• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η PROGP Racing στην Αθήνα
Menghi και Περιστεράς έδωσαν τα χέρια
Νέα 09/01/2022 - 12:27

O 46χρονος Omar Menghi, ιδιοκτήτης της ομάδας PROGP Racing βρέθηκε για λίγες ημέρες στην Αθήνα για να επισημοποιήσει τη συμφωνία με τον Γιάννη Περιστερά που το 2022 θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300 με την Ιταλική ομάδα, πάνω σε μια Yamaha R3. 

O Omar Menghi έχει γεννηθεί στο Ρίμινι και η οικογένειά του έχει ασχοληθεί πάνω από 20 χρόνια με τους Αγώνες, ενώ ο ίδιος αγωνίστηκε στο Ιταλικό και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα 250cc, με αποκορύφωμα 3 έκτακτες συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2006 & 2007. 

Από το 2017 έχει ιδρύσει την ομάδα PROGP Racing με σκοπό να γίνει μια ομάδα παγκοσμίου επιπέδου και μετά από τρία χρόνια επιτυχημένων συμμετοχών στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV, το 2020 συμμετείχε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK πάντα στην κατηγορία WSSP300. Το 2021 ανακηρύχθηκε από την Yamaha ως μια από τις καλύτερες ομάδες της και το 2022 θα είναι για τρίτη χρονιά στο Παγκόσμιο, με οδηγούς τους Gabriele Mastroluca και Γιάννη Περιστερά! 

Ο Menghi είχε ξεχωρίσει τον Περιστερά από τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Yamaha R3 που γινόταν μαζί με τα WSBK και ήρθε στην Αθήνα για να συζητήσει με τον Νίκο Περιστερά τις τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας και με τον Γιάννη το πλάνο της χειμερινής προετοιμασίας ενόψει της σεζόν που ξεκινάει τον Απρίλιο στην Αραγκόν της Ισπανίας.

H πολύτιμη για τον Έλληνα οδηγό συμφωνία “έκλεισε” και αμέσως ο 16χρονος ξεκίνησε για την Χερέθ και το Πορτιμάο, όπου την επόμενη εβδομάδα θα κάνει τις πρώτες δοκιμές με νορμάλ Yamaha R3, ενώ η ομάδα προγραμμάτισε για τον Μάρτιο ιδιωτικό τεστ στο Μιζάνο, όπου θα έχει την πρώτη επαφή με τη μοτοσυκλέτα με την οποία θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Omar Menghi - Ιδιοκτήτης PROGP Racing

Είμαι πολύ ευχαριστημένος που μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα έχουμε παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK στην κατηγορία Supersport 300, για τρίτο συνεχόμενο χρόνο, που είναι κάτι που κάνει υπερήφανη την ομάδα μας, ειδικά μετά τη μείωση των συμμετοχών για το 2022. Είμαι ικανοποιημένος που συνεχίζουμε με τον Gabriele Mastroluca, μετά από μια σεζόν που τον είδαμε να πρωταγωνιστεί και να βελτιώνεται. Δίπλα του, είμαι πολύ χαρούμενος να καλωσορίσω τον Γιάννη Περιστερά που θα κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Supersport 300. Δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσουμε ένα νέο μονοπάτι γι αυτόν με στόχο να έχουμε συνεχή βελτίωση μαζί, αγώνα με τον αγώνα και στο τέλος να μείνουμε όλοι ικανοποιημένοι. Ευχαριστώ όλα τα άτομα και τις εταιρίες που πίστεψαν σε εμάς και τώρα θα προετοιμαστούμε για το ξεκίνημα της σεζόν του 2022”. 

 

www.progpracing.com

Επόμενο άρθρο »

Βάθρο για την VR46

« Προηγούμενο άρθρο

Petrucci: Στα MotoGP υποστηρίζω Miller

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα