• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ελληνική απόβαση στο Mugello!!!
25 οδηγοί στην καλύτερη πίστα
Νέα 11/09/2022 - 11:54

Στην καλύτερη πίστα του κόσμου για οδήγηση μοτοσυκλέτας – σύμφωνα και με τον Φάμπιο Κουαρταράρο τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021 – έγινε Ελληνική “απόβαση” το τριήμερο που διανύουμε, καθώς 25 οδηγοί βρέθηκαν εκεί στη διεθνή εκδήλωση Track Day της Promo Racing, με την οποία συνεργάστηκε η Ελληνική Extreme Track Days του δημοσιογράφου Σωτήρη Ζαφειρόπουλου. 

Στα γκαράζ 15 και 16 της πίστας που ανήκει στην Ferrari, οι 25 οδηγοί παρέταξαν τις όμορφες μοτοσυκλέτες τους, που ήταν όλες προετοιμασμένες προσεκτικά για την απαιτητική χρήση οδήγησης σε πίστα και μαζί τους βρέθηκαν και 6 μηχανικοί που φρόντιζαν για την εύρυθμη λειτουργία τους. 

Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 300 οδηγοί από πολλές διαφορετικές χώρες, οι περισσότεροι Ιταλοί και στην Ελληνική ομάδα εντάχθηκαν 7 οδηγοί από το Ισραήλ και 4 από την Βουλγαρία. 

Η κάθε η μέρα του Track Day κλείνει με τη διοργάνωση ενός άτυπου Αγώνα, με τους οδηγούς χωρισμένους ανάλογα με τις οδηγικές τους ικανότητες και ανάλογα με τον κυβισμό της μοτοσυκλέτας τους. Και στις 5 κατηγορίες υπήρχαν εκπρόσωποι της ομάδας και μάλιστα πρωταγωνίστησαν στο συναγωνισμό. 

Το πιο σημαντικό ήταν ότι δεν υπήρξε καμία πτώση και όλα κύλησαν πολύ καλά με τον Οργανωτή από Ελληνικής πλευράς, τον Σωτήρη Ζαφειρόπουλο να είναι ευχαριστημένος αλλά και συγκινημένος! “Το 2010 ήρθαμε με μια μικρή ομάδα Ελλήνων οδηγών για πρώτη φορά εδώ και κατασκηνώσαμε με το φορτηγάκι μας στο χώρο πίσω από το κεντρικό κτίριο της πίστας. Τότε βλέποντας τα εκπληκτικά γκαράζ είπα: μακάρι να μπορέσουμε και μεις στο μέλλον να είμαστε μέσα σε ένα από αυτά. Τώρα 12 χρόνια αργότερα έχουμε 2 και οι οργανωτές υπολογίζουν και σέβονται την Ελληνική συμμετοχή. Κάτι καταφέραμε τελικά”, μας είπε, ενώ χαρακτηριστικά είναι και τα λόγια του Νίκου Μουράτη που βρέθηκε πρώτη φορά σε αυτήν την πίστα: “απίστευτη εμπειρία το να οδηγείς εδώ, να ανταγωνίζεσαι τον εαυτό σου και να προσπαθείς να βελτιώνεσαι κάθε φορά, σε τόσο ωραίο και ασφαλές περιβάλλον για μοτοσυκλέτα”.

Στους συμμετέχοντες και οι “δικοί” μας Δημήτρης Διατσίδης και Κυριάκος Αντωνίου που μοιράστηκαν σε διαφορετικές κατηγορίες, μια Yamaha R6 της Race Track Curves του γνωστού Shai Lev που λειτουργεί το σχετικό σχολείο στις Σέρρες. 

Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η ωραία πρωτοβουλία και αρκετοί περισσότεροι Έλληνες στο μέλλον να απολαύσουν την οδήγηση σε μια πίστα όπως αυτή. 

Καναράκης, Παπαγεωργίου, μουράτες, Χατζίνας
Καναράκης, Παπαγεωργίου, μουράτες, Χατζίνας

 

Οι 25 της Ελληνικής ομάδας είναι οι:

AΛΕΦΡΑΓΚΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΨΑΊΛΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΓΟΥΡΟΣ

NIKOΣ

MAΛΙΤΖΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

KAΛΑΜΑΡΑΣ

ANTΩΝΗΣ

KANAΡΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ

TΣΕΓΓΕΛΗΣ

AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

MOΥΡΑΤΗΣ

NIKOΣ

ΣΑΡΔΕΛΗΣ

NIKOΣ

ΔΙΑΤΣΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΑΤΖΙΝΑΣ

NIKOΣ

ANTΩΝΙΟΥ

KYΡΙΑΚΟΣ

IVANOV

DELIANKO

GRINFELD

JONATHAN

SHITZER

YUVAL

LEV

SHAI

ASHKENAZI

OFER

KURIEL

RONEN

MASHIAH

NAVON

EVGY

ROI

HRISTOV

HRISTIAN

MARINKOV

KRUM

DYANOV

ANDREI

TINTEROV

SABI

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ

 

*Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο website zougla.gr

Ζαφειρόπουλος, Αντωνίου, Καλαμάρας, Σαρδέλλης, Τσεγκελής, Αλεφραγκής, Μαλιτζής
Ζαφειρόπουλος, Αντωνίου, Καλαμάρας, Σαρδέλλης, Τσεγκελής, Αλεφραγκής, Μαλιτζής
Σωτήρης Ζαφειρόπουλος, Σαιζόν Λεβ
Σωτήρης Ζαφειρόπουλος, Σαιζόν Λεβ
Η Ισραηλινή ομάδα με μηχανικό τον Βασίλη Μιχόπουλο
Η Ισραηλινή ομάδα με μηχανικό τον Βασίλη Μιχόπουλο
Η ομάδα των Βουλγάρων οδηγών
Η ομάδα των Βουλγάρων οδηγών
Η Yamaha R6 που οδηγούμε στο Μουτζέλο
Η Yamaha R6 που οδηγούμε στο Μουτζέλο

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK Magny-Cours: Αγώνας Superpole

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Magny-Cours: Πρώτος Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα