• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Το πιο σημαντικό ήταν να τον τιμήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο
Νέα 14/11/2021 - 19:30

O Bagnaia κέρδισε τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με ένα ειδικό κράνος, αυτό που ο Valentino Rossi χρησιμοποίησε για να γιορτάσει τον ένατο και τελευταίο παγκόσμιο τίτλο του. "Τι θέαμα", είναι γραμμένο πάνω στο κράνος και ο Bagnaia έκανε αυτά τα λόγια πραγματικότητα. Για αυτόν, ήταν η τέταρτη νίκη στους τελευταίους 6 αγώνες, που γιορτάστηκε σε ένα βάθρο γεμάτο Ducati για πρώτη φορά στην ιστορία. Σε συνέντευξη για το gpone, ο Ιταλός αναβάτης μοιράστηκε τις σκέψεις του.

"Το πιο σημαντικό ήταν να τον τιμήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο", ήταν τα λόγια του Pecco για τον μέντορά του. "Οπότε για εμένα ήταν το καλύτερο λόγω της ιστορίας αυτού του κράνους. Και ήταν πολύ ωραία η αγκαλιά που κάναμε στην πίστα όταν τελείωσε ο αγώνας. Μοιραστήκαμε πολλά συναισθήματα εκεί οπότε είμαι πολύ χαρούμενος".

Τί σήμαινε για εσένα να φορέσεις το κράνος;

"Όταν ξεκινήσαμε να οργανώνουμε αυτή την έκπληξη για τον Vale, άρχισα να σκέφτομαι την ιστορία του. Αρχικά ήθελα να χρησιμοποιήσω το περσινό του κράνος, αλλά μετά τον σκέφτηκα στον τελευταίο τίτλο του, τον οποίο είχε κερδίσει σε μια δύσκολη σεζόν στην οποία η Honda ήταν πολύ δυνατή, οπότε διάλεξα αυτό. Για εμένα ο σχεδιασμός του είναι ο πιο ωραίος".

Τί σου αφήνει ο Valentino;

"Για εμένα είναι φίλος, μεγάλος αδερφός, με έχει βοηθήσει πολύ με ότι έχει κάνει και ακόμα κάνει για εμένα. Το να τον τιμήσουμε έτσι ήταν το λιγότερο, χθες προσπάθησα να τον βοηθήσω στις κατατακτήριες και σήμερα πήρα αυτό το κράνος στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου μαζί μου.

Πώς ήταν ο αγώνας;

"Είχα κακή εκκίνηση, όπως και στο Portimao, είναι κάτι πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψω. Στην πρώτη στροφή ήμουν τέταρτος, μετά πέρασα τον Miller όταν έκανε ένα μικρό λάθος στην δεύτερη στροφή. Βρέθηκα πίσω από τον Martin αλλά όταν είδα ότι ο Mir πλησίαζε αποφάσισα να τον περάσω. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα εδώ, σε μια πίστα που πάντα ζοριζόμουν, σημαίνει πολλά για εμένα".

Πόσο σημαντικό είναι για του χρόνου που τελείωσες έτσι την σεζόν;

"Ελπίζω να ξεκινήσω το 2022 με διαφορετικές προσδοκίες από ότι το 2021 (γελώντας). Σίγουρα θα έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση γιατί θα ξέρω ότι μπορώ να κερδίσω. Επίσης η Ducati έχει πλέον αλλάξει, πριν δεν έστριβε και τώρα το κάνει, έχουμε καταφέρει να την αλλάξουμε με σκληρή δουλειά, χρησιμοποιώντας διαφορετική φιλοσοφία. Όχι μόνο η Desmosedici είναι ανταγωνιστική, αλλά και όλοι οι αναβάτες της, Είμαστε μια τέλεια ομάδα".

Θα είστε στην Jerez για τεστ την Πέμπτη. Τί μοτοσυκλέτα περιμένεις ότι θα βρεις;

"Απλά ελπίζω καλύτερη. Για εμένα αυτή είναι ήδη τελεια, ακόμα και αν πρακτικά είναι ίδια με του 2020, έχουμε καταφέρει να την βελτιώσουμε πολύ. Δεν νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα του 2022 θα αλλάξει πολύ, αλλά επίσης ξέρω ότι αν ο Gigi Dall'Igna αποφασίσει να αλλάξει κάτι είναι γιατί ξέρει ότι μπορεί να το βελτιώσει".

Ο Martin κέρδισε τον τίτλο rookie της χρονιάς σήμερα.

"Έκανε καλή δουλειά, βασικά παραπάνω από καλή δουλειά. Στην πρώτη του σεζόν κατάφερε να πάρει την pole position στο Qatar και να κερδίσει στην Αυστρία μετά από μια μεγάλη διακοπή λόγω τραυματισμού. Πρέπει να είναι χαρούμενος, ακόμα και σήμερα ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Η Ducati δεν είναι η πιο εύκολη μοτοσυκλέτα για να κάνει το ντεμπούτο του, αλλά έμαθε γρήγορα, εμένα μου πήρε περισσότερο. Πρέπει να πω ότι και ο Bastianini ήταν πολύ καλός και ο Marini δούλεψε πολύ φέτος".

Σήμερα ήταν ο τελευταίος αγώνας του Petrucci, είπε ότι είναι ο τελευταίος νορμάλ αναβάτης που κέρδισε στα MotoGP, τώρα είστε όλοι φαινόμενα.

"Όλοι οι αναβάτες στο grid έχουν μεγάλο ταλέντο, συμπεριλαμβανομένου του Danilo. Aυτό που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια είναι η προετοιμασία και η νοοτροπία όλων. Υπάρχει μεγαλύτερος επαγγελματισμός και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό".

Μετά το διήμερο τεστ στη Jerez, ποιά είναι τα πλάνα σου για τον χειμώνα;

"Στις 23 Νοεμβρίου θα κάνω μια εγχείρηση στην οποία θα αφαιρέσουν την μεταλική πλάκα από το πόδι μου. Μαζί με την αποκατάσταση θα πάρει ένα μήνα, μετά θα πάω διακοπές στην Νέα Υόρκη με την κοπέλα μου, το χρειάζομαι".

Επόμενο άρθρο »

Το βίντεο της Michelin

« Προηγούμενο άρθρο

O Bagnaia οδηγεί το πρώτο 1-2-3 για την Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα