• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Gardner: Μου είπαν ότι δεν είμαι αρκετά επαγγελματίας
Πάντα έδινα το 100%
Νέα 02/09/2022 - 11:37

Η KTM θα ανανεώσει την σύνθεσή της, τόσο στην εργοστασιακή της ομάδα όσο και στην Tech3 το 2023, με τον Jack Miller να εντάσσεται στην πρώτη ενώ ο Pol Espargaro και ένας ,ακόμα άγνωστος, αντικαταστάτης του Raul Fernandez θα ενταχθούν στην Tech3.

Το μέλλον του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Moto2, Remy Gardner, με την Tech3 αμφισβητούταν εδώ και αρκετό καιρό, αλλά αποκάλυψε την Πέμπτη ενόψει του Grand Prix του San Marino αυτού του Σαββατοκύριακου ότι του είπαν στην Αυστρία ότι περίσσευε στις επιλογές της ΚΤΜ για το 2023.

Ο Gardner, ο οποίος βρίσκεται στην 23η θέση της βαθμολογίας με εννέα βαθμούς, λέει ότι ο λόγος της KTM για να τον απομακρύνει ήταν επειδή "δεν ήταν επαγγελματίας", λέγοντας αργότερα στα μέσα ενημέρωσης ότι αυτή η απόφαση "μου έχει ραγίσει την καρδιά".


"Δεν πρόκειται να είμαι εδώ του χρόνου, όχι", είπε όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του. "Αυτό που μου είπαν είναι ότι δεν είμαι αρκετά επαγγελματίας. Καμία εξήγηση [από την KTM]".

"Έχω περάσει πολλές σκληρές περιόδους, είχα αρκετά δύσκολα χρόνια, τραυματισμούς και πάντα επέστρεφα".

"Αλλά ναι, φαίνεται ότι ποτέ δεν ήταν αρκετό. Πραγματικά δεν ξέρω. Πάντα έδινα το 100% μου εδώ και είχα πραγματικά κίνητρο να συνεχίσω να πιέζω, να συνεχίσω να προσπαθώ. Ένιωθα ότι προχωρούσαμε".

"Στη συνέχεια έφτασα στην Αυστρία και το απόγευμα του Σαββάτου μου είπαν «συγγνώμη, αλλά δεν είσαι ευπρόσδεκτος εδώ την επόμενη χρονιά»".

Ο Gardner ήταν προϊόν του προγράμματος νεαρών αναβατών της KTM που εκτείνεται σε όλες τις κατηγορίες και προήχθη στα MotoGP το 2022 μαζί με τον Raul Fernandez με τον οποίο έδωσαν την μάχη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 του 2021, μια μάχη που τελικά κέρδισε ο Gardner. 

Αλλά η KTM έχει αποξενώσει αρκετούς αναβάτες όλα αυτά τα χρόνια, με τον Gardner να πιστεύει ότι η προσέγγισή της στα νεαρά ταλέντα είναι εσφαλμένη.

"Φαίνεται", απάντησε όταν ρωτήθηκε αν η προσέγγιση της KTM ήταν προβληματική. "Αν κοιτάξετε τα στατιστικά στοιχεία, δεν χρειάζεται να πω τίποτα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε τα στατιστικά στοιχεία, μιλάνε από μόνα τους".

Ο Gardner δεν έχει συγκεκριμένες επιλογές στο τραπέζι για το μέλλον του, αλλά δεν θέλει να αναλάβει ρόλο δοκιμαστικού αναβάτη, αν και αυτός θα ήταν ο μόνος τρόπος να παραμείνει στο paddock των MotoGP.

"Δεν είμαι σίγουρος ακόμα", είπε όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του. "Σίγουρα έχω μερικές επιλογές, αλλά ο Paco (Sanchez) ψάχνει τις καλύτερες επιλογές για να πάρω μια απόφαση. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν είμαι σίγουρος. Αν ήμουν πέντε χρόνια μεγαλύτερος, αυτό είναι μάλλον κάτι που (θα μου άρεσε)".

"Αλλά δυστυχώς είμαι ακόμα αρκετά νέος, είμαι μόλις 24. Έχω μερικά χρόνια ακόμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Όπως είπα, αν ήμουν πέντε χρόνια μεγαλύτερος θα αποσυρόμουν. Αλλά είμαι ακόμα νέος, είμαι ακόμα γρήγορος".

"Δεν ξέχασα πώς να οδηγώ μοτοσικλέτα από πέρυσι έως φέτος. Κέρδισα ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέρυσι και δεν είμαι ακόμα μεγάλος, οπότε νομίζω ότι είμαι ακόμα αρκετά γρήγορος με τη μοτοσυκλέτα. Δεν ξέρω πού θα αγωνιστώ, αλλά κάπου θα αγωνιστώ".

Επόμενο άρθρο »

Misano: MotoGP ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: Moto3 ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα