• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Παρθενική νίκη για τον Xavier Artigas!
Πτώση του Acosta μετά από επαφή με Foggia
Νέα 14/11/2021 - 14:33

Έναν δραματικό αγώνα είχαμε στην Moto3 στο κλείσιμο της χρονιάς στην Valencia.

O κάτοχος της pole position, Pedro Acosta, έστριψε πρώτος, μπροστά από τους Tatsuki Suzuki, Izan Guevara, Andrea Migno και Filip Salac. Στην τέταρτη στροφή οι Lorenzo Fellon και Darryn Binder είχαν high siding σε δύο ξεχωριστά περιστατικά, ενώ και ο Ryusei Yamanaka έπεσε στην προσπάθειά του να αποφύγει τον Binder.

Μπροστά, δημιουργήθηκε ένα τυπικό τρενάκι της Moto3, με τους πρώτους 12 αναβάτες να αρχίζουν να ξεφεύγουν και τις μάχες για την πρώτη θέση να κορυφώνονται, ειδικά ανάμεσα στον Acosta και τον Guevara, με τους δύο Ισπανούς να αλλάζουν συχνά θέσεις. Ο Deniz Öncu είχε αρχίσει να ανεβαίνει και κατάφερε να περάσει μπροστά, πριν τον προσπεράσει ο Masia κάνοντας το 1-2-3 για την ΚΤΜ.

Ο Öncu, στην προσπάθειά του να παραμείνει στις πρώτες θέσεις υπερέβη πολλές φορές τα όρια της πίστας, κάτι που του επέφερε ποινή long lap στον 15ο γύρο, με τον Filip Salac να λαμβάνει και αυτός την ίδια ποινή και του δύο αναβάτες να την εκτίουν μαζί και να ξαναμπαίνουν στον αγώνα στο πίσω μέρος του πρώτου γκρουπ (ο Öncu 11ος και ο Salac 12ος).

Με έξι γύρους να απομένουν, ο Tatsuki Suzuki έπεσε στην πρώτη στροφή ενώ βρισκόταν στο γκουπ των πρωτοπόρων και είχε οδηγήσει για λίγο τον αγώνα στην αρχή του, ενώ μπροστά ο Masia είχε καταφέρει να περάσει και πάλι στην κορυφή. Οι μάχες ανάμεσα στους πρώτους ήταν ατελείωτες, με όλους τους αναβάτες να θέλουν να κερδίσουν τον τελευταόιο αγώνα της χρονιάς. Στα τελευταία στάδια, οι Xavier Artigas, Sergio Garcia, Pedro Acosta και Dennis Foggia, είχαν ανέβει πολύ και οι δύο πρώτοι στο πρωτάθλημα βρίσκονταν στις δύο πρώτες θέσεις. Με δύο γύρους να απομένουν, ο Foggia είχε περάσει μπροστά. 

Στον τελευταίο γύρο, ο Foggia πέρασε πρώτος την γραμμή, όμως ο Acosta τον προσπέρασε στην πρώτη στροφή, με τον Foggia να δοκιμάζει να προσπεράσει στην δεύτερη. Φρενάροντας πολύ αργά, ο Foggia βρέθηκε στην εσωτερική του Acosta. Υπήρξε επαφή που προκάλεσε την πτώση του Acosta, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς. Αυτό το περιστατικό άφησε πρώτο τον Sergio Garcia, που οδήγησε τον αγώνα μέχρι την τελευταία στροφή, όπου ο Xavier Artigas κατάφερε να περάσει από την εσωτερική και να κρατηθεί μπροστά μέχρι την καρό σημαία, πέρνωντας την πρώτη του νίκη στην Moto3, με τον Garcia να μένει 0,046 δευτερόλεπτα πίσω. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Jaume Masia.

Ο Filip Salac πήρε το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμά του φέτος με την τέταρτη θέση, ενώ ο Deniz Öncu κατάφερε να φτάσει μέχρι την πέμπτη θέση μετά την ποινή του. Ο Dennis Foggia πέρασε την γραμμή του τερματισμού στην 6η θέση, αλλά υποβιβάστηκε στην 13η λόγω του περιστατικού με τον Acosta. Με αυτό τον τρόπο, ο Stefano Nepa πέρασε στην έκτη θέση, μπροστά από τον Izan Guevara. Την δεκάδα έκλεισαν οι Carlos Tatay, Niccolo Antonelli και Ayumu Sasaki.

Επόμενο άρθρο »

Ο Remy Gardner είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia: O Pol Espargaro δεν θα τρέξει στον αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα