• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ολοκλήρωσε ο Razgatlioglu το τεστ με την Μ1
"Ήταν ένα θετικό τεστ, πολλές διαφορές με την R1"
Νέα 22/06/2022 - 15:02

Η δοκιμή είχε προγραμματιστεί αρχικά για να αξιολογηθεί ο Razgatlioglu για πιθανή μετάβαση στα MotoGP το 2023, αλλά αυτό ακυρώθηκε από τη λήξη συνεργασίας της Yamaha με την τωρινή της δορυφορική ομάδα, RNF Racing, και την επακόλουθη αποκάλυψη ότι η εταιρία από την Iwata θα έχει μόνο δύο μοτοσυκλέτες στο grid το 2023.

Παρ' όλα αυτά, ο Razgatlioglu έκανε το τεστ και κατάφερε να ολοκληρώσει 40 γύρους με την M1 στην Αραγονία πριν η βροχή το απόγευμα διακόψει τις προσπάθειές του. 

Ο Τούρκος αναβάτης ήταν στην πίστα μαζί με τον δοκιμαστή αναβάτη της Yamaha, Cal Crutchlow, ο οποίος παρείχε ένα σημείο αναφοράς.

"Αυτή ήταν η πρώτη μου μέρα στη μοτοσυκλέτα Yamaha M1 των MotoGP και την ένιωθα τελείως διαφορετική από την R1 μου", είπε ο Τούρκος αναβάτης. "Περισσότερη ιπποδύναμη, διαφορετικά ηλεκτρονικά, seamless κιβώτιο ταχυτήτων, όλα αυτά είναι εντελώς νέα για μένα".

"Με κάθε γύρο μάθαινα περισσότερα, γιατί μετά τα WorldSBK δεν είναι τόσο εύκολο να προσαρμοστείς σε μια μοτοσυκλέτα MotoGP. Ευτυχώς, είχα τον Cal Crutchlow να προσφέρει συμβουλές και μπόρεσε να με βοηθήσει πολύ".

"Η μοτοσυκλέτα έχει καλή αίσθηση, ειδικά στην ευθεία όπου είναι πολύ γρήγορη, και ήταν ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσω τα φρένα carbon".

"Από άποψη συνθηκών είχε πολύ ζέστη σήμερα, οπότε κολλήσαμε στο να κάνουμε πέντε ή έξι γύρους μόνο μετά την αρχική έξοδο των 12 γύρων που έκανα για να έχω μια πρώτη αίσθηση της μοτοσυκλέτας. Όταν παρακολουθώ τις μοτοσυκλέτες MotoGP στην τηλεόραση εδώ στην Αραγονία, μπορώ να δω ότι το οδόστρωμα έχει κάποιες ανωμαλίες και μπορώ να το νιώσω εδώ σήμερα".

"Δεν είναι τόσο κακό, πρέπει να κρατάς το γκάζι ανοιχτό για να περάσεις μέσα από τα σαμαράκια, γιατί αν το κλείσεις τότε γίνεται πιο ασταθής (η μοτοσυκλέτα)".

"Σε γενικές γραμμές, ένα πολύ θετικό τεστ, ακόμα κι αν σταμάτησε νωρίτερα από τη βροχή σήμερα το απόγευμα, πράγμα που σήμαινε ότι δεν έκανα τόσους γύρους όσους θα ήθελα. Μου άρεσε πολύ να οδηγώ τη μοτοσυκλέτα MotoGP, θέλω να ευχαριστήσω την Yamaha που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία".

Με τα MotoGP να μην είναι πλέον επιλογή για τη σεζόν του 2023, ο Razgatlioglu φαίνεται βέβαιο ότι θα συνεχίσει με το τελευταίο έτος του τρέχοντος συμβολαίου του με τη Yamaha στα WSBK.

Ο 25χρονος περνάει αυτή τη στιγμή μια σκληρή φάση της υπεράσπισης του τίτλου του, όντας 79 βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής του πρωταθλήματος, Alvaro Bautista, παίρνοντας την πρώτη νίκη της σεζόν μόλις στον αγώνα Superpole του Misano αυτού του μήνα.

Επόμενο άρθρο »

Με σπασμένο πόδι ο Acosta!

« Προηγούμενο άρθρο

O Rins σε συνομιλίες με την LCR

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα