• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ένας Έλληνας μάχεται στις κορυφαίες διοργανώσεις karting
Νέα 12/08/2022 - 19:11

Ο Φαίδωνας Παπαφιλίππου κάνει φέτος ένα βήμα παραπάνω, συμμετέχοντας σε κορυφαίους θεσμούς, εκπροσωπώντας τη γαλανόλευκη κόντρα στην αφρόκρεμα του παγκόσμιου karting!

Ο δωδεκάχρονος οδηγός από την Αθήνα που διανύει μόλις την τέταρτη αγωνιστική σεζόν του, πήρε πέρυσι το βάπτισμα του πυρός εκτός συνόρων. Αγωνιζόμενος στην κατηγορία MINI, μάζεψε εμπειρίες και παραστάσεις από το WSK Euro Series, το WSK Super Champions Cup, το WSK Open Cup και το WSK Super Master Series, μαθαίνοντας νέες πίστες και αφήνοντας υποσχέσεις. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε να βρίσκεται ανάμεσα στους 30 κορυφαίους οδηγούς της κατηγορίας, στο σύνολο 100, στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα karting παγκοσμίως!

Φέτος, ακολουθεί πλήρες πρόγραμμα ως εργοστασιακός οδηγός της κορυφαίας ομάδας DR Racing και μάλιστα ανεβαίνοντας κατηγορία, αγωνιζόμενος στη JUNIOR.

OΦαίδωνας μοιράζεται τις εντυπώσεις του από αυτή την αλλαγή δεδομένων: «Όλα είναι διαφορετικά στην καινούργια κατηγορία και κυρίως ο κινητήρας. Στην MINI ο κινητήρας είναι στους 14 ίππους ενώ στην JUNIOR χρησιμοποιούμε OKJ στους 32. Αυτό απαιτεί διαφορετικό οδηγικό στιλ και πρέπει να εκμεταλλεύεσαι περισσότερο τα φρένα. Με τη διαχείριση του γκαζιού ελέγχεις πως θα συμπεριφερθεί το καρτ στην έξοδο της στροφής».

Οι έως τώρα φετινές προκλήσεις, στις πίστες του Lonato για τον πρώτο γύρο του WSK Euro Series 2022 και του Sarno στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του θεσμού, αποτέλεσαν πολύτιμα μαθήματα για τον Έλληνα οδηγό.

«Καθώς ήταν οι πρώτοι μου αγώνες στην κατηγορία JUNIOR και παρότι στο Lonato αναγκάστηκα να εκκινώ τελευταίος κάθε σκέλος εξαιτίας μηχανικού προβλήματος στις χρονομετρημένες δοκιμές,κέρδισα θέσεις και ήταν ένα πολύτιμο μάθημα σε ό,τι αφορά στην ψυχολογία μου. Προσπαθούσα να σκέφτομαι θετικά και να επικεντρώνομαι στους αγώνες μου, όπως και έκανα, κερδίζοντας έδαφος. Αγώνα με τον αγώνα βελτιώνομαι και σε συνεργασία με την ομάδα μου, θα πετύχω τους στόχους μου. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος αφού σε αυτόν το θεσμό συμμετέχουν οι καλύτεροι οδηγοί από όλον τον κόσμο».

Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Ο Φαίδωνας έχει μπροστά του αρκετές ακόμα προκλήσεις σε αυτό το ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκμάθησης. Στις 25-28 Αυγούστου θα λάβει μέρος στον τέταρτο γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Karting που θα διεξαχθεί ξανά στην πίστα του Sarno, ως «ζέσταμα» για την άκρως απαιτητική συμμετοχή του στον αγώνα του FIA Karting World Championship, που θαδιεξαχθεί στο ίδιο πεδίο μάχης, στις 15-18 Σεπτεμβρίου.

Έπειτα, σειρά έχουν το WSK Open Cup στις 29 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου με το ραντεβού να είναι στην πίστα του Lonato, ενώ η αυλαία των προσπαθειών του Έλληνα οδηγού πέφτει με τους δύο αγώνες του WSK Final Cup, πάλι στο Sarno στις 3-6 Νοεμβρίου και τέλος, στη South Garda, στις 17-20 Νοεμβρίου.

Αρωγός στις φετινές προσπάθειες του Φαίδωνα είναι το Central Group, που στηρίζει τον 12χρονο σε όλες τις εξορμήσεις του εκτός συνόρων.  Η Central Group είναι ένας όμιλος εταιρειών που δραστηριοποιείται κυρίως στη ναυτιλία και ο ιδιοκτήτης του, Ευάγγελος Πιστιόλης, πίστεψε από την πρώτη στιγμή στον Φαίδωνα και τον στηρίζει σε κάθε του βήμα!

Επόμενο άρθρο »

Iannone: Δεν ξέρω πότε και πως

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro: Θα είναι ένα πολύ σφιχτό Πρωτάθλημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα