• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι δηλώσεις των Danilo Petrucci και Joan Mir
Για την χθεσινή τους πτώση
Νέα 25/10/2021 - 19:36

Όταν ο Joan Mir έβγαλε εκτός αγώνα τον Danilo Petrucci στον τελευταίο του αγώνα στην πατρίδα του, θα συγχωρούσατε τον Ιταλό αν εξέφραζε τον θυμό του στην αμμοπαγίδα προς τον Mir. Αλλά η απάντηση του Petrucci, μετά από ένα αρχικό σήκωμα του χεριού, ήταν να βάλει τα χέρια γύρω από τον αντίπαλό του και να τον αγκαλιάσει. Και τέτοιες ενέργειες δείχνουν ότι η κληρονομιά του Petrucci στο MotoGP θα ξεπεράσει κατά πολύ τα αποτελέσματά του – παρόλο που είναι δύο φορές νικητής σε αγώνες.


Ο Petrucci φαινόταν έτοιμος να κάνει έναν από τους καλύτερους αγώνες του στη σεζόν και έναν από τους καλύτερους μέχρι στιγμής για την KTM μετά από μια τρομερά απογοητευτική σεζόν, μετά τη βροχή στα δοκιμαστικά που λειτούργησε υπέρ του και τον βοήθησε να φτάσει σε ένα από τα καλύτερα αποτελέσματά τους στις κατατακτήριες φέτος. 
Ωστόσο, όλα τελείωσαν μόλις στον τρίτο γύρο, όταν ένα λάθος του Mir κατά τη διάρκεια ενός προσπεράσματος προκάλεσε την πτώση του και συμπαρέσυρε τον Petrucci μαζί του.

"Δυστυχώς στη δεύτερη στροφή, ο Joan προσπάθησε να με προσπεράσει", εξήγησε ο Petrucci, "αλλά έπεσε και με πήρε μαζί του. Προσπάθησε να προσπεράσει, αλλά ήμουν πολύ γρήγορος (μπαίνοντας στη στροφή) και δεν υπάρχει κάτι άλλο να πω. Συμβαίνουν αυτά".

"Θα ήταν υπέροχο να τερματίσω στο τελευταίο μου Grand Prix εδώ στην Ιταλία, να πω ένα γεια σε όλους τους φίλους μου από την πίστα, αλλά νομίζω ότι δεν είχαμε μεγάλη τύχη φέτος. Ειμαι πολυ λυπημένος. Ξέραμε ότι δεν θα μπορούσα να είμαι τόσο γρήγορος, αλλά θα ήταν υπέροχο να πω ένα γεια για τελευταία φορά".

Όμως, με το συναίσθημα του αποχαιρετισμού του μακράν τον μεγαλύτερο παράγοντα του Σαββατοκύριακου για τον Ιταλό, ο Petrucci λέει ότι δεν είχε νόημα να έχει καμία δυσαρέσκεια εναντίον του Mir, εξ ου και η άμεση συγχώρεση του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή - ακόμη και αφού τον έβγαλε από τον αγώνα της πατρίδας του την ημέρα των 31ων γενεθλίων του!


"Μου ζήτησε συγγνώμη, αλλά κατάλαβα την κατάσταση", εξήγησε. "Είναι πολύ νέος, είναι πολύ γρήγορος και ίσως ήξερε ότι θα μπορούσε να έχει τον ρυθμό να παραμείνει πολύ πιο μπροστά. Τότε μου είπαν ότι είχε ακόμη και δύο ποινές long lap (για την πρόωρη εκκίνηση)".

"Σίγουρα ήμουν πολύ πιο αργός από αυτόν και βιαζόταν να με προσπεράσει. Αν παλεύαμε για τις κορυφαίες θέσεις, θα είχε τιμωρηθεί, αλλά δεν είμαι κάποιος που μου αρέσει να το ζητάω αυτό".

Και αυτό είναι πραγματικά ένα χαρακτηριστικό της κληρονομιάς που θα αφήσει πίσω του ο Petrucci όταν κατευθυνθεί σε νέα πεδία με την ΚΤΜ στο Rally Dakar στο τέλος της σεζόν. Όχι μόνο ένας από τους πιο αστείους και πνευματώδεις τύπους του grid, αλλά και από τους πιο φιλικούς και χαλαρούς, λέει πολλά για αυτόν ότι αυτό που του έμεινε περισσότερο από το Σαββατοκύριακο του δεν ήταν η πτώση αλλά το πλήθος.

"Κανείς δεν μπορεί να μου επιστρέψει το συναίσθημα που ένιωσα με τους θεατές όλο το Σαββατοκύριακο", παραδέχτηκε μετά τον αγώνα. "Ήταν τόσο ωραία. Ήταν ένα από τα καλύτερα συναισθήματα της ζωής μου όταν χαιρετάς τις κερκίδες και όλοι σηκώνονται όρθιοι για να πουν ένα γεια. Είναι απίστευτο συναίσθημα".

"Όμως τελείωσαν όμως και λυπάμαι πολύ για τον εαυτό μου και τους ανθρώπους που ήρθαν να με παρακολουθήσουν. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο και θα ήθελα να είχα κάνει έναν ακόμη γύρο στο τέλος του αγώνα για να πω ένα γεια, αλλά δεν ήταν δυνατό (επειδή η μοτοσυκλέτα είχε μεγάλη ζημιά”.

Από τη δική του πλευρά, ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Joan Mir, ένας αναβάτης παρόμοιος με τον Petrucci σε κάποια θέματα, ήταν μετανιωμένος για τον ρόλο που έπαιξε στο να διακοπεί πρόωρα ο τελευταίος εντός έδρας αγώνας του Ιταλού.

"Το λάθος ήταν εντελώς δικό μου", παραδέχθηκε, "γιατί στον αγώνα δεν ήξερα πώς να διαχειριστώ την κατάσταση και δεν είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Όταν τον προσπέρασα δεν ήταν ένας τρελός ελιγμός, αλλά πρέπει να είσαι προσεκτικός με την θερμοκρασία της αριστερής πλευράς [του ελαστικού] στους πρώτους γύρους".

"Όταν άλλαξα κατεύθυνση, απλά έχασα το μπροστινό μέρος. Ήταν ο τύπος ελιγμών όπου δεν επρόκειτο να τον χτυπήσω ή να κάνω κάτι τρελό, και νομίζω ότι γι' αυτό δεν ήταν θυμωμένος μαζί μου. Του ζήτησα συγγνώμη, γιατί δεν θέλω να κάνω κάτι τέτοιο".

"Αν και πρέπει να πω επίσης ότι το να ξεκινάς έναν αγώνα από την 18η θέση είναι ένας άλλος αγώνας. Όλοι οι αναβάτες κλείνουν τις γραμμές… Είναι τρελό. Έτσι είναι όταν ξεκινάς από την 18η θέση, πολλοί αναβάτες μπροστά και πολλή σύγχυση"

"Και χαίρομαι που ο Danilo είναι καλά. Δεν είναι το δώρο γενεθλίων που ήθελα να του κάνω!".

 

Επόμενο άρθρο »

Τι έγινε στον Αγώνα του Μιζάνο 2 και δεν έδειξαν οι κάμερες!

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Ο τρόπος που καταφέραμε να διαχειριστούμε τον αγώνα ήταν πολύ καλός

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα