• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: Συνέντευξη τύπου
Αδύνατον για τους αναβάτες να κάνουν προβλέψεις
Νέα 12/05/2022 - 21:02

Τα MotoGP προσγειώθηκαν στην ιστορική πόλη του Le Mans ενόψει του 7ου Γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και ετοιμαζόμαστε για άλλο ένα θεαματικό Σαββατοκύριακο δράσης και ανατροπών. Υπάρχει ένας αέρας απρόβλεπτου γύρω από τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η δράση του Σαββατοκύριακου, με τη πιθανότητα βροχής να πλανάται πάνω από τα σχέδια των αναβατών και των ομάδων. Αυτό, μεταξύ πολλών άλλων, συζητήθηκε στη συνέντευξη Τύπου πριν από την εκδήλωση, όπου ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, Fabio Quartararo, ενώθηκε με τους Aleix Espargaro, Johann Zarco, Francesco Bagnaia και Marc Marquez.

Για τον Fabio είναι επιστροφή στην πατρίδα του, όπου τα συναισθήματα είναι πάντα διαφορετικά.


"Είναι ήδη μια ωραία εμπειρία το να φτάνεις εδώ και θα προσπαθήσω να δώσω το 100% για να διασκεδάσω τους οπαδούς μας", ανέφερε ο Γάλλος αναβάτης. "Είναι δύσκολο να πούμε ποιός θα βρεθεί στην κορυφή από τώρα. Είναι μια πίστα πολύ διαφορετική από την Jerez. Θα πρέπει να δουλέψουμε όπως συνήθως, καλά από την Παρασκευή για να διασφαλίσουμε την θέση μας στις ΚΑΤ2 και να βρούμε το Σάββατο τί ελαστικά θα χρησιμοποιήσουμε. Είναι σημαντικό για εμάς να πετύχουμε μια καλή θέση στις κατατακτήριες".


Τα ίδια συναισθήματα υπάρχουν και για τον Ζarco, ο οποίος θέλει να ξεπεράσει την πτώση του στην Jerez. 


"Μετά την Jerez ήμουν απογοητευμένος, αλλά στο τεστ βρήκαμε κάποια πράγματα και ελπίζω να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και εδώ", είπε ο Johann. "Υπάρχει μεγάλη υποστήριξη από τους οπαδούς, αλλά ας δούμε τον καιρό. Θα κάνω την δουλειά μου και θα πάρω όσα περισσότερα μπορώ".


"Ο στόχος είναι να είμαι σταθερός. 2 βάθρα είναι ένα σημάδι ταχύτητας αλλά μετά από 2 πτώσεις πρέπει να βρω την σταθερότητα για να ξαναπαλέψω για το βάθρο. Το να έπαιρνα την πρώτη μου νίκη θα ήταν τρομερή ώθηση για το ηθικό μου".


Για τον Aleix Espargaro, η εμφάνιση στο βάθρο τείνει να γίνει ρουτίνα τον τελευταίο καιρό, όμως ο Ισπανός αναβάτης της Aprilia δεν ξέρει τι θα βρουν μπροστά τους την Κυριακή.


"Η αρχή της σεζόν έχει πάει τέλεια και η μοτοσυκλέτα δείχνει τρομερές δυνατότητες", ήταν τα λόγια του Aleix. "Είναι δύσκολο να προβλέψουμε πως θα δουλέψει εδώ, αλλά θα δουλέψουμε σκληρά από τις ΕΔ1. Δοκιμάσαμε κάποια καινούρια πράγματα και θα χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά carbon συμπλέκτη εδώ. Δουλεύουμε σκληρά για να βελτιωθούμε".


Ο Pecco Βagnaia έρχεται φρέσκος από την νίκη του στην Jerez μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στην σεζόν.


"Προσπαθούσα να καταλάβω γιατί ζορίζομαι τόσο", δήλωσε ο Bagnaia. "Η μοτοσυκλέτα άλλαξε λίγο και από τα τεστ πριν την σεζόν ένιωθα ότι κάτι μου λείπει. Στην Αργεντινή κάναμε το πρώτο βήμα για να ξαναβρω την περσινή αίσθηση, βελτιωθήκαμε λίγο στο Austin. Στο Portimao δεν πήγαμε καλά αλλά η αίσθηση είχε αρχίσει να επιστρέφει και στην Jerez κάναμε το τελευταίο βήμα. Ερχόμαστε τώρα σε μια πίστα που κάθε χρόνο είναι διαφορετική (από άποψη συνθηκών). Είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις".

Τέλος, ο Marc Marquez, έχει δει βελτιώσεις τον τελευταίο καιρό, αλλά λέει ότι αυτό δεν είναι αρκετό. 


"Στην Jerez κάναμε ένα μικρό βήμα αλλά όχι αρκετό. Βρήκαμε κάποια πράγματα στο τεστ που δεν ήταν πολύ άσχημα. Ας δούμε αν θα δουλέψουν τώρα. Δεν μπορώ να παλέψω για την νίκη, αλλά ας δούμε. Είναι αδύνατον να προβλέψω τι θα κάνω την Κυριακή. Την Παρασκευή πρέπει να καταλάβω την μοτοσυκλέτα, το Σάββατο να ανεβάσω ρυθμό και την Κυριακή να παλέψω".


Όσο για τον τραυματισμό του, ο Marc φαίνεται να προσεγγίζει μια "διπλή" λύση.


"Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τον πόνο και το καταφέραμε. Τώρα υποφέρω λιγότερο το Σαββατοκύριακο. Ο δεύτερος στόχος είναι να ανακάμψει ο ώμος μου και το χέρι μου. Πιέζω και προσπαθώ να οδηγήσω την μοτοσυκλέτα γρήγορα, δουλεύουμε πάνω σε ένα διαφορετικό στυλ, αλλά δεν έχουμε βρει τρόπο να είμαστε σταθεροί σε κάθε πίστα".

Επόμενο άρθρο »

Τα στατιστικά της πίστας του Le Mans

« Προηγούμενο άρθρο

Brembo - Η Χρήση των φρένων στην πίστα Bugatti του Le Mans

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα