• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Ο τρόπος που καταφέραμε να διαχειριστούμε τον αγώνα ήταν πολύ καλός
Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε
Νέα 25/10/2021 - 12:27

Ο Marc Marquez κέρδισε την τρίτη του νίκη στο MotoGP της χρονιάς, αλλά το πιο σημαντικό για αυτόν, είναι μια πρώτη νίκη σε δεξιόστροφη πίστα από την νίκη του στο Motegi το 2019!


Ο Marquez, ο οποίος είχε δυσκολευτεί στο παρελθόν στις δεξιόστροφες πίστες, συμπεριλαμβανομένου του Misano πριν από ένα μήνα, είχε αμέσως την ευκαιρία να παλέψει με τους εργοστασιακούς αναβάτες της Ducati, Francesco Bagnaia και Jack Miller, αφού έφτασε από την έβδομη στην τρίτη θέση μέσα στις πρώτες οκτώ στροφές.
Στη συνέχεια ο Marquez βοηθήθηκε στην προσπάθειά του να κερδίσει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, καθώς ο Jack Miller, που ήταν δεύτερος, έχασε το μπροστινό στην 15η στροφή και έπεσε.


Από εκεί και πέρα, ο Marquez συνέχισε να κάθεται πίσω από την Bagnaia χωρίς να μπορεί να περάσει. Ωστόσο, ακριβώς τη στιγμή που ο Bagnaia άρχισε να απομακρύνεται από τον Marquez, ο Ιταλός έχασε επίσης το μπροστινό μέρος της Desmocedici GP-21 στην 15η στροφή - δίνοντας τη νίκη στον αναβάτη της Repsol Honda.
Μιλώντας μετά από μια "πολύ σημαντική νίκη", ο Marquez πρόσθεσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα, προφανώς. Είμαι χαρούμενος για μένα, χαρούμενος για την ομάδα της Repsol Honda γιατί τερματίσαμε πρώτοι και δεύτεροι".

"Είναι σημαντικό για ολόκληρο το προσωπικό του HRC, ειδικά επειδή κερδίσαμε σε μια δεξιόστροφη πίστα".
"Αυτός ήταν ένας από τους στόχους μου και είπα ήδη την Πέμπτη στη συνέντευξη Τύπου ότι θα ήθελα να τερματίσω στο βάθρο εδώ ή στο Portimao. Κερδίσαμε σε έναν πολύ γρήγορο αγώνα".


"Ο τρόπος που καταφέραμε να διαχειριστούμε τον αγώνα ήταν πολύ καλός. Είναι αλήθεια ότι ο Pecco ήταν πιο γρήγορος από εμάς και τον γύρο που τα παράτησα, πίεζε πολύ και τότε ήταν που έπεσε. Είναι κάτι που συμβαίνει στο στους αγώνες αλλά μπορέσαμε να είμαστε γρήγοροι και ανταγωνιστικοί".
"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος με τον ρυθμό του αγώνα, για μένα το να κερδίσω έναν αγώνα flag to flag ή στο βρεγμένο· εντάξει, είναι νίκη, αλλά να κερδίσω έναν αγώνα με τον τρόπο που κάναμε ακολουθώντας τον Pecco που ήταν πολύ γρήγορος στην πίστα και σε μια δεξιόστροφη πίστα είναι κάτι πολύ ωραίο και πολύ σημαντικό για εμένα".

Παρόλο που ο Marquez κατάφερε να κερδίσει, ο Ισπανός αναβάτης έπρεπε να το κάνει μετά από μια ακόμα φορά που δυσκολεύτηκε στις κατατακτήριες, κάτι που συνέβη αρκετές φορές το 2021. Αλλά αυτό που επίσης συνέβη συχνά στον Marquez αυτή τη σεζόν, αυτή τη φορά με καλό τρόπο, είναι οι απίστευτες εκκινήσεις του. Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εργάστηκε σκληρά σε αυτόν τον τομέα, έναν τομέα που χαρακτήρισε μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες του όταν μπήκε στα MotoGP το 2013.
"Ναι, εννοώ ότι ένα από τα αδύνατα σημεία μου όταν έφτασα στα MotoGP ήταν η εκκίνησή μου, το οποίο είναι τώρα ένα από τα πιο δυνατά μου σημεία", πρόσθεσε ο Marquez.
"Φέτος συνειδητοποίησα ότι οι κατατακτήριες δεν είναι το καλύτερό μου σημείο, το δυνατό μου σημείο, οπότε μετά αρχίζω να επικεντρώνομαι πολύ στις εκκινήσεις. Ξεκίνησα πολύ καλά και πήγα από την έβδομη στην τρίτη θέση στον πρώτο γύρο γιατί ήξερα ότι και οι δύο αναβάτες της Ducati θα πίεζαν από την αρχή".


"Στην πραγματικότητα, όταν είδα τον γύρο στην αρχή - 1:32, είπα "τι συμβαίνει εδώ (γελώντας) γιατί το Σάββατο δυσκολευόμουν να κάνω χρόνους στα 1:33.8. Αλλά την Κυριακή η αίσθηση ήταν εκεί."


Ενώ η σημερινή νίκη είναι ίσως η πιο σημαντική για τον Marquez από τότε που επέστρεψε από τον τραυματισμό του  στο Portimao, ο Ισπανός αναβάτης αφιέρωσε επίσης χρόνο για να αναγνωρίσει το επίτευγμα του Fabio Quartararo να γίνει ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP του 2021.

"Σήμερα μπορούμε να μιλήσουμε πολύ και μπλα, μπλα, μπλα, αλλά δεν είναι η μέρα μας. Είναι η μέρα του Fabio, η ημέρα του πρωταθλητή. Ήταν ο πιο γρήγορος, ο πιο συνεπής, ο καλύτερος αναβάτης της χρονιάς".

"Ο Fabio είχε μια απίστευτη σεζόν και μπόρεσε να είναι γρήγορος, αλλά ειδικά κάτι που είναι δύσκολο να έχεις, μπόρεσε να υποφέρει. Όταν υπέφερε ήταν στην πρώτη πεντάδα και μερικές φορές ακόμη και στο βάθρο. Ήρθε λοιπόν η ώρα να μάθουμε τι έκανε και να προσπαθήσουμε να πολεμήσουμε εναντίον του το 2022".

Επόμενο άρθρο »

Οι δηλώσεις των Danilo Petrucci και Joan Mir

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Δεν έχω παράπονο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα