• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα BMW M4 GT4 έρχεται το 2023
Οι πρώτες δοκιμές την περασμένη εβδομάδα στην Αλμερία.
4auto 10/12/2021 - 12:20

Διάδοχος ενός αποδεδειγμένου νικητή: Η νέα BMW M4 GT4 έρχεται το 2023 – Οι πρώτες δοκιμές την περασμένη εβδομάδα στην Αλμερία

«Με τη νέα BMW M4 GT4, γράφουμε το επόμενο κεφάλαιο σε ένα τεράστιο success story», δήλωσε ο Thomas Felbermair, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Μάρκετινγκ BMW M GmbH. «Το τρέχον μοντέλο έχει φέρει νέα δεδομένα στην αναπτυσσόμενη κατηγορία GT4 τα τελευταία χρόνια, έχοντας κατακτήσει πολυάριθμους τίτλους και νίκες σε όλο τον κόσμο. Κατά την εξέλιξη της νέας BMW M4 GT4, θελήσαμε να διατηρήσουμε τα μεγαλύτερα ατού της προκατόχου της και να τα βελτιώσουμε σε ορισμένα σημεία. Είμαστε σίγουροι ότι οι ομάδες και οι οδηγοί της BMW M Motorsport θα απολαύσουν στο έπακρο το μοντέλο. Το κυνήγι περισσότερων τίτλων στην κατηγορία GT4 ξεκινά το 2023».

Η δημιουργία του μοντέλου GT4, που βασίζεται στη νέα BMW M4 παραγωγής (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 10,1 – 9,9 l/100 km σύμφωνα με το WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 230 – 226 g/km σύμφωνα με το WLTP), ξεκίνησε με τις πρώτες προσομοιώσεις σε υπολογιστή τον Σεπτέμβριο του 2020. Η εξέλιξη της BMW M4 GT4 ξεκίνησε στις αρχές του 2021 και το πρώτο όχημα δοκιμών συναρμολογήθηκε το καλοκαίρι. Το πλαίσιο, συμπερ. ενός κλωβού ασφαλείας εγκεκριμένου από τη FIA, προέρχεται από το εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ (Γερμανία), όπου επίσης κατασκευάζεται το αυτοκίνητο παραγωγής. Η BMW M4 GT4 ολοκλήρωσε την πρώτη λειτουργική δοκιμή της τον Οκτώβριο του 2021.

Καθώς πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για χρήση από ιδιωτικές ομάδες της BMW M Motorsport, οι υπεύθυνοι εξέλιξης δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε τομείς όπως η εύκολη συντήρηση και το χαμηλό λειτουργικό κόστος. Όπως η προκάτοχός της, η BMW M4 GT4 θέτει νέα σημεία αναφοράς εδώ. Ολόκληρο το σύστημα κίνησης - κινητήρας, κιβώτιο και ηλεκτρονικά - είναι ίδιο με αυτό του μοντέλου παραγωγής. Αυτή η εξαιρετική βάση, που περιλαμβάνει ένα πολυεπίπεδο traction control, έχει βελτιστοποιηθεί λεπτομερώς για χρήση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι υπεύθυνοι εξέλιξης πρόσεξαν ιδιαίτερα το θέμα της ψύξης που αποτελεί πάντα μείζονα πρόκληση στην κατηγορία GT4. Μερικά εξαρτήματα, όπως η οροφή από συνθετικό ανθρακόνημα (CFC) και η φιλοσοφία της πίσω πτέρυγας, έχουν υιοθετηθεί από την BMW M4 GT3. Η χρήση βιώσιμων υλικών όπως οι φυσικές ίνες που αντικαθιστούν εξαρτήματα από carbon και πλαστικό, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Η BMW M Motorsport συνεργάζεται με την εταιρεία Bcomp σε αυτό τον τομέα. Άλλοι ισχυροί εταίροι που υποστηρίζουν το BMW M4 GT4 project είναι οι H&R, Ravenol και RECARO.

«Αν και βρισκόμαστε ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο δοκιμών, υπάρχουν τομείς τους οποίους έχουμε βελτιώσει έναντι της τρέχουσας BMW M4 GT4», δήλωσε ο εργοστασιακός οδηγός της BMW M, Jens Klingmann (Γερμανία), ο οποίος οδήγησε το αυτοκίνητο μαζί με τον Erik Johansson (Σουηδία) στην Αλμερία. «Παράδειγμα, η εργονομία των καθισμάτων, η ευκολία χειρισμών και οι πρόσθετες λειτουργίες που το προηγούμενο μοντέλο δεν διέθετε. Σε ό,τι αφορά την οδηγησιμότητα, η νέα BMW M4 GT4 προσφέρει την αίσθηση της ασφάλειας από την πρώτη στιγμή. Έχει μεγάλα περιθώρια ενεργητικής ασφάλειας για οδήγηση στο όριο. Έχουμε ακόμα μπροστά μας έναν ολόκληρο χρόνο προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε το αυτοκίνητο για χρήση από ιδιωτικές ομάδες και οδηγούς, αλλά είναι ήδη πολύ απολαυστικό στην οδήγηση».

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες. Ένα δεύτερο όχημα δοκιμών θα προστεθεί στο πρόγραμμα στις αρχές του 2022.

 

Επόμενο άρθρο »

O Verstappen στην Pole στον Αγώνα του Τίτλου

« Προηγούμενο άρθρο

Πως ο φελλός βοηθάει στη βιωσιμότητα της Mazda!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα