• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τρίτη νίκη για τον Enea Bastianini
Για άλλη μια φορά στο βάθρο ο Aleix Espargaro
Νέα 15/05/2022 - 17:04

Επεισοδιακό αγώνα με αρκετές ανατροπές παρακολουθήσαμε από την μεγάλη κατηγορία σήμερα στο Grand Prix του Le Mans.

Ο Jack Miller ξεκίνησε πολύ δυναμικά τον αγώνα, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση, με τους Enea Bastianini και Αlex Rins να τον ακολουθούν από κοντά. Ο Bagnaia είχε μείνει λίγο πιο πίσω, αλλά ανέκαμψε γρήγορα παιρνόντας τον Rins για την τρίτη θέση. 


Ο Fabio Quartararo είχε μια κακή εκκίνηση και έμεινε πιο πίσω, με τον Γάλλο Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021 να είναι όγδοος. Μάλιστα στο τέλος του πρώτου γύρου, προσπαθώντας να περάσει τον Nakagami, παραλίγο να βρεθεί στο έδαφος στην 11η στροφή. Ο Nakagami ανταπέδωσε στην επόμενη στροφή και ανάγκασε τον Quartararo να ανοίξει την γραμμή του, με τον Marc Marquez να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να αρπάξει την έκτη θέση από το ζευγάρι - ο Quartararo σχεδόν ήρθε σε επαφή με τον Ισπανό.

Ωστόσο, ένα λάθος του Nakagami στο chicane Dunlop λίγες στιγμές αργότερα, επέτρεψε στον Quartararo να επιστρέψει στην έβδομη θέση και να περάσει τελικά τον Marquez στον τέταρτο γύρο.

Πιο μπροστά, τόσο ο Bagnaia όσο και ο Rins μπόρεσαν να περάσουν τον Bastianini στον δεύτερο γύρο, όμως στον επόμενο γύρο ο Rins είχε έξοδο με πολλά χιλιόμετρα στην πρώτη στροφή και προσπαθώντας να επανέλθει στην πίστα στο σικέιν είχε μια επικίνδυνη πτώση την ώρα που έφταναν εκεί οι υπόλοιποι αναβάτες. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, όμως ο αγώνας του Rins είχε τελειώσει. 

Ο Miller και ο Bagnaia άνοιξαν την διαφορά τους περίπου στο ένα δευτερόλεπτο στην αρχή του τέταρτου γύρου, με τον Bagnaia να παίρνει το προβάδισμα από τον ομόσταυλό του στην έκτη στροφή, όταν ο Αυστραλός άνοιξε την γραμμή του.

Ο ρυθμός του Miller θα εξακολουθούσε να εξασθενεί καθώς ο Bastianini τον προσπέρασε στον 12o γύρο όγδοη στροφή, με τον αναβάτη της Gresini να ξεκινά τώρα να κυνηγά τον Bagnaia για να πάρει την τρίτη του νίκη στην σεζόν.


Πίσω, ο Joan Mir έφτασε στη μάχη για το βάθρο και πλησίαζε την Aprilia του Aleix Espargaro της Aprilia όταν έπεσε στον 15ο γύρο σε ένα καταστροφικό Σαββατοκύριακο για τη Suzuki, υπό το φως της απόφασής της να εγκαταλείψει τα MotoGP στο τέλος του 2022.

Ο Bastiaini κυνήγησε τον Bagnaia στα τελευταία στάδια του αγώνα και έκανε την κίνησή του για να περάσει μπροστά στο σικέιν Dunlop στον 21ο από τους 27 γύρους.

Αλλά ο αναβάτης της Gresini βγήκε ελαφρώς εκτός γραμμής στην έκτη στροφή και άφησε τον Bagnaia να περάσει, με τον Bagnaia να παθαίνει το ίδιο στην 8η στροφή και να επιτρέπει στον Bastianini να περάσει και πάλι μπροστά, προτού ο Bagnaia πέσει στην προτελευταία στροφή, λίγες στιγμές αργότερα.

Αυτό άφησε τον Bastianini πάνω από τρία δευτερόλεπτα μπροστά από τον Miller καθώς έφτασε στην καρό σημαία για να κερδίσει την τρίτη του νίκη στην σεζόν, πάνω στην Ducati GP21.

Ο Miller έμεινε δεύτερος 2,7 δευτερόλεπτα πιο πίσω, ενώ η πτώση του Bagnaia πρόσφερε στον τοπικό ήρωα, Fabio Quartararo την ευκαιρία να πάρει ένα βάθρο στο Le Mans.

 

Αλλά ο Aleix Espargaro εκτέλεσε μια υποδειγματική άμυνα για να βρεθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά στο βάθρο του και να μειώσει το προβάδισμα του Quartararo στην βαθμολογία, 2 εβδομάδες πριν το Πρωτάθλημα φτάσει στο Mugello. 

Ο Johann Zarco τερμάτισε στην πέμπτη θέση, 6,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον συμπατριώτη του Quartararo, αφού νίκησε τον Marc Marquez στην μάχη για την πεντάδα. 


Ο Nakagami ήταν έβδομος στο τέλος μπροστά από την μοναδική KTM που έφτασε στον τερματισμό, αυτή του Brad Binder, με τον Miguel Oliveira και το δίδυμο της Tech 3, Raul Fernandez και Remy Gardner, να πέφτουν.

Ο Luca Marini πήρε την ένατη θέση, με τον Maverick Vinales να κλείνει την δεκάδα. Ο Pol Espargaro έχασε χρόνο προσπαθώντας να αποφύγει την πεσμένη μοτοσυκλέτα του Oliveira και τερμάτισε 11ος.

Οι επόμενοι αναβάτες που έφτασαν στην γραμμή του τερματισμού ήταν οι rookies της VR46 και της Gresini, Marco Bezzecchi και Fabio Di Giannantonio, με τον Alex Marquez και τον Franco Morbidelli να παίρνουν τους τελευταίους βαθμούς του Γαλλικού Grand Prix. 

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Δεν είμαι το φαβορί φέτος

« Προηγούμενο άρθρο

Δυναμική νίκη για τον Jaume Masia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα