• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zarco: Είχα πάει πιο γρήγορα σε αυτή τη στροφή στις δοκιμές
Έμεινα έκπληκτος από την πτώση
Νέα 10/08/2022 - 18:42

Ο Johann Zarco ξεκίνησε στην pole position στο Silverstone και ήταν από τους ισχυρότερους σε ρυθμό αγώνα σε όλες τις δοκιμές.

Πήγε στην σχάρα εκκίνησης με ένα μαλακό μπροστινό ελαστικό, αλλά έκανε μια καθυστερημένη αλλαγή στο μεσαίο – το οποίο ήταν το ελαστικό με το οποίο κέρδισε ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati, Francesco Bagnaia – καθώς ανησυχούσε πώς οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα επηρέαζαν την πιο μαλακή επιλογή.

Ενώ κατάφερε να στρίψει πρώτος και να προηγηθεί στους πρώτους γύρους, ο Zarco έπεσε στην στροφή Vale στον πέμπτο γύρο και ενώ ανέβηκε ξανά στην μοτοσυκλέτα του, αποσύρθηκε τελικά στον ένατο γύρο.

Ο Zarco λέει ότι ένιωθε ότι μπορούσε να φτάσει με το μεσαίο ελαστικό μέχρι τον τερματισμό παρά το γεγονός ότι βρήκε λίγο λιγότερο κράτημα με αυτό, γι' αυτό ήταν «έκπληκτος» που είχε αυτή την πτώση.

"Λοιπόν, δεν υπήρχε καμία πιθανότητα για μένα", είπε, έχοντας αισθανθεί το Σάββατο ότι είχε "περισσότερες πιθανότητες από ό,τι συνήθως" να κερδίσει αφού πήρε την pole position. 

"Οι υψηλές θερμοκρασίες με ώθησαν να βάλω το μεσαίο ελαστικό, το οποίο ήταν ένα καλό ελαστικό ούτως ή άλλως γιατί ο Pecco κέρδισε με αυτό", ανέφερε ο Γάλλος. "Αλλά φαίνεται για μένα ότι ήταν η αιτία της πτώσης, γιατί πάντα υπάρχει λίγο λιγότερο κράτημα με αυτό το ελαστικό".

"Αλλά φοβόμουν να διαλέψω το μαλακό και να μην τελειώσω τον αγώνα με καλό ρυθμό γιατί γενικά ήξερα ότι μπορούσα να κρατήσω καλό ρυθμό. Το μεσαίο το γνωρίζω πολύ καλά, γι' αυτό είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση και οι πρώτοι γύροι ήταν αρκετά καλοί".

"Αλλά εξεπλάγην στην όγδοη στροφή και σαφώς είμαι απογοητευμένος. Είναι πολύ δύσκολο να συνδυάσεις όλα τα πράγματα για να πάρεις τη νίκη. Ελπίζω να είμαι σε καλή φόρμα ξανά στην Αυστρία, γιατί αυτό που κατάφερα να νιώσω ξανά αυτό το Σαββατοκύριακο και κατά τη διάρκεια του αγώνα με βοήθησε να εξελιχθώ στη Ducati και να αισθανθώ ακόμα περισσότερο όπως θέλω".


Όταν ρωτήθηκε αν είχε κάποια προειδοποίηση από το ελαστικό πριν από την πτώση του, ο Zarco πρόσθεσε: "Λίγο ναι, αλλά σκεφτόμουν ότι ούτως ή άλλως όσο περισσότερους γύρους θα κάνουμε τόσο καλύτερα θα είναι. Οι δύο πρώτοι γύροι ήταν αρκετά γρήγοροι και επιβράδυνα λίγο στον τρίτο γύρο".

"Αλλά μπορούσα να νιώσω καλά και να βρω τον ρυθμό μου. Αλλά όπως λέω, έχω μείνει έκπληκτος γιατί ήρθα σε αυτή τη στροφή πολύ πιο γρήγορα κατά τη διάρκεια των δοκιμών μένοντας πάνω στην μοτοσυκλέτα και αυτή τη φορά δεν μπορούσα".

Επόμενο άρθρο »

Morbidelli: Ο Fabio είναι το αουτσάιντερ στην μάχη του τίτλου

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Δουλεύω πολύ σκληρά για να είμαι έτοιμος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα