• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
COTA: Moto2 KAT
Παρθενική pole position για τον Αμερικανό, Cameron Beaubier
Νέα 09/04/2022 - 22:08

Ένας Αμερικανός αναβάτης, που οδηγεί για μια αμερικανική ομάδα, στην Αμερική, στην  pole position. Αυτό ακούγεται καλό, έτσι δεν είναι; Σίγουρα ισχύει για τον Cameron Beaubier που πήρε μια ονειρεμένη πρώτη pole position στην Moto2 στο Red Bull Grand Prix της Αμερικής με 0,3 δευτερόλεπτα διαφορά έναντι του Celestino Vietti, ο οποίος πέρασε από τις ΚΑΤ1 για να ξεκινήσει τελικά αύριο από την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ο Aron Canet, παρά την πτώση του στα τελευταία στάδια, θα ξεκινήσει αύριο από την τρίτη θέση. 


Αφού τελείωσε τις ΕΔ στην 15η θέση, ο Vietti έπρεπε να περάσει από τις ΚΑΤ1. Ο Ιταλός δεν ήταν στην κορυφή του πρώτου μέρους των προκριματικών, καθώς αυτή η διάκριση πήγε στον Bo Bendsneyder, αλλά ο Vietti κατάφερε να μπει με ασφάλεια στις ΚΑΤ2 μαζί με τον Ολλανδό αναβάτη και τους Marcos Ramirez και Jeremy Alcoba. 


Μετά το πρώτο σετ των γύρων που έγιναν στις ΚΑΤ2, ήταν ο Vietti που προηγήθηκε με 2:09.091. Ο Augusto Fernandez είχε πτώση στη στροφή 17 (χωρίς τραυματισμό), καθώς ο Tony Arbolino έπεσε επίσης στην 8η στροφή. Κανένας από τους δύό τους δεν είχε ολοκληρώσει ακόμα χρονομετρημένο γύρο. Ο Ogura, ο οποίος ήταν στην τρίτη θέση, ήταν ο τρίτος αναβάτης που είχε πτώση. Ο Ιάπωνας αναβάτης έπεσε στην έξοδο της στροφής 11, εμφανίστηκαν περισσότερες κίτρινες σημαίες, πράγμα που σήμαινε ότι περισσότεροι γύροι θα ακυρωνόντουσαν.

Όλα τα βλέμματα στράφηκαν τότε στον Beaubier. Τρεις κόκκινοι δείκτες ακολούθησαν τον Αμερικανό αναβάτη και, περνώντας τη γραμμή, ο Beaubier ανέβηκε στην πρώτη θέση με 0,3 δευτερόλεπτα διαφορά, αλλά ο Aron Canet βρισκόταν εκείνη την στιγμή σε έναν ταχύτατο γύρο. Η στροφή 17, σήμανε το τέλος του γύρου του Ισπανού. Το μπροστινό μέρος του Canet έφυγε κάτω από τα πόδια του με λίγα λεπτά να απομένουν.


Ο Fermin Aldeguer και ο Arbolino ήταν απειλητικοί, αλλά κανένας από τους δύο δεν πλησίαζε τον χρόνο του Beaubier, και έτσι ο Aμερικανός αναβάτης πήρε τελικά την πρώτη του pole position στον Grand Prix της πατρίδας του.


Ο Arbolino κατάφερε να ανακάμψει από εκείνη την πρώιμη πτώση του για να διεκδικήσει την τέταρτη θέση και θα έχει δίπλα του τους αναβάτες της Gas Gas, Albert Arenas και Jake Dixon. Ο Jorge Navarro, o oποίος θα εκτίσει ποινή μεγάλου γύρου στον αγώνα, θα ξεκινήσει αύριο από την έβδομη θέση, μπροστά από τους Aldeguer, Sam Lowes και Pedro Acosta.

Επόμενο άρθρο »

COTA: MotoGP ΕΔ4

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Aragon: Πρώτος Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα