• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Όχι αυτό που περίμενα"
Απογοητευμένος ο Quartararo από την πρώτη μέρα των τεστ
Νέα 19/11/2021 - 12:44

Ο ισχύων παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP Fabio Quartararo ακούγεται απογοητευμένος μετά την έναρξη των δοκιμών προετοιμασίας του 2022, καθώς ο αναβάτης Monster Energy Yamaha παραδέχτηκε ότι οι αναβαθμίσεις που έφερε το ιαπωνικό εργοστάσιο στη Jerez ήταν μέχρι στιγμής μάλλον συγκινητικές.
Ο Quartararo ήταν ανένδοτος να μπει στη μία και μοναδική δοκιμή πριν από το χειμερινό διάλειμμα σχετικά με το τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον τίτλο του που κέρδισε πρόσφατα το 2022 ενάντια σε μια ανανεωμένη απειλή της Ducati, καλώντας στη Yamaha να του φέρει μια πιο ισχυρή μοτοσυκλέτα M1.

«Ξέρουν ήδη!» επέμεινε όταν ρωτήθηκε από το The Race σχετικά με το αίτημά του για τη Yamaha. «Αισθάνομαι τόσο καλά στη μοτοσυκλέτα, αλλά η τελική ταχύτητα δεν είναι μόνο για έναν γύρο, είναι για να αγωνιστώ σε μερικούς αγώνες. Είναι τόσο σημαντικό, είναι το κύριο πράγμα.

«Το πλαίσιο είναι τόσο καλό που τα περιθώρια βελτίωσης είναι εξαιρετικά μικρά, αλλά η τελική ταχύτητα είναι το ξεκάθαρο πράγμα που ζήτησα από τη Yamaha. Να παλέψουμε για αγώνες, να προσπεράσουμε πιο καθαρά».


Ωστόσο, έχει μείνει κάπως απογοητευμένος μέχρι στιγμής στην πρώτη από τις τρεις δοκιμές εκτός σεζόν, παραδεχόμενος ότι περίμενε κάτι περισσότερο για να φτάσει στη Jerez.

Ο Quartararo είπε ότι στην πραγματικότητα απλώς δούλευε με την ίδια ενημερωμένη – αλλά όχι ριζικά βελτιωμένη – μηχανή που δοκίμασε για πρώτη φορά στο Misano τον περασμένο μήνα.

«Δοκιμάσαμε ένα πολύ παρόμοιο ποδήλατο με το Misano. για να είμαι ειλικρινής ήταν το ποδήλατο του Misano», παραδέχτηκε.

«Δοκιμάσαμε αυτό και άλλα πράγματα. ένας νέος αιωρούμενος βραχίονας, μερικά ηλεκτρονικά και anti-wheelie, αλλά για να είμαι ειλικρινής, ήταν μια πραγματικά παρόμοια δοκιμή από τον Misano».

Έχοντας αυτό κατά νου, έθεσε ένα τελεσίγραφο στη Yamaha – ότι πρέπει να φέρει κάτι πολύ πιο γρήγορο στην πρώτη δοκιμή του 2022, όταν τα πράγματα ξεκινήσουν ξανά στην πίστα Sepang της Μαλαισίας στις αρχές Φεβρουαρίου.

«Πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για να αισθανθούμε βελτίωση», είπε. «Υπάρχουν ακόμα μερικά, όπως φαντάζεστε, η μοτοσυκλέτα είναι το πρώτο βήμα και ελπίζουμε για πολύ καλύτερα στη Sepang.

«Αύριο έχουμε ακόμα μια μέρα δοκιμών όπου θα δοκιμάσουμε κάποια αντικείμενα, αλλά περίμενα λίγο περισσότερα. Ελπίζω να διατηρήσουν το καλύτερο για τη Sepang και να έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτό είναι το πράγμα που χρειαζόμαστε περισσότερο.

«Έχουμε τρεις μήνες για να βρούμε αυτή τη δύναμη. Στο τέλος, για να είμαι ειλικρινής, η μοτοσυκλέτα του 2021 δεν θα πω ότι είναι τέλεια γιατί καμία μοτοσυκλέτα δεν είναι τέλεια, αλλά η βάση μας είναι πραγματικά καλή. Μας λείπουν πολλά, πολλή τελική ταχύτητα και αεροδυναμική, γι' αυτό πιέζω τόσο πολύ κάθε μέρα για να το έχουμε αυτό στη Sepang.

«Εδώ δεν είδαμε αυτό που περίμενα, γιατί είναι το ίδιο με το τεστ Misano».

Ο δορυφόρος αναβάτης Andrea Dovizioso, πηδώντας από την κληρονομημένη μηχανή προδιαγραφών του 2019 σε μια νέα μοτοσυκλέτα του 2022 για πρώτη φορά σήμερα, δεν ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα με τις ενημερώσεις της Yamaha – αλλά έσπευσε να τονίσει ότι μια διαφορετική κατάσταση τόσο από την εργοστασιακή ομάδα όσο και από την Η φύση της σύντομης και στριφογυρισμένης πίστας της Jerez σήμαινε ότι είναι δύσκολο να μετρηθεί ακριβώς το κέρδος.

«Πρώτον, η Jerez δεν είναι η πίστα για να καταλάβεις τη δύναμη», εξήγησε ο βετεράνος της Yamaha, «επειδή πας σε πλήρη ισχύ για ένα δευτερόλεπτο. Δεν είναι πραγματικό τεστ. Αλλά σίγουρα η δύναμη που έχουμε δεν είναι ένα τεράστιο βήμα.

«Αλλά δεν έχω την ίδια κατάσταση με αυτούς [τους αναβάτες της εργοστασιακής Yamaha]. Νομίζω ότι υπάρχει μια μικρή διαφορά, και δοκιμάζουν διαφορετικά πράγματα. Σίγουρα αν μπορούμε να έχουμε περισσότερη δύναμη είναι καλύτερα, λόγω του πόσα πρέπει να κερδίσουμε. Αλλά κατά τη γνώμη μου, ο στόχος είναι πάντα το κράτημα παρά η δύναμη".

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK: Ινδονησία ΕΔ

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Test

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα