• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Assen: Αγώνας Superpole
Ιστορική νίκη για τον Jonathan Rea
Νέα 24/04/2022 - 13:03

Ο αγώνας Tissot Superpole στον Γύρο της Ολλανδίας Motul ήταν άλλη μια συναρπαστική μάχη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM καθώς ο Jonathan Rea κέρδισε μια ιστορική νίκη. Η νίκη για τον έξι φορές Πρωταθλητή σημαίνει ότι έχει βρεθεί 100 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με τον ίδιο κατασκευαστή, ο πρώτος αναβάτης που το έκανε στα WorldSBK και προσθέτοντας άλλη μια νίκη στο ήδη απίστευτο ρεκόρ του στο Assen.


Ο αγώνας μειώθηκε από δέκα γύρους σε εννέα όταν ο Gabriele Ruiu είχε ένα πρόβλημα στο grid, αναγκάζοντας την αρχική εκκίνηση να καθυστερήσει και η απόσταση του αγώνα να μειωθεί κατά έναν γύρο. Ο Rea μπόρεσε να κάνει την κίνηση για τη νίκη στον τελευταίο γύρο εναντίον του Alvaro Bautista στη στροφή 8 για να πάρει την 100η νίκη του για την Kawasaki. Ο Bautista τερμάτισε δεύτερος αφού ξεκίνησε από την πέμπτη θέση στο grid, και πέρασε τον Toprak Razgatlioglu στη στροφή 6 για το προβάδισμα του αγώνα εκείνη τη στιγμή, προτού ο Rea περάσει μπροστά στον τελευταίο γύρο. Ως εκ τούτου, ο Rea θα οδηγήσει τους Bautista και Razgatlioglu από την πρώτη σειρά στον δεύτερο αγώνα.

Ο Andrea Locatelli πήρε την τέταρτη θέση και θα παραταχθεί εκεί για τον δεύτερο αγώνα το απόγευμα της Κυριακής, μπροστά από τον rookie, Iker Lecuona, στην πέμπτη θέση μετά από άλλη μια δυνατή απόδοση του αναβάτη της Honda. Ο Γάλλος αναβάτης, Loris Baz, κατέκτησε την έκτη θέση, τερματίζοντας ως ο καλύτερος δορυφορικός αναβάτης, για να ολοκληρώσει τη δεύτερη σειρά εκκίνησης για τον δεύτερο αγώνα.


Ο Αμερικανός Garrett Gerloff  θα βρεθεί στην κορυφή της τρίτης σειράς, αφού κατέκτησε την έβδομη θέση, τερματίζοντας μπροστά από τον Michael Ruben Rinaldi στην όγδοη. Ο Axel Bassani ολοκληρώνει την τρίτη σειρά της εκκίνησης, κατακτώντας την ένατη θέση.

Επόμενο άρθρο »

Portimao: Moto3 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα