• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Michelin στο TT Assen τον "Καθεδρικό Ναό της ταχύτητας"
Νέα 23/06/2022 - 17:46

Motul TT Assen

Μετά τον αγώνα του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Sachsenring της Γερμανίας, η ομάδα της Michelin Motorsport και οι υπόλοιπες ομάδες του MotoGP™ κατευθύνονται δυτικά προς την ιστορική πίστα TT Circuit Assen στην Ολλανδία, για τον αγώνα Motul TT Assen, τον 11ο αγώνα του Πρωτάθληματος 2022 και τελευταίο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Γνωστή ως « Ο Καθεδρικός Ναός της ταχύτητας », το Assen είναι η μόνη πίστα που έχει φιλοξενήσει αγώνες Grand Prix από την αρχή του πρωταθλήματος, και όπως συνέβη πέρυσι, η πίστα δεν θα φιλοξενήσει μόνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP το Σαββατοκύριακο, αλλά και τον τέταρτο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIM Enel MotoE™.

Επιπλέον, πέρυσι η πίστα υποδέχθηκε 11.500 θεατές που τηρούσαν τις απαιτούμενες αποστάσεις, κάθε μέρα για τρείς ημέρες αλλά φέτος θα πρέπει να δούμε τους θεατές να επιστρέφουν χωρίς περιορισμούς.

Η πίστα ανακαινίστηκε το 2020 και παρά το γεγονός ότι αυτό δημιούργησε κάποια αβεβαιότητα πέρυσι σχετικά με το πώς θα λειτουργούσαν τα ελαστικά MICHELIN Power Slick, λόγω έλλειψης δοκιμών πριν από τον αγώνα, όλα τα ρεκόρ αγώνων καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου - Ρεκόρ πίστας όλων των εποχών, ρεκόρ αγώνα και ρεκόρ διάρκειας αγώνα.

Η πίστα TT Assen Circuit δέχθηκε πολλές αλλαγές στη διάταξή της με την πάροδο των χρόνων, αλλά παρόλα αυτά η πίστα των 4.542μ.με την μικρή ευθεία των 487 μέτρων, που συνδυάζει έξι αριστερές και δώδεκα δεξιές στροφές στη σχεδίασή της, αποτελεί ακόμη μία από τις πιο δημοφιλής και αγαπημένες πίστες στον κόσμο.

Είναι μια παραδοσιακή πίστα όσον αφορά τη διάταξή της, καθώς εξακολουθεί να διαθέτει παλαιάς σχεδίασης στροφές υψηλής ταχύτητα καθώς επίσης στροφές με θετική κλίση κι όλα αυτά με προϋποθέσεις ασφαλείας βάσει των μοντέρνων και σύγχρονων απαιτήσεων.

Οι απαιτήσεις των 18 στροφών της πίστας είναι πολύ μεγαλύτερες για το πίσω ελαστικό παρά για το μπροστινό.

Κατά συνέπεια το μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γομών των MICHELIN Power Slicks ελαστικών με την ασύμμετρη σχεδίαση, όπου θα έχουν σκληρότερο μείγμα γόμας στη δεξιά πλευρά του πέλματος θα εργαστούν πολύ περισσότερο για να ανταπεξέλθουν στις υψηλές θερμοκρασίες και την πίεση που θα δημιουργηθούν στις γρήγορες δεξιές στροφές που αποτελούν και το βασικό χαρακτηριστικό της πίστας.

Τα μπροστινά ελαστικά δέχονται μικρότερα φορτία ωστόσο, οι απαιτήσεις από αυτά είναι του ίδιου μεγέθους οπότε θα είναι διαθέσιμα στα ίδια μείγματα γομών αλλά σε συμμετρική σχεδίαση και είναι κατάλληλα σχεδιασμένα για να παρέχουν τις ιδανικές επιδόσεις σε συνδυασμό με τα πίσω ελαστικά.

Με την ακύρωση του αγώνα στη Φινλανδία για ακόμα μια χρονιά, το Assen αποτελεί τη μοναδική χώρα του Βορρά που θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα φέτος και λόγω της τοποθεσίας της πίστας είναι πολύ πιθανόν η Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής.

Σε περίπτωση βροχής, τα ελαστικά MICHELIN Power Rain θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, τα δε πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα πέλματος για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δεξιών στροφών της πίστας.

Σχολιάζοντας τον επερχόμενο αγώνα, ο Piero Taramasso, Michelin Two-Wheel Motorsport Manager, δήλωσε : «Ως μια από τις πιο εμβληματικές πίστες στο ημερολόγιο MotoGP, η πίστα Assen TT Circuit αποτελεί μια πίστα ιδιαίτερα αγαπητή στους αναβάτες και τις ομάδες τους κάθε χρόνο. Η παραδοσιακή της διάταξη προσφέρει συνήθως συναρπαστικούς αγώνες και μετά την περιορισμένη πρόσβαση των τελευταίων ετών, είμαι σίγουρος ότι τo παθιασμένο και ένθερμο πλήθος θα δώσει στους αναβάτες την απαραίτητη αυτοπεποίθηση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Μετά την κάπως « τυφλή » επίσκεψή μας στο Assen πέρυσι, μετά τις εργασίες ανακαίνισης που έγιναν το 2020, η γκάμα ελαστικών μας για το 2022 επιλέχθηκε με κριτήριο να ανταπεξέλθουν στις πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις που δέχονται τα ελαστικά από την πίστα. Πέρυσι φέραμε τέσσερα μείγματα γόμας λόγω της νέας ασφάλτου, αλλά για φέτος θα φέρουμε μόνο τρία εμπρός και τρία πίσω, σύμφωνα με τους στάνταρ κανονισμούς. Ως αποτέλεσμα, είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρουν σταθερή πρόσφυση και αυτοπεποίθηση στους αναβάτες καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, από τις ελεύθερες δοκιμές μέχρι τον αγώνα. Στο MotoE τα ελαστικά μας θα προσφέρουν επίσης τα ίδια χαρακτηριστικά επίδοσης αλλά κατασκευασμένα με υψηλό ποσοστό βιώσιμων υλικών, έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν γρήγορη προθέρμανση και να λαμβάνουν υπόψη την πολύ μικρότερη απόσταση αγώνα σε αυτήν την κατηγορία. »

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών.

Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν το Σάββατο, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι προκριματικές δοκιμές 1 και 2 που θα καθορίσουν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης.

Η εκκίνηση για τον αγώνα των 26 γύρων θα πραγματοποιηθεί στις 14 :00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή.

Η έναρξη των αγώνων MotoE θα γίνει την Παρασκευή με τα δυο σκέλη των ελεύθερων, ακολουθούμενες από Προκριματικά 1 και 2 αργότερα εκείνη την ημέρα. Ο αγώνας 1 θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου και θα ακολουθήσει ο Αγώνας 2 την Κυριακή, αμέσως μετά τον αγώνα MotoGP.

Επόμενο άρθρο »

Assen: Συνέντευξη τύπου

« Προηγούμενο άρθρο

"Ολική επαναφορά‘’ για τον Apo#49.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα