• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner: Έμαθα τα περισσότερα από τον Dani Pedrosa
Νέα 08/12/2021 - 12:43


Αφού επέστρεψε στο paddock των MotoGP για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από τρία χρόνια στον προτελευταίο γύρο του περασμένου μήνα στο Portimao, ο Casey Stoner ανέφερε τον αναβάτη από τον οποίο έμαθε τα περισσότερα, μαζί με την πιο όμορφη αγωνιστική του ανάμνηση.


Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP - μία φορά με την Ducati και μια με την Honda - πέρασε λίγο από τον χρόνο του βοηθώντας την πρώην ομάδα του Ducati και τους αναβάτες της, Francesco Bagnaia και Jack Miller.

Η Ducati δεν έχει κερδίσει ακόμη τίτλο αναβάτη από τότε που ο Stoner το έκανε το 2007, αλλά με τον Bagnaia να κερδίζει τέσσερις από τους τελευταίους έξι αγώνες το 2021, είναι μια πιθανότητα που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα το 2022.

Για τον Stoner, ο πρώτος του τίτλος στα MotoGP ήρθε με τον Ιταλό κατασκευαστή, ωστόσο, η πιο αγαπημένη αγωνιστική στιγμή του Αυστραλού δεν ήταν αυτή, αντίθετα, ήταν όταν κέρδισε τον τίτλο για τη Honda στον αγώνα  του Phillip Island, ο οποίος συνέπεσε επίσης με τα γενέθλιά του το 2011.
Μιλώντας στον Simon Crafar του MotoGP κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης για το Grand Prix της Algarve τον περασμένο μήνα, ο Stoner είπε: "Δεν μπορώ να ξεπεράσω την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2011 στο Phillip Island. Δεν φαινόταν ότι θα συνέβαινε μέχρι εκείνο το πρωί όταν δυστυχώς ο Jorge έπεσε και τραυμάτισε το δάχτυλό του".

"Αλλά τόσα πράγματα συνδυάστηκαν εκείνη την ημέρα· τα γενέθλιά μου, νομίζω ότι ήταν η πέμπτη (νίκη) μου στη σειρά στο Phillip Island, το Grand Prix της πατρίδας μου, το δεύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, απλώς είχαμε πολλά πράγματα στη σειρά εκείνη την ημέρα, ήταν απλά απίστευτο".
"Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που καταφέρνουν να κερδίσουν ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στον εντός έδρας αγώνα τους την ημέρα των γενεθλίων τους, και όλα αυτά τα πράγματα συνδυάστηκαν, οπότε ήταν πραγματικά φανταστικό".

Το δεύτερο πρωτάθλημα του Stoner ήρθε όταν ήταν ομόσταυλος με τον Dani Pedrosa - έναν αναβάτη με τον οποίο ήταν αντίπαλοι σε όλη την καριέρα του.

Και παρόλο που ο Stoner αντιμετώπισε επίσης τον Lorenzo και τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Valentino Rossi που οι δυό τους έχουν συνολικά 14 τίτλους, δέκα από τους οποίους είναι στην μεγάλη κατηγορία, είναι ο Pedrosa από τον οποίο έμαθε τα περισσότερα.
"Πιστεύω ότι υπήρχαν δυνατά σημεία σε όλους όσους αντιμετώπισα. Κανένας αναβάτης δεν είναι ίδιος, καμία μοτοσυκλέτα δεν είναι ίδια, δεν υπάρχουν δύο στροφές πραγματικά ίδιες", πρόσθεσε ο Stoner μιλώντας στον Crafar.

"Υπάρχει πάντα ένας διαφορετικός τρόπος να προσεγγίσεις τα πάντα. Όπως (λέει) το παλιό ρητό, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να βγάλεις το δέρμα μιας γάτας, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ολοκληρώσεις τη δουλειά. Ο Jorge (Lorenzo) είχε πολλά πράγματα που θα ήθελα, η μαχητική ικανότητα του Valentino (Rossi) και ο τρόπος που διάβαζε αγώνες, ειδικά όταν άρχιζαν να είναι λίγο περίπλοκοι ".

"Αλλά το άτομο από το οποίο έμαθα τα περισσότερα στην καριέρα μου, επειδή τον αντιμετώπισα σε όλη μου την καριέρα, ήταν ο Dani Pedrosa. Ο τρόπος με τον οποίο μπορούσε να βρει ταχύτητα μερικές φορές μπορούσε να σου τινάξει τον εγκέφαλο, σε φάση 'πώς στο διάολο το κάνει αυτό;'".

Επόμενο άρθρο »

Marini και Rossi κερδίζουν τα 100 χλμ στο Ράντσο της Tavullia

« Προηγούμενο άρθρο

Τώρα ή ποτέ για την ΚΤΜ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα