• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η νίκη του Bagnaia τον ξαναβάζει στο Πρωτάθλημα!
Ηρωϊκή 9η θέση για τον Aleix, 8oς ο Quartararo
Νέα 07/08/2022 - 17:56

Ο Francesco Bagnaia συνέχισε να δίνει ζωή στις ελπίδες του για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP κερδίζοντας ένα επικό Βρετανικό Grand Prix. Μόλις 0,614 δευτερόλεπτα κάλυπταν την πρώτη τριάδα μετά από 20 γύρους στο Silverstone Circuit καθώς ο Maverick Vinales τερμάτισε δεύτερος και ο Jack Miller έφερε και τις δύο εργοστασιακές Ducati στο βάθρο. 

Φαινομενικά κάθε αναβάτης είχε μια ιστορία να πει μετά από ένα συναρπαστικό απόγευμα Κυριακής στη Βρετανία. Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, τερμάτισε όγδοος αφού εξέτισε την ποινή μεγάλου γύρου του, προσπερνώντας έναν πραγματικά υπεράνθρωπο Aleix Espargaro στον τελευταίο γύρο. Ο κάτοχος της pole position ,Johann Zarco, ωστόσο έπεσε από την πρώτη θέση και δεν κατάφερε να τερματίσει. 

Ο Zarco είχε στρίψει πρώτος από την pole position και ο Quartararo έκανε ένα γαλλικό ένα-δύο όταν ξεκίνησε δυναμικά από την δεύτερη σειρά της εκκίνησης, καθώς το εργοστασιακό δίδυμο της Ducati, Miller και Bagnaia, κατέλαβε την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Ο Alex Rins ήταν πέμπτος (έχοντας ξεκινήσει 11ος) πριν περάσει τον Bagnaia στον 3ο γύρο , αλλά και οι δύο ανέβηκαν μια θέση στον 4ο γύρο όταν ο Quartararo εξέτισε την ποινή του και βρέθηκε πίσω τους. 


Ο «El Diablo» ήταν ακόμα δεύτερος καθώς μπήκε για να εκτίσει την ποινή του και βρέθηκε στην πέμπτη θέση, πίσω από τους Zarco, Miller, Rins και Bagnaia. Μέχρι τότε, ο Viñales ήταν έκτος και ο Jorge Martin έβδομος, καθώς ο τραυματίας Aleix Espargaro πάλευε να κρατήσει το ρυθμό του.

Ο Zarco φαινόταν ότι θα κατάφερνε να πάρει την παρθενική του νίκη στην μεγάλη κατηγορία, αλλά η καταστροφή χτύπησε όταν έχασε το μπροστινό και έπεσε στην Vale στον 5ο γύρο. O Miller κληρονόμησε την πρώτη θέση και δέχτηκε την επίθεση του Rins στον ίδιο γύρο. Ο Αυστραλός κατάφερε να απαντήσει, όμως έναν γύρο μετά ο αναβάτης της Suzuki επανέλαβε την κίνηση και αυτή την φορά βρέθηκε μπροστά. 

Ο Miller έχασε την δεύτερη θέση από τον Bagnaia ακριβώς έναν γύρο αργότερα και πάλι στην Vale, ενώ ο Martin είχε φτάσει στην τέταρτη θέση αφού πέρασε τον Quartararo στην ευθεία Hangar. Ο Ισπανός μπήκε από την εσωτερική του Miller στην Copse στην αρχή του όγδοου γύρου, αλλά έχασε την γραμμή του, μένοντας τελικά πίσω. Ο Viñales ήταν στην πρώτη πεντάδα όταν προσπέρασε τον Quartararo στην ευθεία Hangar στον 9ο γύρο.


Ο Rins βρισκόταν ακόμα μπροστά, αλλά η διαφορά μειωνόταν συνεχώς. Ο Bagnaia έγινε ο νέος επικεφαλής του αγώνα στον 12ο γύρο και ο MIller πέρασε στην δεύτερη θέση στον 14ο γύρο. Εν τω μεταξύ, Vinales και Martin μάχονταν για την τέταρτη θέση, μέχρι που ο πρώτος  ολοκλήρωσε μια αποφασιστική κίνηση στον 16ο γύρο και πέρασε μπροστά. Ακριβώς έναν γύρο αργότερα προσπέρασε και τον Rins, ανεβαίνοντας στις θέσεις του βάθρου. 

Στην ίδια στροφή (Village), ο Maverick έκανε την κίνησή του στον Miller για την δεύτερη θέση στον 18ο γύρο και βρέθηκε 6 δέκατα πίσω από τον Bagnaia. Έναν γύρο μετά έκανε την κίνησή του στην Village, όμως ο Bagnaia κατάφερε να αμυνθεί. Παρόλα αυτά, μόλις 0,3 δευτερόλεπτα τους χώριζαν στην αρχή του τελευταίου γύρου, αλλά ένα λάθος του Vinales επέτρεψε στον Bagnaia να κλειδώσει την νίκη για 0,426 δευτερόλεπτα. Ο Miller κατέκτησε την τελευταία θέση στο βάθρο, ενώ η μάχη για την τέταρτη θέση μαίνεται μέχρι το τέλος.


Ο Martin βρέθηκε ξανά στην τέταρτη θέση όταν προσπέρασε τον Rins στον 17ο γύρο, αλλά στη συνέχεια εμφανίστηκε μια άλλη απειλή με τη μορφή του Enea Bastianini. Ο αναβάτης της Gresini ξεκίνησε τον αγώνα όγδοος και, παρόλο που έχασε ένα φτερό σε επαφή με τον Martin στον πρώτο γύρο, είχε πλέον φτάσει πίσω του, αφού και αυτός πέρασε τον Rins στον 19ο γύρο. Με ένα ωράιο προσπέρασμα στο τέλος, ο Bastianini κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τον ανταγωνιστή του για την δεύτερη εργοστασιακή θέση της Ducati.

Ως εκ τούτου, ο Martin τερμάτισε πέμπτος και ο Miguel Oliveira ξεκίνησε από την πέμπτη σειρά της εκκίνησης για να πάρει την έκτη θέση, ενώ ο Rins έμεινε έβδομος στο τέλος. Επίσης, οι δύο πρώτοι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Quartararo και Espargaro, βρέθηκαν σε άμεση μάχη για την όγδοη θέση στον τελευταίο γύρο. Ο Espargaro πέρασε στα φρένα τον Quartararo στην Brooklands και ενώ δεν μπόρεσε να γυρίσει στην γραμμή του εγακίρως για να ολοκληρώσει το πέρασμα, η ένατη θέση ήταν μια ηρωική προσπάθεια για τον αναβάτη της Aprilia που φοβόταν ότι δεν θα μπορούσε καν να αγωνιστεί μετά την πτώση του στις ΕΔ4.

Ο Marco Bezzecchi ολοκλήρωσε την πρώτη 10άδα, με τους υπόλοιπους αναβάτες που πήραν βαθμούς να είναι οι Brad Binder, Luca Marini, Takaaki Nakagami, Pol Espargaro και Franco Morbidelli. 

Επόμενο άρθρο »

Πρώτος στην βαθμολογία μετά την νίκη του ο Fernandez

« Προηγούμενο άρθρο

Μεγάλη νίκη για τον Dennis Foggia!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα