• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: Moto2 ΕΔ1
Με νέο ρεκόρ γύρου ο Somkiat Chantra
Νέα 13/05/2022 - 13:20

O Somkiat Chantra μπορεί να σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου στις ΕΔ1 της Moto2 στο Le Mans, αλλά το μεγαλύτερο δράμα περιελάμβανε δύο αναβάτες που τερμάτισαν πιο κάτω στα φύλλα χρόνου. Ένα περιστατικό μεταξύ του ηγέτη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Celestino Vietti και του ανταγωνιστή του, Aron Canet, βρίσκεται υπό έρευνα, αφού συγκρούστηκαν στο τέλος των δοκιμών με αποτέλεσμα την πτώση και των 2.

Το replay έδειξε ότι ο Vietti προσπάθησε να περάσει στο εσωτερικό του Canet στην 8η στροφή, όπου εκεί υπήρξε επαφή, με επακόλουθο την πτώση και των δύο, κάτι που επέφερε φανερό εκνευρισμό στον Canet. Δεν ήταν οι μόνοι αναβάτες που είχαν πτώση στα τελευταία στάδια, με τον Jorge Navarro, τον Jake Dixon και τον Marcel Schrötter να βρίσκονται και αυτοί στις αμμοπαγίδες της Γαλλικής πίστας. 


Όσον αφορά το χρονόμετρο, ο Chantra έκανε 1:36.108 στον προτελευταίο γύρο του και κατέριψε το ρεκόρ που κατείχε ο Francesco Bagnaia από το 2018. Αυτή η προσπάθεια έφερε τον Ταϊλανδό αναβάτη 0,155 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Augusto Fernandez, ο οποίος έκανε 1:36,263. Ο Stefano Manzi συνεχίζει ως αντικαταστάτης του τραυματία,  Keminth Kubo, στην Yamaha VR46 Master Camp Team και σημείωσε 1:36.608, ένας χρόνος που τον έφερε στην τρίτη θέση. 


Ο Sam Lowes βρέθηκε στην πρώτη θέση για ένα μεγάλο κομμάτι των δοκιμών, όμως οι τελικές επιθέσεις των αναβατών τον έριξαν στην 4η θέση, με τον Schrotter να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.


Ο Celestino Vietti πήρε την έκτη θέση, μπροστά από τους Albert Arenas και Jake Dixon, ενώ ο Pedro Acosta εμφανίστηκε βελτιωμένος, ανεβαίνοντας στην 9η θέση. Την δεκάδα έκλεισε ο Alonso Lopez, αντικαταστάτης του Romano Fenati, μετά την απόλυση του τελευταίου από την ομάδα του Luca Boscoscuro, στην πέμπτη του μόλις συμμετοχή στην Moto2.

Επόμενο άρθρο »

Le Mans: Moto3 ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans: MotoGP ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα