• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επιστροφή του Marquez στην πίστα!
Στο Portimao με μια RC213V-S
Νέα 16/01/2022 - 14:19

Όπως είχε αναφέρει μόλις πριν από λίγες ημέρες, το τελευταίο βήμα στην ανάκαμψη του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Marc Marquez, από το πρόβλημα διπλωπίας που αντιμετωπίζει θα ήταν με τη μορφή δοκιμής σε πίστα, στο Portimao σήμερα, σε μια μοτοσυκλέτα παραγωγής RC213V-S.

Η κύρια πρόθεση θα είναι να ελέγξει πώς το τραυματισμένο νεύρο στο δεξί του μάτι αντιδρά στις ταχύτητες των MotoGP, μετά την επιτυχημένη επιστροφή της περασμένης εβδομάδας στους δύο τροχούς με μοτοσυκλέτα motocross.


Ο Marquez επέφερε ζημιά στο νεύρο, επανάληψη του τραυματισμού του το 2011 (που τον είχε αναγκάσει τότε σε τετράμηνη απόσυρση), όταν έπεσε κατά την διάρκεια προπόνησης με μοτοσυκλέτα motocross στα τέλη Οκτωβρίου.

Ενώ η κατάσταση βελτιώθηκε τον περασμένο μήνα, ο Marquez είπε ότι θα παρευρεθεί στην εναρκτήρια δοκιμή Sepang του επόμενου μήνα μόνο αφού περάσει με επιτυχία μια δοκιμή σε πίστα MotoGP.

"Για να επιβεβαιώσω ότι θα είμαι στη Μαλαισία, θέλω να δοκιμάσω σε μια πίστα GP γιατί θέλω να είμαι 100% σίγουρος όταν ξεκινήσω την προετοιμασία της σεζόν ότι θα είμαι σταθερός και έτοιμος να κάνω μια κανονική σεζόν", είπε ο Marquez την Παρασκευή. .

"Φυσικά, για να είμαι ήδη πάνω σε μοτοσυκλέτα, σημαίνει ότι έχω τέλεια όραση. Αλλά αυτή τη στιγμή θέλω να ακολουθήσω τη συμβουλή του γιατρού. Θέλει να δει (τι συμβαίνει) σε μια πίστα GP με υψηλή ταχύτητα".

"Εννοώ, σε ένα τεστ μίας ημέρας με πολλούς γύρους. Όταν κουραστώ, να δούμε  αν θα έχω κάποια προβλήματα ή όχι. Ο γιατρός μου θέλει να αξιολογήσει όλα αυτά τα πράγματα πριν μου επιτρέψει να είμαι στο τεστ στη Μαλαισία".

"Από τότε που τραυματίστηκα, στόχος μου ήταν να προσπαθήσω να είμαι στην πρώτη δοκιμή ή στον πρώτο αγώνα της σεζόν. Φαίνεται ότι είμασατε σε καλό δρόμο, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε σε μια πίστα GP".

Οι κανονισμοί MotoGP εμποδίζουν τον Marquez να οδηγεί μοτοσυκλέτα MotoGP εκτός Σαββατοκύριακων αγώνων και επίσημων δοκιμών, εξ ου και η χρήση του RC213V-S.

Επόμενο άρθρο »

Di Giannatonio: Είναι νωρίς για εμένα για τα MotoGP;

« Προηγούμενο άρθρο

Η παρουσίαση της Gresini Racing

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα