• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha TY-E 2.0
Ηλεκτρική Trial μοτοσυκλέτα από την Yamaha
Νέα Αγοράς 26/03/2022 - 00:23

H Yamaha Motor Co. ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει μια ηλεκτρική trial με το όνομα TY-E 2.0 η μοτοσυκλέτα θα συμμετάσχει σε επιλεγμένους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Trial FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) μέσα στο 2022.

Μέσα στο 2021 η Yamaha αναθεώρησε το Περιβαλλοντικό Σχέδιο 2050 του Ομίλου Yamaha Motor Group που είχε αρχικά διατυπωθεί το 2018 και έθεσε έναν νέο στόχο επίτευξης μηδενικών ρύπων σε όλες τις εταιρικές δραστηριότητες έως το 2050.

Στο πλαίσιο του concept FUN x EV, το TY-E 2.0 στοχεύει να είναι πιο ευχάριστο και εύκολο από τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, εκμεταλλευόμενο τα χαρακτηριστικά που είναι μοναδικά στα ηλεκτρικά οχήματα, όπως η ροπή από τις μηδέν στροφές και η επιτάχυνση.



Η εξέλιξη του TY-E 2.0 βασίστηκε στο πρώτο μοντέλο TY-E του 2018 και διαθέτει ένα νέας σχεδίασης μονοκόκ πλαίσιο από συνθετικά υλικά, ο ηλεκτρικός κινητήρας έχει ένα εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου και, από ότι βλέπουμε στις φωτογραφίες, συνδυάζεται με μηχανικό συμπλέκτη.

Η μπαταρία είναι νέας τεχνολογίας με μικρό βάρος και χωρητικότητα περίπου 2,5 φορές μεγαλύτερη από του προηγούμενου μοντέλου.

Το νέο TY-E 2.0 θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Trial από τον Ιούνιο του 2022 με αναβάτη τον Kenichi Kuroyama του Yamaha Factory Racing Team, ο οποίος είναι και αναβάτης ανάπτυξής του μοντέλου.

Επίσης θα είναι και στο περίπτερο της Yamaha Motor στην 49η Έκθεση Μοτοσυκλέτας του Τόκιο που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες (25-27/3/2022).

Επόμενο άρθρο »

Ήρθαν τα πρώτα 800ΜΤ της CF Moto

« Προηγούμενο άρθρο

Aprilia Tuono 660 Factory και RS 660 Limited Edition

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα