• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Magny-Cours: Πρώτος Αγώνας
Νίκη για τον Bautista, πτώσεις για τους Rea και Razgatlioglu
Νέα 10/09/2022 - 17:42

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM άνοιξε την αγωνιστική δράση στο Circuit de Nevers Magny-Cours με έναν δραματικό αγώνα κατά τη διάρκεια του γαλλικού γύρου Pirelli καθώς ο Alvaro Bautista πήρε μια εκπληκτική νίκη ενώ οι αντίπαλοί του στο Πρωτάθλημα υποχώρησαν στα πρώτα στάδια του αγώνα. Τόσο ο Jonathan Rea όσο και ο Toprak Razgatlioglu έπεσαν στα πρώτα στάδια, καθώς ο Ισπανός αναβάτης αύξησε το προβάδισμά του στο Πρωτάθλημα κατά 25 βαθμούς.

Οι πρώτοι γύροι ήταν δραματικοί για τον αγώνα καθώς αρχικά ο Jonathan Rea έπεσε στην έξοδο της 17ης στροφής στον 2ο γύρο, με τον Βρετανό αναβάτη να ανεβαίνει πάλι στην μοτοσυκλέτα του για να συνεχίσει τον αγώνα. Έφερε τη μοτοσυκλέτα του στα pits, αλλά ξαναβγήκε στην πίστα. Έναν γύρο αργότερα, ο Toprak Razgatlioglu έπεσε στην 13η στροφή, ενώ ήταν πρώτος. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής πήγε να χάσει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του στο φρενάρισμα και, αν και μπόρεσε να το σώσει,  αναγκάστηκε να βγει στην αμμοπαγίδα όπου έπεσε με μικρή ταχύτητα, σηκώθηκε και ανέβηκε και πάλι στην μοτοσυκλέτα του. Ο Razgatlioglu μπόρεσε να τερματίσει στην 11η θέση, ενώ το ταξίδι του Rea μέσα από τα pits τον είχε αφήσει έναν γύρο πίσω. Η πτώση του Razgatlioglu τερματίζει ένα σερί οκτώ διαδοχικών βάθρων για τον Τούρκο αναβάτη, ενώ ο Rea συνεχίζει χωρίς νίκη για 10 αγώνες, το χειρότερό του σερί από το 2019.


Αυτό επέτρεψε στους Scott Redding και Alvaro Bautista να παλέψουν για την πρώτη θέση, με τον Bautista να παίρνει το προβάδισμα του αγώνα στον 7ο γύρο στο σικέιν του Nurburgring. Αν και ο Redding μπόρεσε να μείνει μαζί του, δεν κατάφερε να ξαναπεράσει τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος. Ο Bautista πήρε την πρώτη του νίκη στο Magny-Cours και επέκτεινε το προβάδισμά του στο Πρωτάθλημα σε πάνω από 50 βαθμούς για άλλη μια φορά το 2022 με τον Redding στη δεύτερη θέση να παίρνει το καλύτερο του αποτέλεσμα με τη BMW. 


Η τρίτη θέση πήγε στον Axel Bassani καθώς επωφελήθηκε από τις πτώσεις των Rea, Razgatlioglu και Loris Baz. Είχε μια μάχη με τον Michael Ruben Rinaldi, με τον Rinaldi να τον περνάει στον 12ο γύρο, αλλά όταν πέρασε από την αμμοπαγίδα στην έξοδο της στροφής 1 και από τη στροφή 2 στον 14ο γύρο, ο Bassani κατάφερε να ξαναπάρει την τρίτη θέση.

Φαινόταν ότι ο Garrett Gerloff θα διεκδικούσε ένα βάθρο, αλλά καθώς ο αγώνας προχωρούσε, με τον Gerloff να τρέχει το νέο μπροστινό μαλακό ελαστικό της Pirelli, βρέθηκε πίσω από τον Alex Lowes ο οποίος πήρε την τέταρτη θέση. Ο Rinaldi, επιστρέφοντας από το ταξίδι του στην αμμοπαγίδα, πήρε την έκτη θέση. 

Ο Andrea Locatelli εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι και οι δύο Honda έχασαν ρυθμό στα τελευταία στάδια του αγώνα για να τερματίσει στην έβδομη θέση, με τον Philipp Oettl στην όγδοη. Ο Iker Lecuona, ένας από τους λίγους αναβάτες που χρησιμοποίησαν το νέο μαλακό μπροστινό ελαστικό της Pirelli, τερμάτισε στην ένατη θέση, με τον Γάλλο αναβάτη Lucas Mahias να ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Ελληνική απόβαση στο Mugello!!!

« Προηγούμενο άρθρο

Τί θέλουν πραγματικά οι οπαδοί των MotoGP;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα