• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mir: To 2021 δεν ήταν τέλειο
Αλλά έμαθα να παλεύω σκληρά και να μην παραιτούμαι
Νέα 15/12/2021 - 13:38

Είναι το τέλος της χρονιάς, οπότε έχει έρθιε η ώρα να συνοψίσουμε το παρελθόν και να κοιτάξουμε το μέλλον. Αυτό ισχύει για όλους, συμπεριλαμβανομένου του Πρωταθλητή του 2020, Joan Mir που φέτος είδε τον Fabio Quartararo να τον εκθρονίζει χωρίς να μπορέσει πραγματικά να αμυνθεί του τίτλου του. Οι ευθύνες για αυτό δεν βαραίνουν εξ ολοκλήρου τον Ισπανό αναβάτη, καθώς η Suzuki απέτυχε να διατηρήσει το 2021 το ίδιο επίπεδο με τους ανταγωνιστές της και η υπεράσπιση του τίτλου αποδείχθηκε αδύνατη.
Ακόμα και στις δύσκοές στιγμές όμως, όλοι μπορούν να πάρουν μαθήματα και να αναπτυχθούν και αυτό ακριβώς έκανε ο Mir, όπως ανέφερε και στο blog του.


"Έφτασε επιτέλους η στιγμή να αποσυρθούμε για λίγο από τον κόσμο των αγώνων (για το χειμερινό διάλειμμα) και να προσπαθήσουμε να βρούμε χρόνο να χαλαρώσουμε! Είναι κάτι δύσκολο για εμένα γιατί είμαι ο τύπος ανθρώπου που είναι πάντα ενεργός και θέλει να κάνει πράγματα. Αλλά φέτος έμαθα το πόσο σημαντικό είναι να ισσοροπείς το άγχος των αγώνων με την ανάγκη να παραμείνεις ήρεμος και να χαλαρώνεις για κάποιο χρονικό διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι στιγμές χαλάρωσης θα είναι κομμάτι της προετοιμασίας μου για το 2022 και είναι το ίδιο σημαντικό όπως η προπόνηση στο γυμναστήριο. Θα χαλαρώσω δύο εβδομάδες για να απολαύσω κάποια πράγματα. Είμαι τυχερός που το έχω αυτό και μετά θα στρέψω την προσοχή μου στην μοτοσυκλέτα. Μέχρι να επανενωθώ με την GSX-RR μου θα προπονηθώ με Supermoto και MX μοτοσυκλέτες, θα οδηγήσω ακόμα και καρτ. Όλα αυτά με βοηθούν με την τεχνική μου και τις ικανότητές μου, μαθαίνω κάτι κάθε φορά. και επίσης βοηθούν να κρατάω την φυσική μου κατάσταση στο υψηλότερο επίπεδο".


"Σε γενικές γραμμές νιώθω ότι απέκτησα πολλά χρήσιμα πράγματα φέτος, για παράδειγμα, ένα βασικό ήταν το να παλεύω. Κατά την διάρκεια της σεζόν του 2021 πάλεψα πολύ σκληρά για να προσπαθήσω να έχω ένα καλό αποτέλεσμα στο τέλος του χρόνου και στην διαδικασία έμαθα πάντα να παλεύω σκληρά και να μην παραιτούμαι. Ακόμα και σε δύσκολες χρονιές προσπαθώ να παίρνω καλά αποτελέσματα και να παίρνω το καλύτερο από κάθε κατάσταση. Ακόμα και αν η χρονιά δεν ήταν η καλύτερη για εμάς πραγματικά απόλαυσα τις καλές στιγμές, τις μάχες και τα προσπεράσματα. Και είμαι ευχαριστημένος που τερμάτισα 3ος στο Πρωτάθλημα αναβατών απέναντι σε κάποιους σκληρούς αντιπάλους".


"Όλη αυτή η κουβέντα για τις μάχες στην πίστα με κάνει να ανυπομονώ να οδηγήσω την GSX-RR του 2022 ξανά. To test της Jerez πήγε καλά για εμάς και σύντομα θα είμαστε πάλι πάνω στην μοτοσυκλέτα στη Sepang. Οι πρώτες μου εντυπώσεις των βελτιώσεων ήταν καλές και με κάνει ανυπόμονο να παλέψω ξανά. Αλλά, όσο και αν απολαμβάνω την οδήγηση της μοτοσυκλέτας, θα είναι σημαντικό να δούμε τι μπορεί να φέρει η ομάδα και να ανακαλύψουμε τι δουλεύει και τι μπορεί ακόμα να μας λείπει. Μέχρι να τελειώσουμε τα τεστ είναι δύσκολο να έχουμε μια ακριβή εκτίμηση της μοτοσυκλέτας. Είναι σημαντικό να βελτιώσουμε την ταχύτητά μας χωρίς να χάσουμε την εκπληκτική ικανότητα της GSX-RR στις στροφές. Το να βελτιώσουμε την πρόσφυση είναι άλλο ένα ενδιαφέρον και σημαντικό πράγμα. Η συσκευή ride height, ενώ είναι ήδη αρκετά καλή, χρειάζεται κάποιες ακόμα ρυθμίσεις. Σε τελική ανάλυση, δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πράγμα που πρέπει να αλλάξουμε ή να φτιάξουμε στην μοτοσυκλέτα. Στα MotoGP πρέπει συνεχώς να βελτιώνεσαι παντού και να προχωράς μπροστά. Έχω την πεποίθηση ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Υπάρχουν και άλλα πράγματα για τα οποία ανυπομονώτου χρόνου, όπως το να έχουμε τους οπαδούς μαζί μας στις πίστες. Για εμένα. το 2020 ήταν μια τέλεια χρονιά...εκτός από το ότι δεν είχαμε τους οπαδούς γύρω μας. Οπότε το να βλέπουμε τώρα τους οπαδούς να επιστρέφουν δίνει νόμα σε όλο τον κόσμο των αγώνων. Ήταν τόσο περίεργο να τρέχουμε στις πίστες με άδειες τις κερκίδες και σιωπή εκτός από τους ήχους των κινητήρων μας".


"Η λίστα μου για την νέα χρονιά θα είχε μερικά πράγματα, αλλά το πο βασικό είναι ότι θέλω να παλέψω ξανά για τον τίτλο. Αυτός θα είναι πάντα ο βασικός μου στόχος και είναι κάτι που δεν θα αλλάξει μέχρι να σταματήσω τους αγώνες... και σίγουρα θα εήθελα να πάρω έναν τίτλο, νίκες και βάθρα και να μοιραστώ αυτές τις στιγμές με παθιασμένους και υποστηρικτικούς οπαδούς".

Επόμενο άρθρο »

Η νέα γενιά των MotoGP: Ο πρωταθλητής Gardner και το φαινόμενο Fernandez

« Προηγούμενο άρθρο

Ανταλλαγή κρανών ανάμεσα στους Fabio Quartararo και Fernando Alonso

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα