• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSSP300: Θετικό ξεκίνημα για τον Γ.Περιστερά στο Άσσεν
Νέα 24/04/2022 - 00:53

Ο 16χρονος Έλληνας οδηγός Γιάννης Περιστεράς, που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300 με την Ιταλική ομάδα ProGP Racing Team με μοτοσυκλέτα Yamaha R3, έκανε ένα θετικό ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς στην Ολλανδική πίστα του Άσσεν στον δεύτερο Αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, τον πρώτο για τον ίδιο. 

Την Παρασκευή στις Ελεύθερες Δοκιμές 1 εντυπωσίασε με το γεγονός ότι βρέθηκε στην 1η θέση στο ξεκίνημα, ανάμεσα στους 32 συμμετέχοντες (30 μόνιμες και 2 έκτακτες συμμετοχές). Τελικά την πρώτη ημέρα ήταν 16ος και 17ος στις ΕΔ2, αλλά στο ξεκίνημα των Κατατακτηρίων του Σαββάτου, έπεσε στον πρώτο γύρο και δεν κατάφερε να συμπληρώσει ούτε έναν χρονομετρημένο γύρο, γεγονός που τον ανάγκασε να ξεκινήσει και τους δύο Αγώνες από την 32η θέση.

Το απόγευμα του Σαββάτου στον 1ο Αγώνα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έκανε μια συντηρητική εκκίνηση και από τη μέση του Αγώνα και μετά πάλεψε για την 18η θέση, τερματίζοντας τελικά 24ος.

Γιάννης Περιστεράς (81), Gabriele Mastroluca (80)
Γιάννης Περιστεράς (81), Gabriele Mastroluca (80)

Την Κυριακή στον 2ο Αγώνα ξεκίνησε δυναμικά και κέρδισε γρήγορα 11 θέσεις δίνοντας τη μάχη για την 20η θέση, την οποία έχασε τελικά για μόλις 0.019 του δευτερολέπτου. Ο ρυθμός του ήταν πολύ καλύτερος από ότι το Σάββατο και έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην οδήγησή του.

Τώρα ο Περιστεράς επιστρέφει στην Ελλάδα για τη συνέχιση της εντατικής προετοιμασίας, με τον προπονητή του, τον πολυ-Πρωταθλητή Γιάννη Μπούστα, με στόχο να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικός στον Αγώνα της Πορτογαλίας στο Εστορίλ στις 20-22 Μαϊου.

Η ομάδα ProGP Racing μάλιστα είδε τον άλλο οδηγό της τον Gabriele Mastroluca να δίνει μάχη για τη νίκη και να τερματίζει τελικά 5ος μόλις 0.200 του δευτερολέπτου από τον 1ο! Οι Yamaha R3 δούλεψαν άψογα και μάλιστα ο Περιστεράς είχε μαζί με 4 άλλους οδηγούς την 3η υψηλότερη τελική ταχύτητα με 200 χλμ/ώρα, μόλις 1.1 χλμ/ώρα αργότερα από τον πρώτο σε αυτόν τον τομέα.

 

ΟΜΑΡ ΜΕΝΓΚΙ – Ιδιοκτήτης ProGP Racing

“Εκτός από το λάθος απειρίας με την πτώση στις Κατατακτήριες, ο Γιάννης μας εντυπωσίασε με την ταχύτητά του και βλέπουμε και από την τηλεμετρία ότι με καλύτερη θέση εκκίνησης θα ήταν μέσα στην πρώτη 15άδα. Είναι πολύ κοντά σε χρόνους με τον Gabriele που σήμερα έδωσε τη μάχη για τη νίκη. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε μαζί μια καλή χρονιά, αφού μάλιστα είναι ανάμεσα στους 3 μικρότερους σε ηλικία και εμπειρία οδηγούς”.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ #81 (24ος & 21ος)

“Ξεκινώντας από την τελευταία θέση όλα είναι πιο δύσκολα. Στο πρώτο μέρος του Αγώνα της Κυριακής είχα ίδιο ρυθμό με των πρώτων, αλλά με τα προσπεράσματα, το πρώτο γκρουπ απομακρύνθηκε και όταν βρέθηκα στη μάχη της πρώτης θέσης του δικού μου γκρουπ ήταν αργά. Στο τέλος του Αγώνα είχαμε πάλι τον ίδιο ρυθμό με τους πρώτους και αυτό είναι το θετικό. Ελπίζω να βελτιωθώ στις Κατατακτήριες του Εστορίλ και να παλέψω για τους πρώτους βαθμούς στο Παγκόσμιο”. 

 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Visit Greece, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, KARASSULIS International Transport, Georgopoulos Racing, ΡΟΥΣΙΑΝΙΔΗΣ-Gimoto, Extreme TrackDays, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres.

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Δεν περίμενα ότι θα είμαι τόσο γρήγορος

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Assen: Δεύτερος αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα