• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia: MotoGP ΕΔ3
Ταχύτερος ο Aleix Espargaro, o Rossi στις ΚΑΤ2!
Νέα 13/11/2021 - 12:19

O Aleix Espargaro, παρά την χθεσινή του απογοητευτική εμφάνιση και τις μετέπειτα δηλώσεις του ότι δεν μπορεί να βρει πρόσφυση, κατάφερε σήμερα το πρωί να ανέβει στην κορυφή των ΕΔ3 και, με χρόνο 1:30.529, να εξασφαλίσει την θέση του απευθείας στις ΚΑΤ2. Ο Ισπανός αναβάτης της Aprilia κατάφερε να κυριαρχήσει στην μέση του session και, ενώ οι τελικές επιθέσεις των αναβατών τον έριξαν από την πρώτη θέση, στο 44ο λεπτό ανέβηκε και πάλι στην κορυφή, αφήνοντας τον δεύτερο, Jack Miller, μόλις 0,018 δευτερόλεπτα πίσω (1:30.547). Την τριάδα έκλεισε ο Franco Morbidelli με 1:30.614. Ήταν ένα απίστευτα σφιχτό session καθώς και οι 21 αναβάτες βρέθηκαν μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο!

Ευτυχώς οι χθεσινές ξαφνικές βροχές δεν έκαναν την εμφάνισή τους και οι αναβάτες των MotoGP βγήκαν στη πίστα κυνηγώντας μια θέση στις ΚΑΤ2 με τον ήλιο να λάμπει. Υπήρξαν από την αρχή βελτιώσεις, με εξέχοντες τους Aleix Espargaro, Alex Marquez και Takaaki Nakagami, με τους Espargaro και Nakagami να μπαίνουν στην πρώτη τετράδα. 

Με 20 λεπτά να απομένουν, οι πρώτοι τέσσερις χωρίζονταν για μόλις 0,025 δευτερόλεπτα με τους χρόνους των Jack Miller και Pol Espargaro να παραμένουν από χθες. Ο Pol είχε ένα τρομερό high siding στην 13η στροφή και μεταφέρθηκε με φορείο στο ιατρικό κέντρο για περαιτέρω έλεγχο έχοντας ευτυχώς τις αισθήσεις του. 

Μπροστά, ο Joan Mir βρέθηκε για λίγο στην κορυφή πριν προσπεραστεί από τον Jack Miller. Με τους αναβάτες να ετοιμάζουν τις τελευταίες επιθέσεις τους, ο Franco Morbidelli μείωσε την διαφορά από τον Miller, ενώ ο Nakagami επέστρεψε για λίγο στους πρώτους τρεις. 

Ο Valentino Rossi, ακολουθώντας τον μαθητή του, Francesco Bagnaia, μπήκε στην πρώτη δεκάδα και μάλιστα στην έβδομη θέση, πριν οι τελικές επιθέσεις τον αφήσουν 10ο. Στο τέλος, οι Maverick Viñales και Brad Binder προσπάθησαν να βρουν τον δρόμο τους στην πρώτη δεκάδα, αλλά έμειναν για λίγο εκτός, επιτρέποντας στον Rossi να βρεθεί απευθείας στις ΚΑΤ2 για τον τελευταίο του αγώνα. 

Στον τελευταίο του γύρο ο Francesco Bagnaia κατάφερε να αρπάξει την τέταρτη θέση, μπροστά από τον Jorge Martin. O Joan Mir έκανε τον έκτο καλύτερο χρόνο, ενώ ο Takaaki Nakagami περιορίστηκε τελικά στην έβδομη θέση. Ο Johann Zarco (ο οποίος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στην αρχή του session, με την μοτοσυκλέτα του να βγάζει καπνούς) έκανε τον όγδοο καλύτερο χρόνο, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Fabio Quartararo, με τον Γάλλο αναβάτη ακόμα να δυσκολεύεται από χθες. Την δεκάδα έκλεισε στις τελευταίες του ΕΔ3 ο Valentino Rossi. 

Επόμενο άρθρο »

Valencia: Moto2 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia: Moto3 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα