• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επιβεβαιώνει την συμμετοχή του στην MotoAmerica o Petrucci
Με την Ducati
Νέα 23/01/2022 - 19:52

Αφού έγινε ο πρώτος αναβάτης που κέρδισε ποτέ τόσο σε αγώνα MotoGP όσο και σε ειδική στο Dakar, ο Danilo Petrucci επιβεβαίωσε ότι η μετάβαση στη MotoAmerica θα πραγματοποιηθεί το 2022.

Ο νικητής της πέμπτης ειδικής στο Dakar, ο οποίος άφησε να εννοηθεί μια τέτοια κίνηση ενώ διεξαγόταν  το Rally του 2022, έκτοτε έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα επιβεβαιώνοντας ότι η επιστροφή στη Ducati θα προχωρήσει τώρα.

Νικητής δύο αγώνων MotoGP με την Ducati το 2019 και το 2020, ο Petrucci μεταπήδησε στη συνέχεια στην Tech 3 KTM σε μια σεζόν που αποδείχθηκε ότι ήταν η τελευταία του σε αγώνες Grand Prix.

Έχοντας κερδίσει δύο αγώνες το 2020 με τον Miguel Oliveira, η ομάδα υπό την ηγεσία του Herve Poncharal κατάφερε μόνο έναν τερματισμό στην πρώτη πεντάδα το 2021, χάρη στον Petrucci στο Le Mans.

Η πέμπτη θέση του Petrucci ήταν ο πρώτος από τους τρεις τερματισμούς του μέσα στην δεκάδα, καθώς κατέκτησε την 21η θέση στο Πρωτάθλημα και ήταν ο χειρότερος τερματισμός του από τότε που ήρθε στα MotoGP το 2012.

Παρόλα αυτά, ο Petrucci πρόκειται τώρα να συμμετάσχει σε ένα τρίτο διαφορετικό πρωτάθλημα σε διάστημα ενός έτους καθώς εντάσσεται στην ομάδα Dark Horse HSBK που υποστηρίζεται από την Ducati με μια Panigale V4 R - την ίδια ομάδα για την οποία αγωνίστηκε ένας άλλος πρώην αναβάτης των MotoGP, ο  Loris Baz το 2021.

Μιλώντας για την πρόθεσή του να αγωνιστεί στο MotoAmerica, αν και δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, ο Petrucci είπε στο CycleWorld.com. "Είμαι χαρούμενος γιατί ήταν η Ducati που επικοινώνησε μαζί μου. Έκαναν τα πάντα για να με πάρουν. Είναι πολύ ικανοποιητικό".

"Όταν έφυγα από την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, συνέχισα να έχω καλές σχέσεις με τους Claudio Domenicali, Gigi Dall'Igna, Paolo Ciabatti και Davide Tardozzi. Με πίεσαν για να με έχουν στη MotoAmerica. Είναι μια ικανοποίηση".

Μέρος της απόφασης του Ιταλού να ενταχθεί στην MotoAmerica ήταν η επιθυμία του να αγωνιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα μέρος με το οποίο ήταν "πάντα ερωτευμένος".

Ο Petrucci συνέχισε: "Είναι μια εμπειρία ζωής, έχω την ευκαιρία να ζήσω στο εξωτερικό και να αγωνίζομαι με μοτοσυκλέτες, κάτι που αγαπώ πάρα πολύ. Πάντα ήμουν ερωτευμένος με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Λατρεύω τον τρόπο ζωής εκεί, τους ανοιχτούς χώρους".

Πριν ενταχθεί στην Ducati στη MotoAmerica, ο Petrucci πρόκειται να συμμετάσχει  στην επίσημη δοκιμή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes του επόμενου μήνα (8-9 Φεβρουαρίου).

Επόμενο άρθρο »

Οι Márquez προπονούνται με Kart CRG

« Προηγούμενο άρθρο

Η πορεία του Gardner μέχρι τώρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα