• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia: MotoGP ΚΑΤ
Pole position για τον Jorge Martin
Νέα 13/11/2021 - 16:17

Οι τελευταίες κατακτήριες της σεζόν για τα MotoGP ξεκίνησαν με τους Alex Rins και Brad Binder να θέτουν από νωρίς ψηλά τον πήχη στις ΕΔ1. Στο πέμπτο λεπτό, ο Rins πέρασε μπροστά, κατεβάζοντας από την πρώτη θέση τον Maverick Viñales, ενώ λίγο μετά δεύτερος πέρασε ο Brad Binder. Λίγο πριν το τέλος, ο Andrea Dovizioso έκανε έναν πολύ καλό γύρο, περνώντας στην δεύτερη θέση, 2,5 λεπτά πριν το τέλος, αλλά ο Binder κατάφερε να ξαναπεράσει στην πολυπόθητη δεύτερη θέση λίγα δευτερόλεπτα μετά, ενώ ο Alex Marquez έπεσε στην δεύτερη στροφή και θα ξεκινήσει αύριο από την 19η θέση, μπροστά από τον Miguel Oliveira, που δεν μπορούσε να βρει καθόλου ρυθμό με το μαλακό ελαστικό.

Οι ΚΑΤ2 ξεκίνησαν με τον Valentino Rossi να ευθυγραμμίζεται πίσω από τον Francesco Bagnaia (κάτι που έκανε και στις ΕΔ3) με σκοπό να βοηθηθεί από τον ρυθμό του Pecco και να τον χρησιμοποιήσει ως σημείο αναφοράς. Το πλάνο αυτό στράβωσε στην πρώτη στροφή, όταν ο Rossi φρέναρε πολύ αργά και βγήκε εκτός πορείας, περνώντας ξυστά πίσω από τον Bagnaia. 

Μπροστά, ο Jack Miller ξεκίνησε δυναμικά και ανέβηκε στην κορυφή στο 4ο λεπτό, με χρόνο 1:30.479, τον οποίο αμέσως βελτίωσε σε 1:30.325. O Jorge Martin, ο οποίος ήταν ταχύτατος, πέτυχε ακριβώς τον ίδιο χρόνο (!) με 8 λεπτά να απομένουν, αλλά ο Miller διατήρησε την πρώτη θέση λόγω του καλύτερου δεύτερου γύρου του. 

Καθώς το session πλησίαζε προς το τέλος του, οι Rossi και Bagnaia βρέθηκαν πάλι μαζί στην πίστα, κάτι που βοήθησε τον Rossi να ανέβει στην έβδομη θέση, αλλά σύντομα ο Bagnaia ξέφυγε μπροστά, παίρνοντας την πρώτη θέση με χρόνο 1:30.118 και βελτιώνοντάς τον σε 1:30.000. 

Μόλις ενάμισι λεπτό πριν το τέλος, ο Bagnaia έπεσε στην δεύτερη στροφή και φαινόταν ότι η pole position του ήταν εξασφαλισμένη. Όμως ένα μαινόμενος Jorge Martin κατάφερε 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος να περάσει  την γραμμή του τερματισμού κάνοντας χρόνο 1:29.936 και πήρε την τέταρτη pole position του για φέτος. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Jack Miller επίσης έπεσε στον τρίτο τομέα.

Παρά τις πτώσεις τους, οι αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της Ducati θα ξεκινήσουν αύριο δίπλα στον Martin (2oς ο Bagnaia και 3ος ο Miller) κάνοντας το 1-2-3 για την Ducati. Στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα στηθούν αύριο οι Joan Mir, Johann Zarco και Alex Rins, σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την Suzuki.

O Brad Binder θα ξεκινήσει από την έβδομη θέση, μπροστά από τους Fabio Quartararo και Takaaki Nakagami. Ο Valentino Rossi θα ξεκινήσει τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του από την δέκατη θέση, ενώ δίπλα του στην τέταρτη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν οι Franco Morbidelli και Aleix Espargaro. 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Valencia: Moto2 ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα