• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Δεν δοκιμάσαμε το σκληρό ελαστικό και αυτό ήταν το λάθος μας
Το μεσαίο υπερθερμάνθηκε πολύ γρήγορα
Νέα 07/08/2022 - 21:39

Ήταν ένα απογοητευτικό Grand Prix στο Silverstone για τον Fabio Quartararo. Ανεξάρτητα από την ποινή, ο Γάλλος εξαφανίστηκε από τον αγώνα λόγω ελαστικού, φτάνοντας στο σημείο να τερματίσει στην όγδοη θέση μπροστά από την Aprilia του Aleix Espargarò. Και ο Fabio ήταν πολύ απογοητευμένος, ειδικά μετά τις προσδοκίες της προηγούμενης ημέρας, όπου ο στόχος ήταν να προσπαθήσει να παλέψει για τις πρώτες θέσεις.

"Είμαι απογοητευμένος με τον αγώνα γιατί πίστευα ότι ο μακρύς γύρος θα με είχε τιμωρήσει πολύ περισσότερο, και τελικά δεν ήταν τόσο κακό", ανέφερε ο Γάλλος. "Μόνο το πίσω ελαστικό ήταν τόσο κακό και όταν είμαστε σε γκρουπ με άλλους αναβάτες δεν μπορούμε να οδηγήσουμε την μοτοσυκλέτα. Είναι απλώς ένας εφιάλτης. Εάν είναι μόνο μια μοτοσυκλέτα, είναι εντάξει, αλλά αν υπάρχουν περισσότερες από μια, το πίσω ελαστικό υπερθερμαίνεται και χάνει τις επιδόσεις του και οδηγείς με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τους άλλους. Και για εμάς το να προσπεράσουμε είναι ένας εφιάλτης".

Η επιλογή του El Diablo ήταν το μεσαίο, ​​ενώ ο Bagnaia επέλεξε το σκληρό.

"Με το σκληρό θα ήταν καλύτερα, αλλά είναι πάντα εύκολο να μιλάς μετά τον αγώνα. Δεν δοκιμάσαμε το σκληρό πίσω ελαστικό, οπότε αυτό ήταν το λάθος μας. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν δοκιμάσαμε το σκληρό ελαστικό και αυτή η συνθήκη ήταν εξαιρετικά σημαντική για τη χρήση αυτού του ελαστικού. Το πίσω ελαστικό υπερθερμάνθηκε απίστευτα και υπέστη φθορά γρήγορα, χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί".

Εκτός από το θέμα του ελαστικού, υπήρχαν και άλλες πτυχές που έπρεπε να ξεπεραστούν στην αναμέτρηση με Ducati και Aprilia.

"Τελική ταχύτητα, επιτάχυνση και κράτημα πίσω. Αλλά προτιμώ να μην μιλήσω πολύ για αυτό. Είναι σημαντικό για εμάς να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, καθώς υπάρχουν κάποιες αρνητικές πτυχές που δεν μπορούμε να βελτιώσουμε αυτή τη σεζόν".

Ο Fabio προσπαθεί να μην δείξει πολύ την απογοήτευσή του, αλλά οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ήταν ξεκάθαρες.

"Μπορούμε να είμαστε γρήγοροι σε όλες τις πίστες, αλλά το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει καμία πίστα (που να ταιριάζει) σε εμάς. Οι επόμενοι αγώνες μάλιστα θα γίνουν σε πίστες με μεγάλες ευθείες. Μετά θα έχουμε την Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη, όπου δεν αγωνιστήκαμε πέρυσι, αλλά η κατάσταση θα είναι ίδια και εκεί".

Στο μεταξύ η Ducati και η Aprilia ξεχώρισαν στο βάθρο του Silverstone, ενώ οι Ιάπωνες κατασκευαστές έμειναν πιο πίσω. 

"Ειλικρινά δεν ξέρω πώς λειτουργούν οι άλλες ομάδες. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δουλεύουν πολύ στο γκαράζ μου και η Yamaha έχει αρκετούς Ιταλούς μηχανικούς μέσα. Ωστόσο, δεν γνωρίζω τη μέθοδο των αντιπάλων μας".

Τέλος ένα σχόλιο για τη μάχη του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

"Στους δύο τελευταίους αγώνες έχασα πολλούς βαθμούς και ο Pecco παλεύει για τον τίτλο. Έχει μεγάλη εμπειρία, επιπλέον η Ducati έχει περισσότερες μοτοσυκλέτες στην πίστα από εμάς και αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερη σύγκριση δεδομένων. Ίσως την Παρασκευή να είμαστε γρήγοροι, αλλά στη συνέχεια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου βελτιώνονται δεδομένου του όγκου των διαθέσιμων δεδομένων".

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Η νίκη ήταν σημαντική αλλά σκέφτομαι αγώνα αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

Πρώτος στην βαθμολογία μετά την νίκη του ο Fernandez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα