• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rally Dakar: Prologue
Ταχύτερος ο Daniel Sanders, 23ος ο Petrucci
Νέα 01/01/2022 - 17:25

Στην κατηγορία των μοτοσυκλετών, κορυφαίος αναδείχθηκε ο rookie του περασμένου έτους, Daniel Sanders, o οποίος πήρε την πρώτη θέση για την GasGas που ανήκει στην KTM, μπροστά από τον αναβάτη της Honda, Pablo Quintanilla.

Με τους χρόνους τερματισμού να πολλαπλασιάζονται επί πέντε για να αποφευχθούν οι ριψοκίνδυνες στρατηγικές, ο Sanders ολοκλήρωσε επίσημα τον Πρόλογο σε 55 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, ακριβώς ένα λεπτό μακριά από τον πλησιέστερο αντίπαλο του, Quintanilla.

Ένα χρόνο μετά την καταστροφική καμπάνια της Yamaha το 2021, ο Ross Branch κατέταξε τον Ιάπωνα κατασκευαστή τρίτο στο τέλος του σταδίου 1Α, νικώντας το κορυφαίο KTM του πρωταθλητή Kevin Benavides για πέντε δευτερόλεπτα.

Ο Benavides, ο οποίος εντάχθηκε στην KTM αφού κέρδισε το περσινό event για τη Honda, ήταν τέταρτος μπροστά από τον ομόσταυλό του, Matthias Walkner, και τη δεύτερη Yamaha του Adrien van Beveren.

Ο νικητής του 2017 Sam Sunderland έμεινε 15 δευτερόλεπτα πίσω στη δεύτερη GasGas στην έβδομη θέση, με τον αστέρα αναβάτη της KTM, Toby Price, ο οποίος επιστρέφει στο Dakar αφού αποσύρθηκε από την περσινή διοργάνωση με σπασμένη κλείδα, καταλήγοντας όγδοος.

Ο Joan Barreda (Honda) και ο Andrew Short (Yamaha) κατέγραψαν τους ίδιους χρόνους για να τερματίσουν 9ος και 10ος, λίγο πιο μπροστά από τον Joaquim Rodrigues και τον νικητή του Dakar το 2020 Ricky Brabec (Honda).

Κάνοντας το ντεμπούτο του στο Dakar με τα χρώματα της Tech 3 KTM, ο πρώην αναβάτης των MotoGP, Danilo Petrucci, τελείωσε την ημέρα 23ος  με χρόνο 1 ώρα, 3 λεπτά και 0 δευτερόλεπτα, λίγο περισσότερο από οκτώ λεπτά πίσω από τον Sanders.

Οι 15 κορυφαίοι αναβάτες στο Prologue θα συναντηθούν στις 19:00 τοπική ώρα για να επιλέξουν τις θέσεις εκκίνησης για το πρώτο πλήρες στάδιο στο Hai'il. Ο νικητής θα έχει τον τελευταίο λόγο για τη θέση που θα αποφασίσει να ξεκινήσει.

 

Όσον αφορά την κατηγορία των αυτοκινήτων, ο Nasser Al-Attiyah της Toyota ήταν στην κορυφή του Προλόγου του Σαββάτου για το Rally Dakar του 2022 στην κατηγορία των αυτοκινήτων, ενώ ο αναβάτης της GasGas, Daniel Sanders έβαλε το ρυθμό μόλις στη δεύτερη εμφάνισή του στην κατηγορία των μοτοσυκλετών σήμερα το πρωί.
Σε έδαφος με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά που θα αντιμετωπίσουν οι αγωνιζόμενοι την πρώτη εβδομάδα του Rally, ο Al-Attiyah ολοκλήρωσε το τμήμα Prologue των 19 χιλιομέτρων που βρίσκεται μεταξύ Jeda  και Ha'il σε 10 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα καθώς ξεκίνησε την προσπάθειά του να κερδίσει το Rally Dakar για τέταρτη φορά.

Ο οδηγός από το Qatar πήρε την πρώτη θέση από τον τρεις φορές πρωταθλητή του Dakar, Carlos Sainz, ο οποίος τερμάτισε μόλις 12 δευτερόλεπτα πίσω του σε ένα δυνατό ντεμπούτο για το ηλεκτρικό RS Q e-tron της Audi.

Ωστόσο, ενώ ο Sainz μπόρεσε να δείξει την ακατέργαστη ταχύτητα του νέου Audi την ημέρα έναρξης του Rally, οι ομόσταυλοί του είχαν μια λιγότερο επιτυχημένη εκδρομή, με τον 14 φορές πρωταθλητή Stephane Peterhansel να τερματίζει 14ος και τον Mattias Ekstrom να καταλήγει μόλις 15ος.

Ο Brian Baragwanath ήταν τρίτος-έκπληξη για την Century Racing, οδηγώντας τον Henk Lategan της Toyota και τον θρύλο του WRC, Sebastien Loeb.

Συναγωνιζόμενος με τον νέο συνοδηγό Fabian Lurquin μετά τον χωρισμό του με τον επί χρόνια πλοηγό Daniel Elena, ο Γάλλος σημείωσε χρόνο 11 m33s στο βαριά αναθεωρημένο Bahrain Raid Xtreme BRX Hunter T1+ που κατασκευάστηκε από την Prodrive.

Επόμενο άρθρο »

Dakar 2022: Πρώτη ειδική

« Προηγούμενο άρθρο

Η Mooney αντικαθιστά την Aramco

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα