• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Izan Rodriguez είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής
Στην κατηγορία FIM MiniGP
Νέα 05/12/2021 - 10:57

Ο τελικός αγώνας των FIM MiniGP ήταν η τέλεια κατάληξη για την εκπληκτική πρώτη σεζόν του θεσμού. Δύο κανονικοί αγώνες, καθώς και ένας "σούπερ τελικός" - κατά τον οποίο υπήρχαν διαθέσιμοι οι διπλάσιοι βαθμοί από ότι στους άλλους αγώνες - έκριναν τον πρωταθλητή, με τον Ισπανό αναβάτη, Izan Rodriguez να στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής κερδίζοντας και τους τρεις αγώνες. 

Ο επίσης Ισπανός, Pablo Olivares, ήταν δεύτερος, παίρνοντας δύο βάθρα, με τον Ιταλό Cristian Borrelli να παίρνει την τρίτη θέση, επίσης τερματίζοντας δύο φορές στο βάθρο. Ο άλλος αναβάτης που ανέβηκε στο βάθρο, ήταν ο Ιρλανδός Josh O' Brien, που τερμάτισε τρίτος στον πρώτο αγώνα.

Μετά τις κατατακτήριες που είδαν τους δύο πρώτους να κυριαρχούν, ο Rodriguez έκανε μια καλή εκκίνηση για να φύγει μπροστά, με τον Olivares να τον ακολουθεί από κοντά. Κατάφεραν να κάνουν το 1-2 για την Ισπανία, με τον O' Brien να συμπληρώνει το βάθρο.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Rodriguez έφυγε πάλι μπροστά με τον Olivares και πάλι να τον ακολουθεί. Το ζευγάρι τερμάτισε στις ίδιες θέσεις με τον πρώτο αγώνα και με μηδενική διαφορά μεταξύ τους. Αυτή την φορά, η μάχη για την τρίτη θέση κερδήθηκε από τον Ιταλό Christian Borrelli, με τον νεαρό αναβάτη να κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά. 

Ο "σούπερ τελικός" προσέφερε 50 βαθμούς στον νικητή, οπότε όλοι βγήκαν έτοιμοι να διεκδικήσουν το έπαθλο και αυτή την φορά ήταν ο Olivares που έκανε καλύτερη εκκίνηση και βρέθηκε μπροστά από τον Rodriguez, αλλά δεν πήρε πολύ ώρα στον νικητή των δύο προηγούμενων αγώνων να περάσει και πάλι μπροστά. Ο Olivares έμπλεξε μετά στις μάχες με τους αναβάτες πιο πίσω, επιτρέποντας στον Rodriguez να ξεφύγει και να πάρει την τρίτη του νίκη. Στην μάχη για το βάθρο, νικητές αναδείχθηκαν οι Ιταλοί Christian Borrelli και Εdoardo Liguori που πήραν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. 

Στην βαθμολογία πρώτος αναδείχθηκε ο Izan Rodriguez κάνοντας το 100% στην Valencia και κατακτώντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Οlivares κατέκτησε την δεύτερη θέση, κάνοντας το 1-2 για τους Ισπανούς. Η πρόοδος του Borrelli μέσα στην μέρα, του επέτρεψε να πάρει την τρίτη θέση, μόλις έναν βαθμό πίσω από τον Olivares. O Liguori πήρε την τέταρτη θέση μετά τον πρώτο τελικό των Fim ΜiniGP με τον Ιρλανδό Josh O' Brien να παίρνει την πέμπτη θέση. 

Επόμενο άρθρο »

Στο Monaco η μεγαλύτερη Απονομή της FIM

« Προηγούμενο άρθρο

Stoner: Oι αγώνες MotoGP θα είναι καλύτεροι χωρίς ηλεκτρονικά και φτεράκια

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα