• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Sylvain Guintoli εξετάζει την επιστροφή του στα Superbikes
Και την παραμονή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής
Νέα 30/07/2022 - 14:54

Ο δοκιμαστής αναβάτης της Suzuki, Sylvain Guintoli, επιβεβαίωσε ότι γίνονται συζητήσεις για την επιστροφή του στα WorldSBK, όπως και διαπραγματεύσεις για την παραμονή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Ο Guintoli, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στα WorldSBK για την Puccetti Kawasaki στους δύο τελευταίους γύρους του 2017, θα μείνει χωρίς εργασία με την αποχώρηση της Suzuki από τα MotoGP και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής. 

Μέλος της ομάδας των τελευταίων Πρωταθλητών μαζί με τον Gregg Black και τον πρώην αναβάτη MotoGP, Xavier Simeon, στο Yoshimura SERT Motul Suzuki - Οι Guintoli, Black και Simeon βρίσκονται επίσης  πρώτοιστη βαθμολογία του πρωταθλήματος του 2022 μετά από δύο γύρους - ο Guintoli ήταν ένας μεγάλος λόγος για τη συνεχιζόμενη επιτυχία της Suzuki στο Πρωτάθλημα Αντοχής. 

Ωστόσο, ο ρόλος του δοκιμαστή αναβάτη στα MotoGP έχει αποδειχθεί εξίσου ζωτικής σημασίας αφού βοήθησε στην ανάπτυξη μιας GSX-RR με την οποία ο Joan Mir πήρε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2020.

Οι επιλογές για ένταξη σε διαφορετικό κατασκευαστή είναι πιθανό να είναι πολλές για τον Γάλλο αναβάτη, δεδομένης της εμπειρίας και της επιτυχίας του, αλλά το Πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται θα μπορούσε να αποτελέσει έκπληξη.

Τώρα στα 40, ο Guintoli δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο επιστροφής στα WorldSBK μετά τις πρόσφατες συνομιλίες που έγιναν στο Donington Park.

"Προς το παρόν δεν ξέρω προς ποια κατεύθυνση πηγαίνω", είπε ο Guintoli. "Είμαι στην αγορά για την επόμενη χρονιά και το μέλλον και μιλάω με πολλές διαφορετικές ομάδες και κατασκευαστές".

"Πρέπει να μάθω τι είναι δυνατό για μένα. Υπάρχουν ενδιαφέρουσες ευκαιρίες ως δοκιμαστής αναβάτης, αλλά πιστεύω επίσης ότι μπορώ ακόμα να είμαι ανταγωνιστικός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike ή στο Endurance και κοιτάζω εκεί πέρα".


"Είμαι ένας από τους πιο έμπειρους αναβάτες και έχω την απαραίτητη ταχύτητα. Στο τέλος της σεζόν του 2017 έκανα μερικούς αγώνες για την ομάδα Puccetti Kawasaki, κάτι που ήταν πολύ θετικό".

"Στο Donington μίλησα με τον Manuel Puccetti και μερικές άλλες ομάδες, ας δούμε τι θα συμβεί. Έχει μια πολύ καλή ομάδα και έχει κάνει μερικά βήματα μπροστά από το 2017".

Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbikes με την Aprilia το 2014, ο Guintoli έδειξε αρκετό ρυθμό κατά τις wild card εμφανίσεις του στα MotoGP  για να υποδηλώσει ότι θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα από μερικούς από τους τρέχοντες αναβάτες στα Superbikes.

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK Most: Πρώτος Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

"O Morbidelli έχει ήδη αποδείξει τα πάντα"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα