• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα Ducati Streetfighter V4 Lamborghini
Εμπνευσμένη από την Huracán STO
Νέα Αγοράς 03/09/2022 - 18:57

Η Streetfighter V4 Lamborghini είναι μια περιορισμένης παραγωγής, 630 μοτοσυκλέτες, αριθμημένη έκδοση της Streetfighiter V4, αισθητικά είναι εμπνευσμένη από την ταχύτατη και εντυπωσιακή Lamborghini Huracán STO και σε ότι αφορά τον κινητήρα βασίζεται σε αυτόν της Panigale V4 S 2023.

Η Huracán STO είναι μια έκδοση υψηλής απόδοσης της Lamborghini Huracán που δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να προσφέρει την αίσθηση και την τεχνολογία ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου σε ένα μοντέλο για χρήση στο δρόμο.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ducati συνεργάζεται με την Lamborghini, οι δυο εταιρίες ανήκουν στο Volkswagen Group, μια και το 2021 η Ducati παρουσίασε μια περιορισμένης παραγωγής Diavel 1260 Lamborghini, που ήταν εμπνευσμένη από τη Lamborghini Siàn.

Ο κινητήρας της Streetfighter V4 Lamborghini είναι ο Desmosedici Stradale, ένας σύγχρονος V4 με το μοναδικό δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης βαλβίδων της Ducati, σειρά αναφλέξεων Twin Pulse και απόδοση 208 ίππων από 1,103 κ.εκ . Η σχεδίασή του έχει αρκετά στοιχεία από τους αντίστοιχους κινητήρες MotoGP της Ducati και στην περίπτωση της Streetfighter V4 Lamborghini είναι εξοπλισμένος με ξηρό πολύδισκο συμπλέκτη όπως οι κινητήρες της Ducati στα πρωταθλήματα MotoGP και Superbike.

Οι 630 αριθμημένες μοτοσυκλέτες θα είναι βαμμένες στο χρωματικό συνδυασμό Verde Citrea/Arancio Dac της  Huracán STO με τα φτερά και τις δαγκάνες φρένων της Brembo να είναι σε Arancio Dac, ενώ οι βάσεις και τα εξωτερικά καλάμια του πιρουνιού της Öhlins θα είναι μαύρα.

Το Centro Stile Ducati έχει επίσης επανασχεδιάσει ορισμένα εξωτερικά στοιχεία αυτής της ειδικής έκδοσης  αντλώντας έμπνευση από την Huracán STO. Το μπροστινό φτερό, το ρεζερβουάρ, το κάτω κάλυμμα κινητήρα (καρενάκι), η ουρά, οι αεραγωγοί και οι εισαγωγές αέρα ακολουθούν σχεδιαστικά στοιχεία και γραμμές της STO.

Άλλα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την έκδοση Lamborghini της Streetfighter V4 είναι οι ειδικές για την έκδοση σφυρήλατες ζάντες, στο σχέδιο αυτών της Huracán STO, σε συνδυασμό με το κεντρικό παξιμάδι ασφάλισης από τιτάνιο, επίσης σε σχέδιο της Lamborghini.

Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της ειδικής αυτής έκδοσης ενισχύεται και από ορισμένα σπέσιαλ εξαρτήματα όπως: Ρυθμιζόμενα μαρσπιέ αναβάτη, μανέτες φρένων και συμπλέκτη από αλουμίνιο billet (σε συνεργασία με τη Rizoma), προστατευτικά για τα πόδια, πλάτη σέλας, κάλυμμα ταμπλό, κάλυμμα κεντρικού διακόπτη και γραναζιού κίνησης από ανθρακονήματα. Τέλος το τελικό της εξάτμισης από τιτάνιο με καπάκι από ανθρακονήματα είναι της Akrapovič.

Το όνομα του μοντέλου και ο σειριακός αριθμός αναγράφονται σε μια μεταλλική πλάκα στο κεντρικό κάλυμμα του ρεζερβουάρ. Ο σειριακός αριθμός επίσης εμφανίζεται στο κλειδί και στην οθόνη οργάνων TFT κατά την έναρξη μαζί με ένα animation που δείχνει τα σήματα της Ducati και της Lamborghini μαζί με τη σιλουέτα του μοντέλου.

Μαζί με την Ducati Streetfighter V4 Lamborghini η Duacti παρουσίασε και μια ακόμα πιο αποκλειστική έκδοση τη Streetfighter V4 Lamborghini Speciale Clienti που θα παραχθεί σε μόνο 63 τεμάχια και  προορίζεται μόνο για πελάτες της Lamborghini που θα έχουν την πρόσθετη ευκαιρία να διαμορφώσουν το χρωματικό συνδυασμό της μοτοσυκλέτας τους στο ίδιο στυλ με αυτό του αυτοκινήτου τους.

Τέλος για τους παθιασμένουςιδιοκτήτες της έκδοσης θα υπάρχει διαθέσιμο και ανάλογα βαμμένο κράνος καθώς και ανάλογο μπουφάν ή ολόσωμη δερμάτινη φόρμα.

Επόμενο άρθρο »

GASGAS RX 450F Replica

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati World Première 2023 σήμερα στις 19:30 το πρώτο επεισόδιο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα