• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Alberto Puig: O Marc είναι ένα επίπεδο πάνω από τους άλλους
Νέα 12/04/2022 - 11:23

Ο Alberto Puig, σε συνέντευξη του στο GPone, ανέλυσε το Σαββατοκύριακο στο Austin για τον Marc Márquez, ο οποίος επέστρεψε μετά το ατύχημα στην Ινδονησία και έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα, και τον Pol Espargaró, ο οποίος είχε έναν πολύ δύσκολο GP λόγω στομαχικών προβλημάτων.

"Ο Marc έκανε έναν πραγματικά εντυπωσιακό αγώνα, μιλώντας ειλικρινά. Είχε ένα τεχνικό πρόβλημα στην εκκίνηση, κάτι που ήταν κρίμα. Η Honda HRC ερευνά τι συνέβη, ποιο ήταν το πρόβλημα και ποια είναι η λύση. Ακόμη και με αυτήν την κατάσταση, ο Marc ήταν σε θέση για να το ξεπεράσει και μετά τη στροφή 1 η μοτοσυκλέτα του δούλευε καλά και μπόρεσε να δείξει τον πραγματικό του ρυθμό. Ήταν ο πιο γρήγορος αναβάτης στην COTA την Κυριακή. Όλοι το είδαν και είχε μια απίστευτη απόδοση".

Φεύγει με 10 βαθμούς και μετά τα όσα έγιναν στην Ινδονησία πρέπει να θεωρείται μια θετική επιστροφή;

"Ο Marc δεν μπορούσε να οδηγήσει στην Ινδονησία και μετά δεν ήταν στην Αργεντινή, οπότε είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που μπόρεσε να οδηγήσει στο Τέξας μετά το ατύχημα του κατά τη διάρκεια του ζεστάματος στη Mandalika. Μπόρεσε να δείξει το επίπεδό του, το οποίο είναι το ίδιο όπως συνήθως. Είναι ένας αναβάτης που είναι ένα επίπεδο πάνω από τους άλλους".

Υπάρχει θετική αίσθηση για τους ευρωπαϊκούς αγώνες;

"Οδεύουμε προς την Ευρώπη και θα ξεκινήσουμε εκεί με δύο πίστες που αρέσουν στον Marc, απολαμβάνει τόσο το Portimao όσο και τη Jerez. Το Πρωτάθλημα είναι πολύ ανοιχτό γιατί ο Marc απέχει μόλις 40 βαθμούς από τον ηγέτη, παρόλο που έχασε δύο αγώνες, και αυτή είναι η μεγαλύτερη σεζόν που είχαμε ποτέ. Υπάρχουν περισσότεροι από 300 βαθμοί ακόμα διαθέσιμοι και είδαμε ότι πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν το 2022. Θα παλέψουμε όπως οι άλλες ομάδες και οι αναβάτες και θα διατηρήσουμε την ίδια νοοτροπία που έχουμε πάντα - αυτή είναι η προσπάθεια για την νίκη".

Ο Pol Espargaró είχε ένα από τα πιο δύσκολα Σαββατοκύριακα της καριέρας του ως αναβάτης…

"Δυστυχώς ο Pol δυσκολεύεται από τότε που έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έπαθε τροφική δηλητηρίαση νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και καταστράφηκε όλο το Σαββατοκύριακο. Όταν έχεις προβλήματα στο στομάχι χάνεις όλη σου τη δύναμη και σε μια πίστα όπως η COTA, η οποία είναι πολύ απαιτητική σωματικά, είναι ακόμα περισσότερο πρόβλημα. Ήταν πολύ περίπλοκο για εκείνον να κάνει ένα κανονικό Σαββατοκύριακο. Έκανε το μάξιμουμ, πήρε μερικούς βαθμούς, που είναι αυτό που πραγματικά εκτιμούμε. Έχει δυσκολευτεί πολύ και ήταν μια κακή εμπειρία για εκείνον".

Τώρα ξεκινούν οι ευρωπαϊκοί αγώνες, πώς θα συνοψίζατε την έναρξη της σεζόν;

"Συνολικά, είχαμε πολλά προβλήματα στην αρχή αυτής της σεζόν, αλλά ο Pol είναι 38 βαθμούς πίσω από τον Bastianini και ο Marc μόλις 40. Επομένως, σκεφτόμαστε με θετικό τρόπο, θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε και να κλείσουμε αυτή την διαφορά. Το πνεύμα μας είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και αυτός είναι ο στόχος μας. Στο Austin όλοι μπορούσαν να δουν πώς οδηγούσε ο Marc, μπορείτε να συνειδητοποιήσετε τις δυνατότητες ενός αναβάτη όταν είναι τελευταίος με πολλά δευτερόλεπτα διαφορά και τερματίζει μόνο έξι δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή".

Επόμενο άρθρο »

Pεκόρ πίστας και νέο ρεκόρ αγώνα με τα MICHELIN Power Slick στο Austin

« Προηγούμενο άρθρο

Bastianini: Μπορούμε να παλέψουμε για το Πρωτάθλημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα