• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Remy Gardner είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής!
O Raul Fernandez νικητής του τελευταίου αγώνα της χρονιάς
Νέα 14/11/2021 - 15:27

Ο τελευταίος αγώνας της Moto2 για το 2021 ήταν και ο μόνος στις τρεις κατηγορίες, όπου το πρωτάθλημα μπορούσε ακόμα να κριθεί. Ο Remy Gardner βρισκόταν μπροστά και αρκούσε να τερματίσει 13ος για να πάρει το πρωτάθλημα, ενώ ο Raul Fernandez έπρεπε να κερδίσει.

Ο αγώνας ξεκίνησε, αλλά σύντομα μια πτώση που περιλάμβανε τους Marco Bezzechi, Xavi Vierge και Lorenzo Baldassarri τον διέκοψε, καθώς χρειάστηκε να καθαριστεί η πίστα από λάδια που είχαν πέσει. 

Στην επανεκκίνηση, ο κάτοχος της pole position, Simone Corsi, αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και δεν κατάφερε να ξεκινήσει τον αγώνα. Στην πίστα, ο Augusto Fernandez έστριψε πρώτος, μπροστά από τον Raul Fernandez, με τον Raul να περνάει μπροστά στην έκτη στροφή του δεύτερου γύρου. Ο Remy Gardner εκείνη την στιγμή βρισκόταν στην 9η θέση.

Ο Raul Fernandez είχε αρχίσει να έχει προβλήματα στην κορυφή, καθώς ο Fabio Di Giannantonio τον πέρασε στον 4ο γύρο, ενώ και ο Gardner προσπεράστηκε από τους Jorge Navarro, Thomas Luthi και Sam Lowes, με τον Αυστραλό να δέχεται την πίεση του Tetsuta Nagashima. 

Με 6 γύρους να απομένουν ο Gardner είχε καταφέρει να βρεθεί στην 10η θέση, ενώ οι τρεις πρώτοι (Di Giannantonio, Raul Fernandez, Augusto Fernandez) είχαν αρχίσει να ξεφεύγουν. 2 γύρους αργότερα ο Raul πέρασε τον Di Giannantonio με ένα ωραίο προσπέρασμα και κατάφερε να κρατηθεί στη  πρώτη θέση μέχρι το τέλος. Ο Fabio Di Giannantonio τερμάτισε δεύτερος, με τον Augusto Fernandez να συμπληρώνει το βάθρο. Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, ο Remy Gardner ήταν δέκατος και αρκούσε να τερματίσει για να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Ο μεγαλύτερος γύρος στην καριέρα του Αυστραλούς αναβάτη συμπληρώθηκε όπως ακριβώς έπρεπε και ο Remy Gardner πέρασε την γραμμή του τερματισμού στην 10η θέση, παίρνοντας το πρωτάθλημα της Moto2 για το 2021.

Ο rookie Celestino Vietti πήρε την τέταρτη θέση, μπροστά από τον Aron Canet. O Xavi Vierge, παρά την εμπλοκή του στην πτώση που σταμάτησε τον αγώνα, κατάφερε να λάβει μέρος στην επανεκκίνηση και να τερματίσει έκτος. 

Ο Sam Lowes ήταν έβδομος, ενώ πισω του βρέθηκαν οι Jorge Navarro και Marcel Schrotter, με τον Gardner να συμπληρώνει την δεκάδα. 

Επόμενο άρθρο »

O Bagnaia οδηγεί το πρώτο 1-2-3 για την Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Παρθενική νίκη για τον Xavier Artigas!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα