• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez live: O Lorenzo θα κερδίσει!
Τα δεδομένα δείχνουν το φαβορί
Νέα 02/05/2010 - 00:16

 

Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Στις μέρες μας δεν είναι εύκολο να κάνεις προβλέψεις, γιατί πάντα κινδυνεύεις από απρόσμενα γεγονότα. Ποιός για παράδειγμα περίμενε τον Stoner – που φέτος το χειμώνα φαινόταν πιο ώριμος παρά ποτέ – να κάνει ένα παιδαριώδες λάθος στο Κατάρ και να χάσει μια σίγουρη νίκη, την οποία όλα τα στοιχεία έδειχναν ως σίγουρη και εφικτή; Όμως η ανάλυση των δεδομένων κάθε αγώνα πρέπει να γίνεται κάτω από τη λογική σειρά των γεγονότων και μέσα από την πληροφόρηση που μπορείς να έχεις από τους ανθρώπους κλειδιά των ομάδων ή ακόμη και από τους ίδιους τους οδηγούς.

 

Πάμε λοιπόν αρχικά να μιλήσουμε με νούμερα:

1. Rossi: έκανε συνολικά 80 γύρους ή 354 χλμ και είχε 6 γύρους κάτω από 1’40’’

2. Pedrosa: έκανε συνολικά 76 γύρους ή 336 χλμ και είχε 8 γύρους κάτω από 1’40’’

3. Stoner: έκανε συνολικά 65 γύρους ή 287 χλμ και είχε 11 γύρους κάτω από 1’40’’

4. Lorenzo: έκανε συνολικά 83 γύρους ή 367 χλμ και είχε 17 γύρους κάτω από 1’40’’

 

Aπό τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι ο Lorenzo έχει ένα μικρό προβάδισμα, έναντι του Stoner. Βέβαια o Ισπανός έχει σημειώσει τους 10 από αυτούς με σκληρά λάστιχα, ενώ ο Αυστραλός τους 9 με σκληρά, γεγονός που δείχνει ότι η διαφορά είναι μικρότερη από αυτήν που φαίνεται αρχικά. Από την άλλη ο παράγοντας «κίνητρο» είναι πολύ υπέρ του Ισπανού - κάτω από ένα πλήθος που αναμένεται να ξεπεράσει τις 120,000 – που θέλει μέσα στην πατρίδα του να κάνει κάτι καλό.

Αυτός ο ίδιος παράγοντας θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην απόδοση του Pedrosa, που με σκληρά λάστιχα έχει κάνει μόλις 1 γύρο κάτω από το 1’40’’. Θα χρειαστεί βέβαια να βρει και μια λύση για την υπερβολικά ευαίσθητη ισορροπία της Honda RCV212, που κάνει απότομες κινήσεις και έχει βοηθηθεί ελάχιστα στον τομέα αυτό από το νέο πλαίσιο, όπως αποκάλυψε ο μικροσκοπικός Ισπανός. Ο 4ος των διεκδικητών της νίκης έχει κάνει 3 γύρους με τα σκληρά λάστιχα, κάτω από το 1’40’’, αλλά επειδή είναι ο Rossi – και όλα να τα περιμένεις από αυτόν – πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ δυνατός στον αγώνα.

Αύριο το πρωί όλοι θα μπουν στο ζέσταμα με τα ρεζερβουάρ γεμάτα, για πρώτη φορά στο τριήμερο και θα προσπαθήσουν να καταλήξουν στις τελικές ρυθμίσεις, χωρίς όμως να έχουν καλό σημείο αναφοράς, σε σχέση με τη μεσημεριανή θερμοκρασία που σήμερα ήταν 20ο το πρωί και 26ο το μεσημέρι, με θερμοκρασία ασφάλτου 32ο και 49ο αντίστοιχα. Η μεγάλη διαφορά στην άσφαλτο έριξε τους χρόνους και άλλαξε τα δεδομένα για όλους.

Η πρόβλεψη λέει ότι θα υπάρχει μια ελαφριά συννεφιά αύριο την ώρα του αγώνα, γεγονός που θα βοηθήσει τον Lorenzo.

 

Έτσι τα περισσότερα στοιχεία συνηγορούν σε ένα προβάδισμα του 22χρονου Ισπανού και η πρόβλεψή μας είναι Lorenzo, Stoner, Rossi, για το βάθρο.

 

Για την ιστορία να σας πούμε την πρόβλεψη του Kevin Schwantz, που βρίσκεται εδώ στην Jerez και θα ταξιδέψει μαζί μας την Δευτέρα στην Ελλάδα, για το περίφημο πια πάρτυ της Τρίτης και κυρίως για το ακόμη πιο φημισμένο σχολείο του, το «Schwantz School», που θα γίνει στις 6 & 7 Μαΐου στις Σέρρες. Ο KS λοιπόν προβλέπει: Lorenzo, Rossi, Pedrosa, πιστεύοντας ότι ο παράγων «έδρα» παίζει τεράστιο ρόλο ακόμη και σε αυτούς τους οδηγούς με τη μεγάλη εμπειρία σε σκληρούς αγώνες.

Επόμενο άρθρο »

Jerez live: O Lorenzo σε φόρμα, ο Rossi προβληματισμένος

« Προηγούμενο άρθρο

Σφαγή έγινε στην Moto2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα