• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Φοβόμουν ότι θα πέσω
Όταν ξεκίνησε η βροχή
Νέα 27/06/2022 - 10:52

Οι ελπίδες του Bagnaia για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ενισχύθηκαν την Κυριακή στο Assen, όταν έφθασε στη νίκη από την pole position, ενώ ο επικεφαλής του πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, έπεσε και συμπαρέσυρε στο χαλίκι και τον Aleix Espargaro, ο οποίος ευτυχώς έμεινε όρθιος. 

Αυτό επέτρεψε στον Bagnaia να μειώσει την διαφορά στους 66 βαθμούς, η οποία πριν το Assen ήταν 91 βαθμοί, μετά από δύο συνεχόμενες πτώσεις σε Καταλονία και Γερμανία. 

Λόγω των δύσκολων τελευταίων αγώνων του, ο Bagnaia παραδέχεται ότι η ελαφριά βροχή που έπεσε στα τελευταία στάδια του GP της Ολλανδίας τον έκανε να φοβάται ότι θα υποστεί άλλη μια πτώση. 

"Ήταν τρομακτικό, πραγματικά τρομακτικό", είπε ο Bagnaia για την βροχή στο τέλος.  "Όταν κοίταξα τη μεγάλη οθόνη, μόλις είδα την οθόνη μια φορά, έβλεπα τον Aleix στο χαλίκι και μια μπλε μοτοσυκλέτα εκεί. Λοιπόν, φαντάστηκα ότι ήταν ο Fabio με τον Aleix, οπότε σίγουρα είχαμε λίγη τύχη".

"Αλλά μετά είπα απλώς «εντάξει, μπορώ να είμαι πιο χαλαρός, μπορώ να κάνω τον αγώνα μου με περισσότερη ηρεμία». Αλλά κοιτάζοντας την διαφορά με τον Bezzecchi, πάντα με έφτανε".

"Έπρεπε λοιπόν να πιέσω ξανά, έπρεπε να ανοίξω ξανά αυτή την διαφορά για να είμαι πιο έξυπνος και πιο ήρεμος αργότερα στον αγώνα. Αλλά μετά ήρθε η βροχή. Όταν είδα τη βροχή, επιβράδυνα λίγο, αλλά ο Bezzecchi πίεζε ξανά".

"Λοιπόν, ήταν πολύ δύσκολο. Τρομοκρατήθηκα ότι θα έπεφτα ξανά, οπότε το κύριο μέλημα ήταν να τελειώσω τον αγώνα. Δεν ήταν εύκολο, αλλά προσπάθησα να είμαι έξυπνος, προσπάθησα να μην ξεπεράσω τα όρια".

 

Ο Bagnaia εξήγησε ότι αρχικά έχασε χρόνο σε σχέση με τον Bezzecchi που τον κυνηγούσε όταν άρχισε να πέφτει η βροχή, επειδή πίστευε ότι η πίστα ήταν πιο υγρή από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα και τον τρόμαξαν οι σταγόνες νερού που έτρεχαν στο εσωτερικό της ζελατίνας του όταν αφαίρεσε ένα στρώμα. 

"Το πρόβλημά μου ήταν ότι είδα τη βροχή και νόμιζα ότι ήταν πιο ολισθηρή η πίστα από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα", πρόσθεσε. "Το πρόβλημα είναι όταν βρέχει, και όταν έχει ελαφριά βροχή, και έχεις τα στρώματα στην ζελατίνα, η βροχή έρχεται μέσα από τις εγκοπές για την αφαίρεση των στρωμάτων και μπροστά στο πεδίο όρασής σου".

"Αρχίζεις να μην βλέπεις τα πράγματα καθαρά, οπότε απλά αφαίρεσα τα στρώματα και έχασα έξι δέκατα, πέντε δέκατα".

"Έχασα πολύ χρόνο και αυτός (ο Bezzecchi) με έπιανε σαν να μην έβρεχε. Πίεζα χωρίς να πιέζω γιατί όταν βρέχει δεν μπορείς να πάρεις τις στροφές όπως συνήθως. Αλλά βρήκα έναν τρόπο να οδηγήσω και ήταν εντάξει".

Επόμενο άρθρο »

Bezzecchi: Δεν περίμενα ότι θα ανέβω στο βάθρο

« Προηγούμενο άρθρο

2022 MOTOGPWORLD PADDOCK 11 @ Assen

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα