• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρόθεση των MotoGP να μεταφερθούν στην Σαουδική Αραβία
Υπογράφηκε σύμφωνο που θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση
Νέα 05/09/2022 - 16:29

Η Dorna Sports και η Saudi Motorsport Company (SMC) επιβεβαίωσαν την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) που περιγράφει την κοινή τους πρόθεση να φέρουν το κορυφαίο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών στον κόσμο στην Σαουδική Αραβία.

Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε χθες, στο Grand Prix του San Marino από τον Πρίγκιπα Khalid Bin Sultan Al Abdullah Al-Faisal, Πρόεδρο της Σαουδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας και της Saudi Motorsport Company και από τον κ. Carmelo Ezpeleta, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dorna.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MotoGP παρακολουθείται από περισσότερα από 800 εκατομμύρια άτομα, μεταδίδοντας ζωντανά σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η προσθήκη της Σαουδικής Αραβίας στο ημερολόγιο MotoGP σε ετήσια βάση θα οδηγήσει το άθλημα σε περαιτέρω επέκταση στη Μέση Ανατολή, με το Qatar να φιλοξενεί επί του παρόντος το μοναδικό Grand Prix στην περιοχή.


Η πρωτοβουλία συνεργασίας μεταξύ της SMC και της Dorna θα οδηγήσει επίσης στη δημιουργία ενός νέου προγράμματος ανάπτυξης ταλέντων για νεαρούς Σαουδάραβες αναβάτες, σχεδιασμένο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και την προσβασιμότητα στο άθλημα στο Βασίλειο. Αυτό το Πρόγραμμα, Road to MotoGP, θα προσφέρει σε νεαρά ταλέντα αγώνων στη Σαουδική Αραβία ευκαιρίες για να αγωνιστούν στα υψηλότερα επίπεδα του αθλήματος, με ξεκάθαρο στόχο την ανάπτυξη Σαουδάραβων πρωταθλητών MotoGP στο μέλλον. Αυτό ευθυγραμμίζεται με τη συνεχή δέσμευση της Dorna για την ανάπτυξη νέων αναβατών σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας τις πλατφόρμες και τα πρωταθλήματα ανάπτυξής της για να ξεκινήσει νέες καριέρες αναβατών και να αναπτύξει μονοπάτια για αγώνες στα MotoGP.

Η προτεινόμενη προσθήκη των MotoGP συνεχίζει να προβάλλει το Βασίλειο ως το νέο σπίτι για τα καλύτερα διεθνή γεγονότα μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Μέση Ανατολή και συμπληρώνει περαιτέρω το αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο εκδηλώσεων της SMC καθώς προσπαθεί να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στους δύο τροχούς. Τα MotoGP στη Σαουδική Αραβία θα διεξαχθούν σε μια πρόσφατα κατασκευασμένη, αναγνωρισμένη πίστα πολλαπλών χρήσεων FIM και FIA.

Τα σχέδια για τη μεταφορά των MotoGP στη Σαουδική Αραβία ακολουθούν την επιτυχημένη φιλοξενία άλλων μεγάλων Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Βασίλειο τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας Formula 1 (από το 2021), του Formula E Diriyah ePrix (από το 2018), του παγκοσμίου φήμης Rally Dakar (από το 2020) και της επαναστατικής σειράς Extreme E (από το 2021).

Πρίγκιπας HRH Khalid Bin Sultan Al Abdullah Al-Faisal: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιβεβαιώνουμε την υπογραφή ενός Μνημονίου Συναντίληψης με την DORNA σήμερα, το οποίο περιγράφει ξεκάθαρα τον κοινό μας στόχο να φέρουμε τα MotoGP στη Σαουδική Αραβία. Είναι απολύτως λογικό να προσθέσουμε το μεγαλύτερο Πρωτάθλημα αγώνων μοτοσικλέτας στην αυξανόμενη λίστα μας με αγωνιστικές εκδηλώσεις παγκόσμιας κλάσης. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την DORNA για να τηρήσουμε την κοινή μας δέσμευση να φέρουμε την κορυφή των αγώνων με δύο τροχούς στη Σαουδική Αραβία και να συνεχίσουμε να παρέχουμε περισσότερες ευκαιρίες και πρωτοβουλίες για εμπλουτισμό της ζωής όλων των κατοίκων μας".

Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports: "Ως το κορυφαίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγώνων μοτοσυκλέτας, είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την ευκαιρία για τα MotoGP να επεκτείνουν την εμβέλειά τους στη Μέση Ανατολή προσθέτοντας ένα ετήσιο Grand Prix στη Σαουδική Αραβία. Η περιοχή είναι μια βασική αγορά για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και η ζήτηση στο Βασίλειο για εκδηλώσεις αυτού του είδους αυξάνεται με την έρευνα που δείχνει ότι το 80% των Σαουδάραβων οπαδών θέλουν να δουν περισσότερα στη χώρα τους. Τα τελευταία χρόνια, η Σαουδική Αραβία έχει δείξει την ικανότητά της να διοργανώνει μεγάλες εκδηλώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίου ενδιαφέροντος με τα υψηλότερα πρότυπα. Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεννόησης κωδικοποιεί την κοινή μας πρόθεση να εξερευνήσουμε περαιτέρω αυτήν την ευκαιρία. Είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε ένα συναρπαστικό και φιλόξενο νέο σπίτι στο Βασίλειο και ανυπομονούμε για περαιτέρω συνεργασία με η Saudi Motorsport Company, ώστε να επιτύχουμε αυτήν την κοινή φιλοδοξία".

Επόμενο άρθρο »

Bastianini: Πίεσα όσο μπορούσα

« Προηγούμενο άρθρο

Τί συνέβη στις πολλαπλές πτώσεις του Misano;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα