• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέο σύστημα βαθμολογίας για τo Triumph Triple Trophy 2022
Νέα 14/03/2022 - 14:23

Στο MotoGP του Qatar που ξεκίνησε η 4η σεζόν της Moto2 με τον τρικύλινδρο 765 κ.εκ κινητήρα* της Triumph ο Άγγλος κατασκευαστής ανακοίνωσε την έναρξη του Triumph Triple Trophy 2022, με νέα βαθμολογική δομή.

Το βραβείο, μια σπέσιαλ έκδοση της Street Triple RS, κέρδισαν οι Marco Bezzecchi και Raul Fernandez το 2020 και 2021 αντίστοιχα. Η παρουσίαση της σπέσιαλ Street Triple RS, που θα είναι το βραβείο του 2022, έγινε στο Qatar από τον Carlos Ezpeleta (Sports Managing Director της Dorna) και τον Steve Sargent (Chief Product Officer της Triumph Motorcycles).

Για το 2022 η βαθμολογία του Triumph Triple Trophy θα γίνεται ως εξής:

  •    -  7 βαθμούς για τον αναβάτη που ανέβηκε τις περισσότερες θέσεις μέσα στον αγώνα, από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό.
  •    -  6 βαθμούς για τον αναβάτη που έκανε τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες και κέρδισε την Pole position.
  •    -  5 βαθμούς για τον ταχύτερο ή τους ταχύτερους αναβάτες

Ο αναβάτης που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς φέτος θα κερδίσει μια σπέσιαλ Triumph Street Triple RS με τον τρικύλινδρο κινητήρα 765 κ.εκ. από τον οποίο εξελίχθηκε ο κινητήρας της Moto2.

Steve Sargent, Triumph’s Chief Product Officer: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 του 2021 η κατηγορία επαναπροσδιορίστηκε με συνολικά 16 νέα ρεκόρ γύρων, ξεπερνώντας πολλά από αυτά που είχαν ήδη σημειωθεί με τον κινητήρα των 765cc. Η σεζόν του 2022 φαίνεται ότι θα είναι εξίσου αποδοτική μετά από ορισμένες τροποποιήσεις στον κινητήρα που βοηθούν στη βελτίωση της απόδοσης, όπως αποδεικνύεται από τα ρεκόρ γύρου που καταρρίφθηκαν στις δοκιμές πριν από τη σεζόν Για να τονιστεί ο έντονος συναγωνισμός η βαθμολογία Triumph Triple Trophy άλλαξε φέτος για να ανταμείψει τον αναβάτη που κάνει η μεγαλύτερη βελτίωση από την επίδοσή τους στις κατατακτήριες έως την τελική τους θέση στον αγώνα. Αυτό θα βοηθήσει να επισημανθούν μερικές εξαιρετικές επιδόσεις από αναβάτες που μπορεί να μην είναι μπροστά στη βαθμολογία και θα δείξει πραγματικά πόσο ανταγωνιστική είναι η Moto2 σε ολόκληρο τον αγώνα. Είμαι σίγουρος ότι ο νικητής του Triumph Triple Trophy θα αξίζει απόλυτα τη σπέσιαλ Street Triple RS."

Carlos Ezpeleta, Dorna Sports Managing Director: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στη εκδήλωση της Triumph για τον έντονο συναγωνισμό της Moto2. Το Triumph Triple Trophy είναι ένας πολύ καλός τρόπος ανταμοιβής για τους αναβάτες που έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση στον αγώνα και η Street Triple RS είναι ένα εντυπωσιακό έπαθλο. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευχαριστημένοι με τον τρόπο που εξελίχθηκε η Moto2 τις τελευταίες σεζόν με την Triumph να τροφοδοτεί με κινητήρες την κατηγορία. Η συνεργασία έχει δημιουργήσει φανταστικούς αγώνες Moto2 και νομίζω ότι οι αναβάτες που ανεβαίνουν από την Moto2 στο MotoGP δεν ήταν ποτέ καλύτερα προετοιμασμένοι για αυτό το βήμα. Μας περιμένουν πολλές ακόμη σημαντικές σεζόν αγώνων με την Triumph!"

*Ο αγωνιστικός κινητήρας Triumph Moto2 765cc με απόδοση 140 ίππων είναι μια εξέλιξη του κινητήρα της Street Triple RS 765cc παραγωγής.

 

Επόμενο άρθρο »

Η Triumph κέρδισε τον αγώνα Daytona 200

« Προηγούμενο άρθρο

Θα μπορούσε ο Lorenzo να είχε πάρει άλλα 2 Πρωταθλήματα;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα