• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Pol Espargaro φαίνεται να χάνει την θέση του
Για χάρη του Joan Mir
Νέα 10/05/2022 - 12:31

Ο Pol Espargaro φαίνεται έτοιμος να αποχωρήσει από τη Repsol Honda στο τέλος της τρέχουσας σεζόν των MotoGP αφού φέρεται να ενημερώθηκε ότι δεν θα αποτελεί επιλογή για το HRC το 2023.

Ο Ισπανός αναβάτης έκανε σπουδαίο ξεκίνημα της χρονιάς καθώς πάλεψε για τη νίκη στο Qatar - αυτό ήρθε μετά από μια πολύ δυνατή εμφάνιση στα τεστ πριν την σεζόν, όπου ήταν ταχύτερος στη Mandalika - αλλά από τότε ο Espargaro είναι πιο κοντά στις περσινές επιδόσεις του. 

Το καλύτερο αποτέλεσμα του Espargaro στους τελευταίους πέντε αγώνες είναι η ένατη θέση στο Portimao, ενώ ο ομόσταυλός του, Marc Marquez, ήταν πολύ πιο κοντά στο βάθρο, όπως τονίζεται από την τέταρτη θέση του στην Jerez.

Ο Espargaro εντάχθηκε στο HRC στις αρχές του 2021, και παρόλο που υπήρξαν αναλαμπές της φόρμας που έδειξε πολύ πιο τακτικά στην KTM, η συνέπεια ήταν ένα μεγάλο ζήτημα κατά τη διάρκεια του χρόνου του με τον Ιάπωνα κατασκευαστή.

Ομολογουμένως, η Honda είναι γνωστό ότι έχει μια πολύ δύσκολη μοτοσυκλέτα στην οδήγηση, αλλά αυτό είναι απίθανο να αποτελέσει κάποια δικαιολογία για την ομάδα, καθώς ο Espargaro φαίνεται όλο και πιο πιθανό να χάσει την εργοστασιακή του θέση για το 2023.


Ο  Pol έχει σήμερα μια επιλογή στο συμβόλαιο για το 2023 με την Honda, ωστόσο, η Gazzetta Dello Sport ισχυρίζεται ότι δεν θα ανανεωθεί. Aντιθέτως θα μπορούσε ο Joan Mir να βρεθεί  δίπλα στον Marquez για την επόμενη σεζόν.

Αν και ο Espargaro δεν έχει μιλήσει για το μέλλον του, ο 30χρονος είπε πρόσφατα στην El Espanol ότι αισθάνεται έναν βαθμό «νευρικότητας» όταν διαπραγματεύεται συμβόλαια.

"Όλοι οι αναβάτες θέλουν να ανανεώσουν και να συνεχίσουν στα MotoGP γιατί είναι η δουλειά μας και από εκεί προέρχεται η ζωή μας, όπως  για οποιονδήποτε άλλο", πρόσθεσε ο Espargaro. "Όταν έρχεται η ώρα για συμβόλαια, υπάρχει κάποια νευρικότητα και γίνονται λάθη λόγω άγχους".

"Αν υπάρχει κάτι που μου έδωσε η εμπειρία, ήταν να ξέρω πώς να διαχειρίζομαι αυτές τις στιγμές, να μην βιάζομαι και να μην αισθάνομαι πολύ άγχος για ανανέωση".

 

Φυσικά, τα μεγαλύτερα νέα από τη μονοήμερη δοκιμή MotoGP της Jerez της περασμένης εβδομάδας ήταν ότι η Suzuki φαίνεται έτοιμη να αποχωρήσει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Μια συγκλονιστική απόφαση που θα άφηνε τον Mir και τον Alex Rins, χωρίς ομάδα για την επόμενη χρονιά.

Όμως, με τον Mir να είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2020, και να έχει ήδη δείξει κάποιο ενδιαφέρον για τη Honda, η ευκαιρία του HRC να υπογράψει τον Ισπανό αναβάτη φαίνεται πολύ καλή για να την αφήσουν να περάσει. 

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η συνέπεια ήταν ένα μεγάλο ζήτημα στη Honda, όχι μόνο για τον Espargaro αλλά και τους τέσσερις αναβάτες της.

Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη δύναμη του Mir, καθώς κέρδισε έναν Παγκόσμιο τίτλο με βάση τις σταθερές του επιδόσεις, ενώ είναι επίσης ένας αναβάτης που κάνει πολύ λίγα λάθη, κάτι άλλο από το οποίο οι αναβάτες της Honda έχουν συχνά ταλαιπωρηθεί.

Ο Mir θα έδινε επίσης στη Honda την ευκαιρία να αγωνιστεί για το πρωτάθλημα εάν ο Marquez τραυματιστεί ξανά ή φύγει μετά τη λήξη του συμβολαίου του το 2024.

Η διαχείριση μιας ομάδας με τον Marquez και τον Mir θα μπορούσε να αποδειχθεί προκλητική,  καθώς και οι δύο είναι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και δυνατοί χαρακτήρες, αν και αυτό δεν εμπόδισε το HRC να ενώσει τον Marquez και τον Jorge Lorenzo για την άτυχη «ομάδα των ονείρων» του 2019.

Είναι αυτονόητο ότι μια ομάδα με Marquez και Mir θα ήταν μια από τις καλύτερες από την άποψη των ταλέντου, αλλά όταν ανταγωνίζονται για νίκες σε αγώνες ή ακόμα και για έναν τίτλο, θα μπορούσε η Honda να αντέξει οικονομικά αυτούς τους δύο να παλεύουν μεταξύ τους; Μια ερώτηση στην οποία θα μπορούσαμε να λάβουμε σύντομα απάντηση.

Εάν η Honda όντως υπογράψει τον Mir για τη σεζόν του 2023, τότε ο Marquez είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση από ομόσταυλό του μετά τον Dani Pedrosa.

Επόμενο άρθρο »

O Toprak Razgatlioglu θα δοκιμάσει την Yamaha M1

« Προηγούμενο άρθρο

Συνεχίζονται οι εργασίες στο KymiRing

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα