• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα βελτιωμένη Yamaha MT-10 μοντέλο 2022
Πλήρης παρουσίαση
Τεστ-Μοντέλα 09/11/2021 - 11:54

 

Νέα βελτιωμένη μοντέλο 2022 Yamaha MT-10

Η Yamaha παρουσίασε τη νέα MT-10 με βελτιώσεις στην απόδοση τα ηλεκτρονικά και ένα νέο χρωματικό συνδυασμό.

Οι σημαντικότερες διαφορές είναι ο ανανεωμένος crossplane κινητήρας CP4 998 κ.εκ. EU5 με αυξημένη κατά 6 ίππους ισχύ, που τώρα φτάνει τους 164 ίππους και βελτιωμένη απόδοση ροπής από τις 4.000 έως τις 8.000 σαλ.

Η νέα εξάτμιση με τελικό από το τιτάνιο και οι νέοι μεγαλύτεροι αεραγωγοί πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα κατά την Yamaha έχουν ειδικά σχεδιαστεί για να παράγουν και ένα εκπληκτικό ήχο.

Οι νέοι μικρών διαστάσεων διπλοί προβολείς LED μονής εστίασης, η μικρότερη μάσκα εμπρός και άλλε μικρές αλλαγές έχουν κάνει την εμφάνιση ακόμα πιο επιθετική και μινιμαλιστική.

Η θέση οδήγησης έχει επίσης δεχθεί αλλαγές σε ότι αφορά το τρίπτυχο τιμονιού - μαρσπιέ - σέλας, που είναι βελτιωμένο για το 2022, νέα είναι και η τρόμπα φρένων της Brembo

Σε ότι αφορά τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τώρα το Σύστημα Γρήγορης Αλλαγής Ταχυτήτων (QSS) είναι στον στάνταρ αρχικό εξοπλισμό, η αδρανιακή μονάδα IMU είναι η ίδια με της R1οπώς και η έγχρωμη οθόνη TFT 4,2.

Η Yamaha προσφέρει την νέα MT-10 σε τρεις χρωματικές επιλογές. Αυτή που ξεχωρίζει είναι η εντελώς νέα Cyan Storm που είναι προσαρμοσμένη στις σύγχρονες τάσεις. Το Icon Blue είναι επίσης ένα νέο χρώμα εμπνευσμένο από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες όπως και το Tech Black με μαύρο πλαίσιο και μαύρες ζάντες.

Οι παραδόσεις της νέας MT-10 θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο του 2022.

 


Η Yamaha παρουσιάζει την αναβαθμισμένη MT-10 

 

Η απόλυτη κυρίαρχος της ροπής

Η MT-10 είναι ήδη η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα της κατηγορίας Hyper Naked της Yamaha.

Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στην κατηγορία, αυτή η επιβλητική μοτοσυκλέτα έχει κερδίσει τον απόλυτο σεβασμό όλων όσων την έχουν οδηγήσει, αλλά και εκείνων που την έχουν δει απλά εν δράσει.

Ο προερχόμενος από την R1 υψηλής ροπής κινητήρας CP4, είναι ο πιο εντυπωσιακός κινητήρας που έχει τοποθετήσει ποτέ η Yamaha σε μοτοσυκλέτα Hyper Naked. Το άκρως επιθετικό Hyper Naked στυλ χαρίζει στην MT-10 μια ιδιαίτερη, ατρόμητη εμφάνιση.

Και το ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου παρέχει κορυφαία στην κατηγορία επίπεδα ευελιξίας και ευστάθειας, που καθιστούν αυτήν την μοτοσυκλέτα ως μία από τις πιο συναρπαστικές που κατασκευάστηκαν ποτέ. Και πλέον έρχεται η αναβαθμισμένη MT-10.
Με περισσότερη δύναμη, περισσότερο έλεγχο και περισσότερη αδρεναλίνη, έχει κατασκευαστεί για να ανεβάσει την εμπειρία Hyper Naked στο επόμενο επίπεδο και να εδραιώσει την φήμη της MT-10 ως της απόλυτης κυρίαρχου της ροπής.

Η ιστορία της MT

Όταν η Yamaha παρουσίασε την MT-01 το 2007, κανένας δεν θα μπορούσε να είχε προβλέψει ότι αυτή η μοναδική μοτοσυκλέτα θα άλλαζε την όψη της αγοράς των μοτοσυκλετών στην Ευρώπη. Μια μοτοσυκλέτα που ξεχώρισε από το πλήθος με το Hyper Naked εξωτερικό της, τον υψηλής ροπής κινητήρα και την χαρακτηριστική εμφάνιση. Αποτέλεσε την αρχή μιας νέας εποχής στον κόσμο της μοτοσυκλέτας που κυριολεκτικά απογειώθηκε με την κυκλοφορία της ασύλληπτα επιτυχημένης MT-09 το 2013.

Οι Ευρωπαίοι αναβάτες λάτρεψαν αυτό που είδαν: μια Hyper Naked, sport μοτοσυκλέτα με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα, η οποία τους χάρισε την ροπή, την ευελιξία και την αίσθηση που αναζητούσαν.

Με κινητήρα crossplane σχεδίασης, επιθετικό παράστημα και απόλυτα "στεγνή" εξωτερική σχεδίαση, η σειρά MT Hyper Naked κατέληξε να γίνει η πλέον επιτυχημένη σειρά μοτοσυκλετών της Yamaha.

Με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 290.000 στην Ευρώπη, η σειρά MT έφερε νέες συγκινήσεις στους δρόμους και τα μικρότερου κυβισμού μοντέλα κατάφεραν να προσελκύσουν μια εντελώς νέα γενιά αναβατών στον κόσμο των δύο τροχών.

 Από την νέα MT-10 μέχρι την MT-125, η κατηγορία Hyper Naked της Yamaha έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει σε κάθε αναβάτη την ευκαιρία να γίνει μέρος του πλέον συναρπαστικού αλλά και προσιτού κινήματος στο χώρο της μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη.

 

Νέα MT-10: Περισσότερη δύναμη. Περισσότερος έλεγχος. Περισσότερη αδρεναλίνη

Ανανεωμένος κινητήρας CP4 998 κ.εκ. EU5

Η αναβαθμισμένη MT-10 είναι εξοπλισμένη με μια βελτιωμένη έκδοση του θρυλικού υγρόψυκτου κινητήρα crossplane CP4 ο οποίος έχει τις καταβολές του στην θρυλική R1. Διαθέτοντας αυξημένη ισχύ και ισχυρότερη αίσθηση ροπής, είναι ο πιο δυνατός και τεχνολογικά προηγμένος κινητήρας που τοποθετήθηκε ποτέ σε Hyper Naked μοτοσυκλέτα της Yamaha.

Η ανανεωμένη σχεδίαση για το 2022 επωφελείται από τα ελαφριά σφυρήλατα έμβολα από αλουμίνιο, τους διωστήρες σε offset διάταξη και τους απευθείας επιμεταλλωμένους κυλίνδρους για να εξασφαλιστεί μέγιστη απόδοση. Ακόμα, διαθέτει μια σειρά από ειδικά νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την αίσθηση της ροπής.

Για αυξημένη απόκριση στις μεσαίες στροφές που έχουν ουσιαστικά αξία κατά την κίνηση στον δρόμο, χρησιμοποιούνται χαλύβδινοι διωστήρες στην θέση των εξαρτημάτων τιτανίου που χρησιμοποιούνται στην R1, ενώ αυξημένη είναι η ροπή αδράνειας στο στροφαλοφόρο.

Οι ρυθμίσεις ψεκασμού καυσίμου έχουν αναβαθμιστεί, για ακόμα υψηλότερο επίπεδο γραμμικής ροπής μεταξύ των 4.000 και των 8.000 σ.α.λ., ενώ η σχεδίαση των συστημάτων εισαγωγής και εξαγωγής έχει τροποποιηθεί και αυτή προκειμένου να προσφέρει στην MT-10 τον συναρπαστικό και μοναδικό χαρακτήρα 360° Torque Emotion.

Η οικονομία καυσίμου έχει βελτιωθεί, τα επίπεδα CO2 έχουν μειωθεί και αυτός ο ισχυρότερος κινητήρας πληροί τις προδιαγραφές EU5.

Ειδικά μελετημένος ήχος εισαγωγής

Ο ήχος που ακούγεται από οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα, είτε από την εισαγωγή είτε από την εξαγωγή του κινητήρα, είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματά της και οι μηχανικοί της Yamaha έχουν εστιάσει στην δημιουργία μιας μοναδικής ηχητικής επένδυσης για την MT-10, με την σχεδίαση ενός εντελώς νέου συστήματος εισαγωγής.

Με ακανόνιστα διαστήματα ανάφλεξης στις 270°-180°-90°-180°, ο τεχνολογίας crossplane κινητήρας CP4 της MT-10 εκπέμπει έναν χαρακτηριστικό θόρυβο από την εισαγωγή και την εξαγωγή, που χαρακτηρίζεται από έναν βαθύ βρυχηθμό στις χαμηλές στροφές και μια διαπεραστική κραυγή στις υψηλές στροφές.

Η ομάδα ανάπτυξης της Yamaha έχει δημιουργήσει έναν ειδικά συντονισμένο ήχο εισαγωγής για το μοντέλο του 2022. Χρησιμοποιεί ένα νέο κουτί φίλτρου αέρα, το οποίο διαθέτει τρεις αεραγωγούς εισαγωγής με διαφορετικά μήκη και διατομές.

Κάθε αεραγωγός παράγει διαφορετικό ήχο εισαγωγής και όλοι μαζί έχουν σχεδιαστεί να συντονίζονται αρμονικά στις διάφορες στροφές του κινητήρα, ώστε να δημιουργείται ένας μοναδικός βρυχηθμός από την εισαγωγή που ενισχύει τη συνολική εμπειρία οδήγησης.

Ειδικότερα, η συντονισμένη εισαγωγή είναι ειδικά σχεδιασμένη για να παράγει έναν σαγηνευτικό βρυχηθμό μεταξύ 4.000 σ.α.λ. και 8.000 σ.α.λ., ο οποίος ενισχύει την αίσθηση της ανεξάντλητης ροπής της MT-10 κατά την έντονη επιτάχυνση ή κατά την έξοδο από μια στροφή.

Η αίσθηση της πλούσιας ροπής ενισχύεται από τις γρίλιες Acoustic Amplifier που βρίσκονται μπροστά αριστερά και μπροστά δεξιά από το 17 λίτρων ρεζερβουάρ καυσίμου. Αυτές έχουν τον ρόλο ενισχυτή που μεταδίδει τον ήχο της εισαγωγής απευθείας στον αναβάτη, ενώ οι δονήσεις τους συμβάλλουν και αυτές στην συγκλονιστική αίσθηση που βιώνει ο αναβάτης όταν ανοίγει το γκάζι.

 

Εξάτμιση από τιτάνιο

Στην MT-10 χρησιμοποιείται νέα εξάτμιση από τιτάνιο. Αυτό το ελαφρύ σύστημα περιλαμβάνει νέας σχεδίασης σωλήνες καθόδου και τελικό από τιτάνιο. Όπως και το νέο συντονισμένο σύστημα εισαγωγής, η εξάτμιση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εκπέμπει έναν βαθύ και χαρακτηριστικό ήχο που προδίδει την ακανόνιστη ακολουθία ανάφλεξης της μοτοσυκλέτας.

Στις χαμηλότερες στροφές του κινητήρα κυριαρχεί ο ήχος της εξάτμισης, ενώ ο βρυχηθμός της συντονισμένης εισαγωγής κυριαρχεί από τις μεσαίες έως τις υψηλές στροφές για να δημιουργήσει ένα ηχητικό προπέτασμα που απογειώνει τις αισθήσεις, προσφέροντας μία άλλη διάσταση στην συναρπαστική επιτάχυνση και την πλούσια ροπή του ισχυρότερου κινητήρα για το 2022.

Μικρών διαστάσεων, μινιμαλιστική νέα εξωτερική γραμμή

Από την κυκλοφορία της πρώτης MT-10, αυτή η ναυαρχίδα των Hyper Naked έχει διατηρήσει τη χαρακτηριστική της προσωπικότητα και έχει καθιερωθεί ως μια από τις πιο επιθετικά σχεδιασμένες μοτοσυκλέτες στην κατηγορία της.
Η αναβαθμισμένη MT-10 έρχεται διατηρώντας αυτό το ιδιαίτερο μοτίβο, με μια δυναμική και ξεχωριστή νέα εμφάνιση, η οποία τονίζει τον έντονο χαρακτήρα και την ατρόμητη παρουσία της μοτοσυκλέτας.

Αυτό είναι συνέπεια της αφαίρεσης κάθε περιττού στοιχείου της εξωτερικής εμφάνισης και της εστίασης στην μηχανική ομορφιά που διαθέτει αυτή η χαρισματική μοτοσυκλέτα.

Η "όψη" κάθε μοτοσυκλέτας είναι ένα από τα πιο σημαντικά σχεδιαστικά στοιχεία της καθώς επίσης διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο προσελκύει τους ενδιαφερόμενους, ενώ ο εμπνευστής της είναι υπερήφανος για τα συναισθήματα που νιώθουν οι ιδιοκτήτες της αλλά και την οδηγική απόλαυση που βιώνουν.

Η νέα MT-10 έχει εντελώς νέα όψη και πιο ολοκληρωμένη αίσθηση, που χαρίζει μια περισσότερο μινιμαλιστική αλλά και επιβλητική εμφάνιση.

Οι νέοι, μικρών διαστάσεων διπλοί προβολείς LED μονής εστίασης με ξεχωριστές μονάδες μεγάλης και μικρής σκάλας παρέχουν εξαιρετικό φωτισμό και εκπέμπουν μια ισχυρή και ομοιόμορφη δέσμη με ηπιότερο φωτισμό στις ακμές.

Τα φώτα θέσης LED βρίσκονται επάνω από τους προβολείς και το νέο συγκρότημα του ρύγχους αλλάζει ριζικά την όψη της ναυαρχίδας και της χαρίζει μία ακόμα πιο εκλεπτυσμένη αλλά και ηγεμονική εμφάνιση.

Οι μεγαλύτερων διαστάσεων αεραγωγοί είναι τοποθετημένοι και στις δύο πλευρές του καλύμματος του ρεζερβουάρ καυσίμου, αυξάνοντας την απόδοση της εισαγωγής και συνεισφέροντας σημαντικά στην αυξημένη ιπποδύναμη του κινητήρα του 2022.

Εκτός από την λειτουργία της παροχής ψυχρού αέρα στο σύστημα ψεκασμού καυσίμου, αυτές οι εισαγωγές τονίζουν οπτικά την εξαιρετική ισχύ του κινητήρα των 998 κ.εκ. και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της νέας εμφάνισης της μοτοσυκλέτας.

Σε συνδυασμό με τις γρίλιες Acoustic Amplifier που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του καλύμματος του ρεζερβουάρ καυσίμου, οι διπλοί αεραγωγοί εκπέμπουν τον συναρπαστικό ήχο της εισαγωγής του υψηλής ροπής κινητήρα CP4 που απολαμβάνουν οι αναβάτες της μοτοσυκλέτας.

Με ελάχιστη προεξοχή στο μπροστινό μέρος και μικρότερων διαστάσεων πίσω φως LED, σε συνδυασμό με το νέο, μικρών διαστάσεων ρύγχος και τις νέες μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, η σχεδίαση της MT-10 με την συγκέντρωση της μάζας στο κέντρο ανεβαίνει επίπεδο, προσφέροντας ένα τραχύ και μικρών διαστάσεων πλευρικό προφίλ, που δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για την βασίλισσα της σειράς MT.

 

Βελτιωμένη εργονομία

Η θρυλική ευελιξία της MT-10 σε σχεδόν όλες τις συνθήκες οδήγησης, από τους δρόμους της πόλης μέχρι τους γεμάτους στροφές επαρχιακούς δρόμους αλλά και τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων – ακόμα και στην περιστασιακή οδήγηση στην πίστα – την καθιστά ως μία από τις πιο ικανές και επιθυμητές μοτοσυκλέτες Hyper Naked. Για βελτιωμένη άνεση και μεγαλύτερη ελευθερία στο στυλ οδήγησης που προτιμά κάθε αναβάτης, το σημαντικό για τον αναβάτη τρίπτυχο τιμονιού - μαρσπιέ - σέλας, έχει βελτιωθεί στο μοντέλο του 2022.

Yamaha MT-10 Cyan Storm
Yamaha MT-10 Cyan Storm

Το κάλυμμα του ρεζερβουάρ καυσίμου είναι πλέον πιο απαλό και παρέχει καλύτερη αίσθηση όταν ο αναβάτης σφίγγει τα γόνατα επάνω του κατά το φρενάρισμα ή την επιτάχυνση, ενώ επιτρέπει και μεγαλύτερη ευκινησία κατά την μετατόπιση του βάρους στις στροφές. Επιπλέον, η εφαρμογή της σέλας έχει τροποποιηθεί για να παρέχει μεγαλύτερη άνεση, ενώ διαφορετική είναι και η σχεδίαση της σέλας.

 

Ακτινική τρόμπα φρένων Brembo

Το εκπληκτικό μπροστινό σύστημα φρένων της MT-10 περιλαμβάνει διπλά πλευστά δισκόφρενα 320 χλστ. με ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες, το ίδιο σύστημα που χρησιμοποιείται στην R1.
Για το 2022, υπάρχει νέα τρόμπα φρένων της Brembo, με βελτιωμένη αίσθηση φρεναρίσματος στον μοχλό για μεγαλύτερη δυνατότητα ελέγχου.  

 

Yamaha Variable Speed Limiter

Ένα βασικό χαρακτηριστικό της νέας MT-10 είναι ο Περιοριστής Ταχύτητας της Yamaha (YVSL), ο οποίος παρέχει στον αναβάτη την δυνατότητα να ρυθμίσει το όριο της μέγιστης ταχύτητας ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Εκτός από το ότι αποτρέπει την ακούσια υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, το
σύστημα μπορεί να είναι χρήσιμο κατά την οδήγηση σε άγνωστες περιοχές ή σε αντίξοες
συνθήκες.  

 

Σύστημα Γρήγορης Αλλαγής Ταχυτήτων

Διαθέσιμο παλιότερα ως προαιρετικό στοιχείο εξοπλισμού, το Σύστημα Γρήγορης Αλλαγής Ταχυτήτων (QSS) πλέον τοποθετείται στον αρχικό εξοπλισμό της MT-10 του 2022. Χάρη στις ομαλές, χωρίς συμπλέκτη αλλαγές ταχυτήτων, αυτό το σύστημα κάνει ακόμα πιο συναρπαστική την επιτάχυνση, ενώ το κατεβάσμα ταχυτήτων είναι επίσης ομαλότερο και ταχύτερο.

 

Νέα έγχρωμη οθόνη TFT 4,2 ιντσών

Οι αναβαθμισμένες MT-10 είναι πλήρως εξοπλισμένες με μια έγχρωμη οθόνη TFT 4,2 ιντσών που προέρχεται από την R1, η οποία είναι ευανάγνωστη και εμφανίζει όλες τις σημαντικές πληροφορίες.

Ένας διακόπτης μενού στο δεξί μπράτσο του τιμονιού επιτρέπει στον αναβάτη να επιλέγει τις πληροφορίες που θα εμφανίζονται, ενώ ο διακόπτης "Mode/Select" στο αριστερό μπράτσο του τιμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αλλαγή των επιπέδων παρέμβασης των ηλεκτρονικών βοηθημάτων του αναβάτη ή, ανάλογα με την περίπτωση, για την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίησή τους.

 

Ηλεκτρονικό γκάζι APSG με τέσσερις τρόπους απόδοσης της ισχύος (PWR)

Το νέο ηλεκτρονικό γκριπ με αισθητήρα θέσης (APSG) συνεργάζεται με το ηλεκτρονικό γκάζι YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle) για αυξημένη δυνατότητα ελέγχου της MT-10 από τον αναβάτη κατά την επιτάχυνση. Αυτό το προηγμένο σύστημα παρέχει τον βέλτιστο όγκο αέρα εισαγωγής στο θάλαμο καύσης, διασφαλίζοντας ότι ο αναβάτης θα βιώνει τα χαρακτηριστικά ομαλής ροπής σε όλο το εύρος στροφών της MT-10.

Yamaha MT-10 Tech Black
Yamaha MT-10 Tech Black

Ο αναβάτης μπορεί επίσης να προσαρμόσει τα χαρακτηριστικά απόκρισης του γκαζιού χρησιμοποιώντας τον διακόπτη PWR (λειτουργία παροχής ισχύος).

Η θέση PWR-1 είναι κατάλληλη για επιθετική οδήγηση στην πίστα. Οι θέσεις PWR-2 και PWR-3 παρέχουν ομαλότερη απόκριση του γκαζιού που επιτρέπει στον αναβάτη να βιώνει την γραμμική ροπή της μοτοσυκλέτας και η θέση PWR-4 προσφέρει πιο μαλακή απόκριση, περισσότερο κατάλληλη σε βρεγμένο ή ολισθηρό δρόμο.

 

IMU 6 αξόνων με βοηθήματα για τον αναβάτη

Η νέα MT-10 διαθέτει πλέον μια σύγχρονη IMU (αδρανειακή μονάδα μέτρησης) 6 αξόνων, η οποία αναπτύχθηκε αρχικά για την R1 και έχει εξελιχθεί σε μια μικρότερη και ελαφρύτερη μονάδα.

Η IMU διαθέτει δύο αισθητήρες που μετρούν τη γωνιακή ταχύτητα σε τρεις άξονες: διαμήκη κλίση, εγκάρσια κλίση και περιστροφή ως προς την κατακόρυφο – και επιτάχυνση ως προς τρεις άξονες: εμπρός/πίσω, επάνω/κάτω και αριστερά/δεξιά. Αυτά τα δεδομένα μεταδίδονται στην ECU, η οποία ενεργοποιεί τα ηλεκτρονικά βοηθήματα αναβάτη της μοτοσυκλέτας, τα οποία παρέχουν πρωτόγνωρα επίπεδα ελέγχου της μοτοσυκλέτας και παρεμβαίνουν για να εμποδίσουν το μπλοκάρισμα των τροχών, την απώλεια πρόσφυσης ή τις σούζες.

 

Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις

Η MT-10 επωφελείται από ένα από τα πλέον προηγμένα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης που έχουν τοποθετηθεί σε μοτοσυκλέτα Hyper Naked.

Yamaha MT-10 Icon Blue
Yamaha MT-10 Icon Blue

Οι σχετικές ταχύτητες των μπροστινών και πίσω τροχών ανιχνεύονται από αισθητήρες και σε περίπτωση ανίχνευσης απώλειας πρόσφυσης των πίσω τροχών, η ECU μειώνει στιγμιαία την μετάδοση της κίνησης ώστε να διατηρείται η πρόσφυση και η ευστάθεια.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από την IMU 6 αξόνων, αυτό το νέο, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης με ευαισθησία ως προς την κλίση μπορεί να προσαρμόσει τον βαθμό παρέμβασης ανάλογα με την γωνία κλίσης της μοτοσυκλέτας, με δυνατότητα αύξησης της παρέμβασης καθώς αυξάνεται η γωνία κλίσης.

Διατίθενται συνολικά πέντε επίπεδα παρέμβασης.

Σύστημα Ελέγχου Ολίσθησης (SCS): Για μεγαλύτερη δυνατότητα ελέγχου στις στροφές και σιγουριά, η MT-10 είναι εξοπλισμένη με το πιο πρόσφατο Σύστημα Ελέγχου Ολίσθησης (SCS). Όταν οι αισθητήρες προβλέπουν ότι ο πίσω τροχός θα γλιστρήσει προς το πλάι, η ECU παρεμβαίνει και μειώνει την ισχύ που μεταδίδεται στον πίσω τροχό μέχρι να σταθεροποιηθεί το πλαίσιο. Το σύστημα χρησιμοποιεί προκαθορισμένα επίπεδα παρέμβασης, αλλά ο αναβάτης μπορεί να προσαρμόσει τα επίπεδα ή να απενεργοποιήσει το σύστημα.

Σύστημα Ελέγχου Ανύψωσης (LIF): Όταν τα δεδομένα των αισθητήρων προειδοποιούν την IMU ότι επίκειται ανασήκωμα του μπροστινού τροχού, η ECU θα μειώσει την ισχύ στον πίσω τροχό μέχρι να σταθεροποιηθεί ξανά η μοτοσυκλέτα. Όπως και με κάποια άλλα βοηθήματα για τον αναβάτη, υπάρχουν προκαθορισμένα επίπεδα παρέμβασης αλλά ο αναβάτης μπορεί να τα προσαρμόσει ή να τα απενεργοποιήσει.

Διαχείριση Φρένου Κινητήρα (EBM): Το EBM ελέγχει τον βαθμό της δύναμης πέδησης του κινητήρα κατά την επιβράδυνση και παρέχει στον αναβάτη την δυνατότητα επιλογής δύο επιπέδων. Το επίπεδο 1 παρέχει υψηλό επίπεδο πέδησης κινητήρα, ενώ το επίπεδο 2 παρέχει ελάχιστη πέδηση κινητήρα, έτσι ώστε ο αναβάτης να μπορεί να επιλέγει το πλέον κατάλληλο επίπεδο για τις επικρατούσες συνθήκες οδήγησης. Οι λειτουργίες έχουν προ-ρυθμιστεί αλλά μπορούν να ρυθμιστούν από τον αναβάτη ή να απενεργοποιηθούν.

Έλεγχος Πέδησης (BC): Ο Έλεγχος Πέδησης (BC) είναι σχεδιασμένος για να σάς προσφέρει αυξημένη δυνατότητα ελέγχου κατά την οδήγηση στις μεσαίες στροφές, ενώ προσαρμόζει ανεξάρτητα και ελέγχει την πίεση που ασκείται στο μπροστινό και το πίσω φρένο. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει κάποιον από τους δύο τρόπους λειτουργίας: Η θέση λειτουργίας BC1 είναι η τυπική λειτουργία με ενεργό το ABS, ενώ η θέση λειτουργίας BC2 έχει σχεδιαστεί για συνθήκες φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης στο μέσον της στροφής.

 

Yamaha Ride Control (YRC)

Παρόλο που όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα για τον αναβάτη μπορούν να ρυθμιστούν ανεξάρτητα, το Yamaha Ride Control (YRC) παρέχει στον κάτοχο της MT-10 την δυνατότητα να δημιουργήσει ένα ενιαίο σύστημα που να μπορεί να αλλάξει ταυτόχρονα τις
ρυθμίσεις για το Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης και τα συστήματα SCS, QSS, LIF, EBM και BC.

Το YRC διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις λειτουργίας που έχουν σχεδιαστεί για ποικίλες συνθήκες οδήγησης.

Η θέση λειτουργίας A είναι για sport οδήγηση. Η θέση λειτουργίας B είναι για μεγάλο εύρος συνθηκών. Η θέση λειτουργίας C είναι προσαρμοσμένη για αστική χρήση.

Τέλος, η θέση λειτουργίας D είναι για βροχή ή αντίξοες συνθήκες.

Οι τέσσερις θέσεις λειτουργίας του YRC έχουν προκαθορισμένες τιμές αλλά ο αναβάτης της MT-10 μπορεί να επιλέξει να επαναφέρει τις διάφορες ρυθμίσεις λειτουργίας, ώστε να ταιριάζουν στις δικές του προτιμήσεις.

 

Ελαφρύ πλαίσιο Deltabox

Το αλουμινένιο πλαίσιο Deltabox προέρχεται από την κορυφαία στην κατηγορία R1 και έχει μια από τις ελαφρύτερες, ισχυρότερες και δυναμικότερες σε συμπεριφορά σχεδιάσεις σε οποιαδήποτε κατηγορία. Σχεδιασμένος για την διαχείριση ισχύος 200 ίππων, ο υψηλής τεχνολογίας σκελετός χρησιμοποιεί τον κινητήρα CP4 ως φέρον στοιχείο της δομής του ώστε να διατηρείται το βάρος στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο.

Εξοπλισμένο με μακρύ ψαλίδι αλουμινίου αλλά με μικρό μεταξόνιο 1405 mm, το πλαίσιο Deltabox παρέχει σταθερό, ελαφρύ και ευέλικτο χειρισμό σε ποικίλες συνθήκες χαμηλών και υψηλών ταχυτήτων.

 

Βελτιστοποιημένη μπροστινή και πίσω ανάρτηση

Το προηγμένο σύστημα ανάρτησης της MT-10 χρησιμοποιεί βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις ανάλογα με το μοντέλο, που έχουν σχεδιαστεί για ακριβή χειρισμό και σίγουρο κράτημα είτε στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης είτε κατά τις βόλτες σε ορεινούς δρόμους με πολλές στροφές.

Το πλήρως ρυθμιζόμενο μπροστινό πιρούνι KYB 43 χλστ. διαθέτει διαδρομή 120 χλστ. και μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις οδήγησης.

Αυτά τα υψηλών προδιαγραφών πιρούνια συμπληρώνονται από ένα πλήρως ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ της KYB, το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα για να ανταποκρίνεται σε διάφορα φορτία και στυλ οδήγησης.

 

Ελαστικά Bridgestone Battlax S22

Οι ελαφριές πεντάκτινες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών της MT-10 διαθέτουν τα τελευταία ελαστικά Bridgestone Battlax Hypersport S22.

Το μπροστινό ελαστικό 120/70-ZR17 και το πίσω ελαστικό 190/55-ZR17 παρέχουν εξαιρετικά επίπεδα πρόσφυσης. Σε συνδυασμό με τα προηγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα για τον αναβάτη, αυτός ο συνδυασμός προσφέρει εξαιρετικό χειρισμό και εξαιρετικές δυνατότητες ελέγχου σε πολλές διαφορετικές συνθήκες οδήγησης.       

Βασικά χαρακτηριστικά της MT-10

  •    -  Ισχυρότερος κινητήρας EU5 998 κ.εκ.
  •    -  Ειδικά μελετημένος ήχος εισαγωγής
  •    -  Εξάτμιση από τιτάνιο
  •    -  Μικρότερων διαστάσεων και λειτουργικό εξωτερικό στυλ
  •    -  Βελτιωμένη εργονομία
  •    -  Ακτινική τρόμπα φρένων Brembo
  •    -  Περιοριστής Ταχύτητας (YVSL)
  •    -  Σύστημα Γρήγορης Αλλαγής Ταχυτήτων (QSS)
  •    -  Συμπλέκτης A&S
  •    -  Νέα έγχρωμη οθόνη TFT 4,2 ιντσών
  •    -  Ηλεκτρονικό γκάζι APSG με τέσσερις τρόπους απόδοσης της ισχύος (PWR)
  •    -  IMU 6 αξόνων
  •    -  Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις
  •    -  Σύστημα Ελέγχου Ολίσθησης (SCS)
  •    -  Σύστημα Ελέγχου Ανύψωσης (LIF)
  •    -  Διαχείριση φρένου κινητήρα (EBM)
  •    -  Έλεγχος πέδησης (BC)
  •    -  Yamaha Ride Control (YRC)
  •    -  Πλαίσιο αλουμινίου Deltabox προερχόμενο από την R1
  •    -  Μακρύ ψαλίδι αλουμινίου
  •    -  Μικρό μεταξόνιο 1.405 χλστ.
  •    -  Πλήρως ρυθμιζόμενο μπροστινό πιρούνι KYB 43 χλστ.
  •    -  Πλήρως ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ KYB
  •    -  Ελαστικά Bridgestone Battlax Hypersport S22

Χρώματα, διαθεσιμότητα και τιμές MT-10

Η Yamaha θα προσφέρει την νέα MT-10 σε τρεις χρωματικές επιλογές. Το Cyan Storm εξελίσσει την ιστορία της DSOJ προς μια συναρπαστική νέα κατεύθυνση, προσφέροντας μια νέα εκδοχή του χρωματικού συνδυασμού, προσαρμοσμένου στις σύγχρονες τάσεις. Το Icon Blue είναι ένα δυναμικό νέο χρώμα εμπνευσμένο από τις εργοστασιακές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες. Διαθέτει μπλε επιφάνειες πλαισίου και μπλε ζάντες. Το Tech Black διαθέτει μια συγκρατημένη, συνοφρυωμένη εμφάνιση και διαθέτει μαύρο πλαίσιο με μαύρες ζάντες.

Οι παραδόσεις στους Επίσημους Συνεργάτες της Yamaha στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο του 2022. Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή, γι' αυτό επικοινωνήστε με το Δίκτυο Επίσημων Συνεργατών της Yamaha στην χώρα σας, για αναλυτικές πληροφορίες.

 

Γνήσια Αξεσουάρ Yamaha και Είδη Ένδυσης Hyper Naked

Η Yamaha ανέπτυξε μια σειρά πακέτων και Γνήσιων Αξεσουάρ που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες MT να εξατομικεύουν εύκολα την μοτοσυκλέτα τους με εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, τα οποία έχουν αναπτυχθεί για να παρέχουν εξαιρετική εφαρμογή και κορυφαίο φινίρισμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν τα πακέτα και τα Γνήσια Αξεσουάρ προτού παραλάβουν την νέα τους μοτοσυκλέτα και η τοποθέτησή τους να γίνει από τον Επίσημο Συνεργάτη της Yamaha. Όλα τα στοιχεία των πακέτων μπορούν επίσης να αποκτηθούν μεμονωμένα. Επιπλέον των πακέτων, η λίστα Γνήσιων

Αξεσουάρ περιλαμβάνει τα πάντα, από συστήματα εξάτμισης Akrapovic και μανέτες έως θερμαντήρες γκριπ και αντίβαρα τιμονιού τύπου billet.

Η εκτενής σειρά ρούχων MT της Yamaha περιλαμβάνει ανδρικά και γυναικεία μπουφάν και παντελόνια, καθώς και μια συλλογή φούτερ με κουκούλα, T-shirt, γάντια και μια σειρά από εξοπλισμό οδήγησης με έγκριση CE.

Η συλλογή MT εξελίσσεται συνεχώς και νέα προϊόντα προστίθενται σε όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Εφαρμογή MyGarage

Η εφαρμογή MyGarage της Yamaha είναι ο γρήγορος και εύκολος τρόπος προκειμένου όσοι επιθυμούν να δημιουργήσουν μια εικονική έκδοση οποιουδήποτε μοντέλου ΜΤ με μια σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ από το σπίτι τους με την βοήθεια του smartphone. Η δωρεάν εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν και να αφαιρούν Γνήσια Αξεσουάρ για να δημιουργήσουν την ιδανική ΜΤ. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να προβάλλεται τρισδιάστατα από οποιαδήποτε γωνία.

Η εφαρμογή MyGarage προσφέρει μια ρεαλιστική εικόνα για τα αξεσουάρ που προτίθεστε να επιλέξετε και για να σάς διευκολύνει ακόμα περισσότερο, η τελική επιλογή του πελάτη μπορεί να αποσταλεί με email στον επιλεγμένο Επίσημο Συνεργάτη της Yamaha, ο οποίος θα τοποθετήσει τα επιλεγμένα Γνήσια Αξεσουάρ στην νέα του ΜΤ.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα Γνήσια Αξεσουάρ και τα είδη ρουχισμού επισκεφθείτε το επίσημο site της Yamaha Motor Greece https://www.yamaha-motor.eu/gr/el/#/ και για την εφαρμογή MyGarage επισκεφθείτε την διεύθυνση www.yamaha-motor.eu/gr/el/experiences/applications/mygarage1/#/

 

MyRide

Η δωρεάν εφαρμογή MyRide της Yamaha προσφέρει σε κάθε αναβάτη ΜΤ την δυνατότητα να μεγιστοποιήσει την οδηγική του απόλαυση σε κάθε διαδρομή, διαθέτοντας ταυτόχρονα όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες. Η εφαρμογή, η οποία διατίθεται για συσκευές iOS και Android, παρακολουθεί και αποθηκεύει κάθε διαδρομή που έχει διανύσει ο αναβάτης, προσφέρει στους χρήστες την δυνατότητα να δημιουργήσουν την δική τους ιστορία καθώς και να προσθέτουν φωτογραφίες που θα μπορούν να μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εφαρμογή MyRide επιτρέπει στους αναβάτες των ΜΤ να προβάλουν στατιστικά στοιχεία της διαδρομής τους, όπως συνολική απόσταση, υψόμετρο, μέγιστη ταχύτητα, μέση ταχύτητα, επιτάχυνση και γωνία κλίσης, και στη συνέχεια να συγκρίνουν τα στατιστικά τους με άλλους αναβάτες. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://www.yamaha-motor.eu/gr/el/experiences/applications/myride1/#/

Επόμενο άρθρο »

Παρουσίαση της νέας HONDA CBR500R 2022

« Προηγούμενο άρθρο

CRF1100L Africa Twin

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα