• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Test: Τελικοί χρόνοι
Ταχύτερος ο Francesco Bagnaia, μπροστά από τον Fabio Quartararo
Νέα 19/11/2021 - 20:54

Η τελευταία επίσημη δράση για τα MotoGP του 2021 ολοκληρώθηκε σήμερα με τον Francesco Bagnaia ταχύτερο για την Ducati σχεδόν μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Fabio Quartararo, την τελευταία ημέρα της δοκιμής Jerez.

Ο ηγέτης της πρώτης ημέρας, Takaaki Nakagami συνέχισε από εκεί που σταμάτησε την πρώτη ώρα του πρωινού της Παρασκευής, προτού ο Francesco Bagnaia ανέβει  στην κορυφή με μια μεγάλη διαφορά 0,8 δευτερολέπτων, καθώς δοκίμασε μια σειρά από νέα εξαρτήματα της Desmosedici, όπως φέρινγκ, εξάτμιση και έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα.

Ο Ιταλός παρέμεινε ταχύτερος για το υπόλοιπο της δοκιμής με τους Maverick Vinales, Fabio Quartararo, Pol Espargaro, Alex Rins και στη συνέχεια Quartararo (ξανά) να εναλλάσσονται όλοι δεύτεροι τις τελευταίες ώρες καθώς πέντε κατασκευαστές τερμάτισαν στην πρώτη πεντάδα.

H KTM, το έκτο εργοστάσιο, είχε ως κορυφαίο αναβάτη τον Brad Binder στην 11η θέση.

Ο Marc Marquez της Repsol Honda απουσίαζε καθώς συνεχίζει τη θεραπεία για προβλήματα διπλής όρασης, με τον συμπαίκτη του, Pol Espargaro, να επέστρεψε σε καλό δρόμο μετά την αποχώρησή του από τη Βαλένθια λόγω της τεράστιας επιτυχίας του Σαββάτου.

Ο Espargaro οδήγησε τη μοτοσυκλέτα του 2021 την πρώτη μέρα, αλλά δοκίμασε επίσης το πρωτότυπο του 2022, που είδαμε για πρώτη φορά στο προηγούμενο τεστ του Misano, τη δεύτερη μέρα. Ο Nakagami και ο ομόσταυλός του στην LCR Honda, Alex Marquez, αξιολογούσαν επίσης τις δύο διαφορετικές εκδόσεις του πρωτοτύπου, μαζί με τις υπάρχουσες μοτοσυκλέτες τους.

Το τέλος του τεχνικού παγώματος του Covid σημαίνει ότι η Yamaha, η Ducati, η Suzuki και η Honda μπορούν να αναβαθμίσουν τα σχέδια των κινητήρων τους για πρώτη φορά από τις αρχές του 2020. Ο κινητήρας της KTM σταμάτησε να εξελίσσεται στις αρχές του 2021, ενώ η Aprilia ήταν ελεύθερη να αναπτύξει τον κινητήρα της φέτος.

Το τεστ σηματοδότησε το ντεμπούτο της νέας ομάδας VR46 της Ducati, καθώς και της νέας ομάδας RNF Yamaha (πρώην SRT) και Gresini Ducati (πρώην συνεργασία με την Aprilia). Η VR46 και η Gresini έχουν GP21 (αλλά ο Luca Marini θα πάρει GP22 το επόμενο έτος), με τον Andrea Dovizioso να χρησιμοποιεί μια Yamaha του 2022 και τον rookie ομόσταυλό του στη RNF, Darryn Binder, (που ανέβηκε κατευθείαν από την Moto3)να χρησιμοποιεί μοτοσυκλέτα προδιαγραφών του 2021.

Και οι πέντε rookies της επόμενης χρονιάς έλαβαν μέρος στην δράση, με τους Remy Gardner Raul Fernandez να κάνουν τη δεύτερη εμφάνιση τους με την RC16 μετά από μερικούς γύρους στο τεστ του Misano, ενώ οι Darryn Binder (RNF), Fabio Di Giannantonio (Gresini) και Ο Marco Bezzecchi (VR46) πήραν την πρώτη τους γεύση από τα MotoGP.

Ο Fernandez ήταν ταχύτερος από τους rookies την πρώτη μέρα, στην 19η θέση. Ο Gardner ήταν  ο πιο γρήγορος rookie για μεγάλο μέρος της δεύτερης ημέρας, πριν ο Fernandez και τελικά ο Di Giannantonio πηδήξουν μπροστά.

Ο εντυπωσιακός γύρος από το 'Di Gi' έβαλε τον νεαρό Ιταλό στην 19η θέση, 1,656 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bagnaia και λιγότερο από ένα δέκατο πίσω από τον Jorge Martin.

Οι δοκιμές ξεκίνησαν στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκαν στις 6 το απόγευμα.

Η επόμενη επίσημη δοκιμή MotoGP θα γίνει στο Sepang της Μαλαισίας στις αρχές Φεβρουαρίου.

Επόμενο άρθρο »

Viñales: Θα πάω στο Noale να μιλήσουμε

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK: Ινδονησία ΕΔ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα