• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η συγκινητική συνέντευξη της Nadia Gresini
Μετά την κηδεία έπρεπε να πάρω τα πράγματα στα χέρια μου
Νέα 23/11/2021 - 19:32

H Jerez για την Gresini Team ήταν πάνω από όλα ένας εορτασμός για μια νέα αρχή μετά από τόσο πόνο. Ο Fausto δεν είναι πια μαζί μας, αλλά συνεχίζει να ζει μέσω της ομάδας του, η οποία πλέον βρίσκεται στα χέρια της συζύγου του, Nadia, με τα παιδιά τους, Luca και Lorenzo να βοηθούν. Οι τελευταίοι μήνες ήταν εξαιρετικά δύσκολοι για την οικογένεια, αλλά το όνειρο του Fausto δεν έσβησε και κινείται σε νέα μονοπάτια. 

"Όταν είδα για πρώτη φορά τις μοτοσυκλέτες στο γκαράζ και όταν είδα τους Fabio (Di Giannantonio)  και Enea (Bastianini) να τις βάζουν μπροστά ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα", ανέφερε η Nadia σε συνέντευξή της στο gpone. "H πρώτη σκέψη ήταν ο σύζυγός μου, Fausto, και σκέφτηκα ότι και αυτός θα ήταν χαρούμενος. Ίσως δεν θα είχε σκεφτεί ποτέ ότι εγώ - μαζί με τα παιδιά - θα μπορούσαμε να το στήσουμε όλο αυτό. Είμαι σίγουρη ότι ο Fausto είναι πολύ χαρούμενος".

Πόσο δύσκολο ήταν να φτάσετε μέχρι εδώ;

"Όταν πέθανε ο Fausto, είπα κατευθείαν ότι θα συνεχίσουμε, γιατί δεν θέλαμε όλα όσα έχει δημιουργήσει, αυτό στο οποίο αφιέρωσε την ζωή του, να χαθεί. Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε κατευθείαν, δεν είχα πολύ χρόνο να το σκεφτώ. Μετά την κηδεία του, έπρεπε να πάρω κατευθείαν τα πράγματα στα χέρια μου, προφανώς υπήρχε πολύ άγχος. Δεν ήξερα αν θα τα καταφέρναμε γιατί ήταν ήδη μέσα Μαρτίου και μέχρι τα τέλη Ιουνίου έπρεπε να επιβεβαιώσουμε το πρότζεκτ των MotoGP. Δεν ήταν εύκολο και πρέπει να ευχαριστήσω τους πάντες στην εταιρία, τους συνεργάτες του Fausto, που αφιέρωσαν πολύ χρόνο σε εμένα. Πήγαινα στο γραφείο το πρωί και έφευγα 11 το βράδυ. Αν τα καταφέραμε έιναι χάρη σε αυτούς. Ήταν κάτι τεράστιο και δεν ήταν σίγουρο ότι θα τα καταφέρναμε".

Έχεις επίσης τα παιδιά σου στο πλευρό σου. Συνήθως μιλάμε για μια ομάδα που είναι σαν οικογένεια, ενώ σε αυτήν την περίπτωση έχουμε μια οικογένεια που έγινε ομάδα.

"Είναι η οικογένεια Gresini από κάθε άποψη. Ο Luca θα βρίσκεται στην πίστα σε όλα τα Grand Prix, όπως ήταν ήδη φέτος, και θα μάθει στην πορεία - και ο ίδιος βρήκε τον εαυτό του ξαφνικά μπλεγμένο σε αυτόν τον κόσμο.Ο Lorenzo από την άλλη θα είναι στην εταιρία σε διοικητικό ρόλο. Μετά, είμαι εγώ, η διευθύντρια της ομάδας, ακόμα και αν ακούγεται περίεργο".

Υπήρξε ένα πρόβλημα με τον βασικό σας χορηγό, αλλά είναι το πρότζεκτ των MotoGP τώρα 100% επιβεβαιωμένο;

"Αυτή την χρονιά είχαμε πολλά προβλήματα, με το μεγαλύτερο να είναι η απώλεια του συζύγου μου και επόμενο ήταν η απώλεια του χορηγού. Δουλέψαμε σκληρά, σηκώσαμε τα μανίκια μας και βρεθήκαμε εδώ. Όλα είναι επιβεβαιωμένα".

Αναγκαστήκατε να αφήσετε την Moto3 στην άκρη, αλλά είπατε επίσης ότι αυτό δεν είναι τόσο ένα αντίο όσο ένα "arrivederci".

"Όλα είναι πιθανά. Ο Fausto αγαπούσε πολύ την Moto3, αγαπούσε να βοηθάει αναβάτες να αναπτυχθούν, αλλά δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσουμε λόγω της προσπάθειας που χρειαζόταν να γίνει στις άλλες κατηγορίες. Έχουμε παρουσία στα MotoGP και καταφέραμε να κρατήσουμε την Moto2 και την MotoE".

O Fausto είδε πρακτικά τους Di Giannantonio και Bastianini να μεγαλώνουν. Πώς τους βλέπεις τώρα που είναι ενήλικες;

"Έχουν αλλάξει και έχουν ωριμάσει, έχουν γίνει πολύ επαγγελματίες. Είναι και οι δύο καλοί αναβάτες, προφανώς ο Enea έχει ήδη ένα χρόνο εμπειρίας στα MotoGP, κατά τον οποίο έχει αναπτυχθεί πολύ. Ο Fabio είναι στο ξεκίνημα, αλλά τον είδα πολύ χαρούμενο και ενθουσιώδη στο τεστ. Έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, μετά τις πολλές προσπάθειες τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του για να πετύχει".

Και οι δύο ξεκίνησαν το όνειρό τους με τον Fausto. 

"Tους έφερε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, φαίνεται να υπάρχει ένα πλάνο, η μοίρα το ήθελε να γίνει έτσι".

Ποιοί είναι οι στόχοι σας για φέτος;

"Πάντα στοχεύουμε ψηλά (γελώντας). Ελπίζουμε να είμαστε πρωταγωνιστές, ειδικά με τον Enea, που φαίνεται έτοιμος σε εμένα και ο Fabio να κάνει μερικούς καλούς αγώνες. Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές σε αυτό το paddock".

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Θα είχε πλάκα να τρέξω με τον Norris

« Προηγούμενο άρθρο

Darryn Binder: Δεν ένιωσα πίεση στο τεστ της Jerez

Χορηγοί