• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Δεν έχω παράπονο
Αυτό το πρωτάθλημα ήταν ανέκαθεν στα χέρια του Quartararo
Νέα 24/10/2021 - 20:59

Ένα μεγάλο διαλυμένο όνειρο. Αυτό ήταν το Misano σήμερα για τον Francesco Bagnaia, o oποίος μέχρι την στιγμή της πτώσης ήταν απλά εκπληκτικός.  Πήρε την pole position και έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα μέχρι το λάθος εκείνης της στροφής, που έδωσε το πρωτάθλημα στον Fabio Quartararo. Το πιο πιθανό ήταν ο Quartararo να είχε κερδίσει το πρωτάθλημα στο Portimao ή στην Valencia (δεδομένης της βαθμολογικής διαφοράς), αλλά θα ήταν τέλειο για τον Bagnaia να κρατήσει την μάχη ζωντανή ως το τέλος. 

Παρόλα αυτά, το 2021 δεν μπορεί να θεωρηθεί μια καταστροφική χρονιά για τον Bagnaia, που πήρε νίκες και pole position και αποδείχθηκε ότι ήταν ο μόνος που κατάφερε να σταθεί απέναντι στον Quartararo. Aυτή η σεζόν πρέπει να θεωρείται ως ένα αρχικό σημείο για το μέλλον, όπου ο τίτλος θα επιστρέψει στο ιταλικό εργοστάσιο μετά από πολλά χρόνια. Ο Bagnaia που εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου δεν ήταν νευριασμένος ή απογοητευμένος. Ήταν ένας άνθρωπος που είχε την συναίσθηση ότι είχε δώσει τον καλύτερό του εαυτό.

"Είχα την ευκαιρία και προσπάθησα μέχρι το τέλος", ανέφερε ο Pecco. "Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και πίεσα όσο μπορούσα μέχρι το τέλος. Επέλεξα το σκληρό μπροστινό και αυτή ήταν η μόνη ευκαιρία, αλλά έπρεπε να πιέζω συνέχεια για να διατηρήσω την θερμοκρασία. Είμαι χαρούμενος με ό,τι έκανα αν και προφανώς είμαι λίγο απογοητευμένος με το αποτέλεσμα. Ίσως άξιζα κάτι παραπάνω αλλά είναι εντάξει. Τουλάχιστον νομίζω έχω μια καλή βάση για το 2022. Ο Fabio ήταν σίγουρα ο αναβάτης που άξιζε το πρωτάθλημα περισσότερο από όλους, οπότε είμαι χαρούμενος για αυτόν. Πέρυσι βρισκόταν στην δική μου θέση, πάλευε για τον τίτλο και έκανε κάποια λάθη. Νομίζω ότι του χρόνου θα είμαι καλύτερα προετοιμασμένος".

Σήμερα οι κερκίδες ήταν χωρισμένες στην μέση, μεταξύ οπαδών του Rossi και δικών σου. Σε ενθουσίασε αυτό;

"Ήταν πανέμορφο να βλέπω τόσους οπαδούς στις κερκίδες με σημαίες με το νούμερο 63. Τους ευχαριστώ από καρδιάς, είναι κάτι που με τρελαίνει. Ήταν τρομερό να τους ακούω να φωνάζουν το όνομά μου και ακόμα και μετά την πτώση τους άκουγα να φωνάζουν για εμένα. Θα ήθελα να κερδίσω για αυτούς και λυπάμαι που δεν τα κατάφερα, αλλά μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα".

Ήταν το λάθος σου αποτέλεσμα έλλειψης συγκέντρωσης;

"Σίγουρα όχι. Πίεζα πολύ - σήμερα ήταν νίκη ή αμμοπαγίδα - και έδωσα τα πάντα για να πετύχω αυτή την νίκη. Το λάστιχο που διάλεξα ήταν το σωστό, το μεσαίο δεν θα δούλευε. Πίεσα από την αρχή. ίσως στον γύρο που έπεσα να φρέναρα λίγο πιο αργά. Δουλέψαμε σκληρά, ο ρυθμός αγώνα μας ήταν καλύτερος και από τον πρώτο αγώνα του Misano. Είμαι απογοητευμένος αλλά επίσης είμαι χαρούμενος που έδειξα ότι μπορώ να παλέψω για την κορυφη".

Φοβόσουν μια πιθανή τελική επίθεση από τον Marquez;

"Δεν σκεφτόμουν πολύ τον Μarc, γιατί ήξερα ότι στους τελευταίους γύρους θα ζοριζόταν με το μαλακό ελαστικό που είχε επιλέξει. Απλά προσπάθησα να επιβάλλω τον ρυθμό μου και να είμαι σταθερός, ήμουν σίγουρος ότι στους τελευταίους γύρους θα είχα πλεονέκτημα σε σχέση με αυτόν. Φυσικά υπήρχε πίεση, αλλά όχι όπως στην Aragon ή εδώ στο Misano με τον Fabio την άλλη φορά".

Πώς θα βαθμολογούσες την πορεία σου φέτος;

"Πέρυσι τερμάτισα 16ος στην βαθμολογία και αν εξαιρέσεις δύο αγώνες βρισκόμουν πάντα μακριά.  Φέτος δεν ήταν η χρονιά για να κερδίσω αλλά η χρονιά για να μάθω, αλλά όλα ήταν πιο εύκολα για εμένα και κάναμε καλή δουλειά. Είμαι χαρούμενος γιατί είμαι δεύτερος, οπότε δεν ένιωσα θυμό που έχασα τον τίτλο, γιατί το να τον κερδίσω δεν ήταν στα αλήθεια ο στόχος μας. Έμαθα τόσα πολλά στους τελευταίους αγώνες, πάντα μπορούσα να παλέψω για την νίκη και αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά σε σχέση με το που ήμασταν στην αρχή της σεζόν. Νομίζω ότι έχασα το παγκόσμιο πρωτάθλημα όταν έπεσα στο Mugello. Επίσης στην Αυστρία, όταν το ελαστικό μου δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε, κάτι το οποίο συνέβη και στο Silverstone. Έχασα το παγκόσμιο πρωτάθλημα εκείνες τις τρεις μέρες. Αλλά δεν είναι σωστό να σκέφτομαι έτσι, απλά έχασα. Τώρα είναι ώρα να μάθω και να βελτιωθώ για το 2022, είμαι σίγουρος ότι θα είμαι καλύτερα προετοιμασμένος για την επόμενη πρόκληση".

Θεωρείς ότι η Ducati είναι η καλύτερη μοτοσυκλέτα αυτή την στιγμή;

"Όλοι πιστεύουν ότι η Ducati είναι η καλύτερη, ταχύτερη και πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα. Αλλά τα γεγονότα δείχνουν ότι μια Yamaha κέρδισε το πρωτάθλημα. Σίγουρα δουλέψαμε σκληρά, σίγουρα η μοτοσυκλέτα μας είναι πολύ γρήγορη, αλλά έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε στο μέλλον. Το βήμα προς τα εμπρός φέτος ήταν ξεκάθαρο και πιστεύω ότι του χρόνου η μοτοσυκλέτα μας θα είναι η καλύτερη".

Για εσένα, πότε ήταν το πραγματικό βήμα προς τα εμπρός που σου επέτρεψε να γίνεις διεκδικητής του τίτλου;

"Χωρίζω το παγκόσμιο πρωτάθλημα σε δύο φάσεις, οι οποίες είναι αυτή που μάθαινα μέχρι το καλοκαιρινό διάλειμμα και η επόμενη όπου τα πάντα ήταν πιο εύκολα για εμένα. Βρήκα μια βάση πάνω στην οποία δούλεψα. Είχαμε δύο αγώνες όπου τα ελαστικά δεν λειτούργησαν καλά και παρόλο που ήμουν από τους ταχύτερους έφυγα με μόλις 5 βαθμούς. Ήμουν άψογος σε πολλές πίστες, ήμουν άψογος και σήμερα εδώ, αλλά μετά έκανα ένα λάθος. Έπρεπε να κερδίσω και προσπάθησα. Μπορώ να πω αυτό για να είμαι χαρούμενος. Απογοητευμένος αλλά χαρούμενος".

Πώς πιστεύεις ότι θα είναι το πρωτάθλημα του 2022;

"Είναι δύσκολο να φανταστώ τα σενάρια για του χρόνου, μεταξύ άλλων και γιατί η φετινή σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ξέρω ότι έχουμε μια ισχυρή βάση για το 2022. Ξέρω ότι έμαθα πολλά στους τελευταίους αγώνες και θα τα εφαρμόσω στο μέλλον. Η επίγνωση στην οποία έφτασα φέτος με κάνουν να θέλω να κάνω το πρωτάθλημα του 2022 ένα πρωτάθλημα που θα έρθει προς την μεριά μου. Ο Quartararo, ο Mir και ο Marquez θα είναι πολύ γρήγοροι, αλλά εγώ θα προσπαθήσω να κάνω το κομμάτι μου. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο να κρατήσω το πρωτάθλημα ανοιχτό μετά το Misano, αλλά ήθελα να προσπαθήσω. Δεν έχω κάποιο παράπονο όμως, το φετινό πρωτάθλημα ήταν ανέκαθεν στα χέρια του Quartararo".

 

 

Επόμενο άρθρο »

Η ανακοίνωση της Yamaha για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

« Προηγούμενο άρθρο

O Fabio Quartararo είναι παγκόσμιος πρωταθλητής! - Μετά την πτώση του Bagnaia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα