• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zarco: Είμαι χαρούμενος με το βάθρο
Αλλά ήθελα παραπάνω
Νέα 21/03/2022 - 17:00

Ο αναβάτης της Pramac Ducati, που ξεκίνησε από την τρίτη θέση στο grid, έκανε μια σχετικά μέτρια εκκίνηση καθώς έχασε θέσεις από τους Alex Rins, Jack Miller και Miguel Oliveira.

Πίσω στην πέμπτη θέση κατά τα πρώτα στάδια, φαινόταν ότι ο Zarco προετοιμαζόταν να κάνει μια κίνηση πιο μπροστά, ωστόσο, δεν έγινε έτσι.

Αν και ο ρυθμός του ήταν πολύ δυνατός, στην πραγματικότητα, ο Zarco ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, ήταν η έλλειψη αυτοπεποίθησης να πιέσει στους πρώτους γύρους και η αδυναμία να κάνει προσπεράσεις που κόστισαν στον Γάλλο μια δυναμική πρώτη νίκη στα MotoGP.

Πάντα εντυπωσιακός σε βρεγμένες συνθήκες, ο Zarco κατάφερε να βρει τον ρυθμό του καθώς εξελισσόταν ο αγώνας και αφού ξεπέρασε τον αναβάτη της Suzuki, Alex Rins για την τέταρτη θέση, ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 πέρασε τον αναβάτη της Ducati, Miller, σε διάστημα δύο γύρων.

Ωστόσο, η έλλειψη ταχύτητας στις εξόδους των στροφών, τον εμπόδιζε προφανώς να επιτεθεί με τον τρόπο που ήθελε, αφήνοντας τον 31χρονο με πολύ δουλειά να κάνει στο φρενάρισμα.

Ενώ ήταν "ευτυχισμένος" που εξασφάλισε ένα πρώτο βάθρο της σεζόν, ο Zarco ένιωσε ότι μια ευκαιρία είχε χαθεί δεδομένου του ρυθμού του.
"Χαρούμενος για το βάθρο, αλλά περίμενα λίγο περισσότερο. Υπήρχε πολύ νερό στην αρχή του αγώνα και μου πήρε πολύ χρόνο για να βρω την αυτοπεποίθησή μου".

"Εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ από τον Miguel (Oliveira) και τον Jack (Miller) γιατί αμέσως μπορούν να έχουν πολύ γρήγορο ρυθμό. Επίσης, έχασα λίγο χρόνο πίσω από τον Rins, αλλά περισσότερο πίσω από τον Jack".

"Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι μπορούσα να πάω πολύ γρήγορα και ίσως να πιάσω τον Miguel ή να σώσω τη δεύτερη θέση πριν με προλάβει ο Fabio (Quartararo). Αλλά έχανα αρκετό χρόνο και γλιστρούσα στην της στροφής".

"Ακόμα κι αν ήμουν δυνατός στα φρένα, δεν ήταν καλή ισορροπία για να προσπεράσω τους άλλους γρήγορα. Προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, αλλά όταν με προσπέρασε ο Fabio είδα ότι έχανα εντελώς το βάθρο".

"Πίεσα ακόμα περισσότερο και πέρασα τον jack. Νομίζω ότι δυσκολευόταν με το πίσω κράτημα στη δεξιά πλευρά".

"Πίεσα τους δύο τελευταίους γύρους για να προσπαθήσω να πιάσω τον Fabio, αλλά αισθανόταν επίσης πολύ καλά. Δύο γύροι δεν ήταν αρκετοί."

Επόμενο άρθρο »

Morbidelli: Ακόμα δεν ξέρω καλά την νέα Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Νέο βάθρο για την Ducati στο Grand Prix Ινδονησίας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα