• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Viñales: Ποτέ δεν αμφέβαλα για την μεταγραφή μου στην Aprilia
Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την δουλειά που κάνουμε
Νέα 08/08/2022 - 16:08

Ο Vinales χώρισε με άσχημο τρόπο με τη Yamaha μετά το περσινό Grand Prix της Ολλανδίας, ενώ μετά ακολούθησε μια προσπάθεια να βλάψει σκόπιμα τον κινητήρα της M1 του στο Grand Prix της Styria οδηγήσει την ιαπωνική εταιρία να τον εκδιώξει με άμεση ισχύ.

Υπέγραψε συμφωνία για να συμμετάσχει στην Aprilia από το Grand Prix της Αραγονίας και μετά και σημείωσε το πρώτο του βάθρο με την RS-GP στο Assen τον Ιούνιο πριν πάρει την δεύτερη θέση στο Silverstone την Κυριακή, φτάνοντας πολύ κοντά στην πρώτη του νίκη με το ιταλικό εργοστάσιο. 

Οι αρχικοί αγώνες του Vinales με την Aprilia ήταν μια απότομη καμπύλη εκμάθησης και δυσκολευόταν να μπει τακτικά στην πρώτη δεκάδα πριν από το Grand Prix της Καταλονίας, ενώ ο ομόσταυλός του, Aleix Espargaro, ήταν συχνός "επισκέπτης" του βάθρου.

Ερωτηθείς στο Silverstone εάν αμφέβαλλε ποτέ για την μεταγραφή του στην Aprilia πριν από το τελευταίο του βάθρο, ο Vinales απάντησε: "Ποτέ. Πίστεψα πολύ σε αυτό το έργο. Πιστεύω πολύ και πιστεύω πολύ στον εαυτό μου. Έτσι, πάντα πίστευα ότι ήταν θέμα χρόνου, θέμα δουλειάς".

"Ξέρουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε μπροστά μαχόμενοι στους αγώνες, όπως δείξαμε στα προηγούμενα Grand Prix".

"Και η εστίασή είναι στον εαυτό μας. Ακόμα δεν είμαι στο μέγιστο με τη μοτοσυκλέτα, με τις πίστες, οπότε συνεχίζω να οδηγώ, συνεχίζω να πιστεύω και προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος στα σωστά πράγματα".

 

Ο Vinales έφτασε μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Francesco Bagnaia στο βρετανικό GP της Κυριακής, αλλά είπε ότι ο τερματισμός του στη δεύτερη θέση ήταν ένα "φανταστικό αποτέλεσμα" για αυτόν και την Aprilia.

Και παρόλο που έχει "τα μάτια του στραμμένα στη νίκη", ο Vinales λέει ότι πρέπει "να κρατήσει τα πόδια του στο έδαφος" στο δεύτερο μισό αυτής της σεζόν καθώς συνεχίζει να προσαρμόζεται στην Aprilia.

"Λοιπόν, είμαι χαρούμενος, αλλά έχω το βλέμμα στραμμένο στην νίκη. Έχω το βλέμμα στη νίκη γιατί πιστεύουμε σε αυτήν".

"Αλλά (κρατάω τα πόδια μου) στο έδαφος, η δεύτερη θέση είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα για εμάς, κάναμε πολύ δρόμο".

"Ξεκίνησα τη σεζόν χωρίς τα αποτελέσματα που περίμενα και βήμα-βήμα χτίζουμε την καλή διάθεση, την αυτοπεποίθηση και αυτό είναι που ψάχνουμε".

"Με την Aprilia δουλεύουμε με καλό τρόπο και η νοοτροπία μας είναι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ομάδα και μια δυνατή μοτοσυκλέτα για να παλεύουμε σε κάθε αγώνα, σε κάθε πίστα – όχι μόνο σε έναν τύπο πίστας".

"Φαίνεται ότι αυτό (συμβαίνει). Από το τεστ στην Καταλονία, όταν βρήκα μια καλύτερη αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα, μπορώ να είμαι στο βάθρο. Λοιπόν, είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ ευχαριστημένος για τη δουλειά που κάνουμε".

Επόμενο άρθρο »

Κάταγμα στην φτέρνα του δεξιού ποδιού του Aleix Espargaro

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Η νίκη ήταν σημαντική αλλά σκέφτομαι αγώνα αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα