• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δυσκολεύτηκε ο Περιστεράς στην Γαλλία 22ος & 25ος
Νέα 11/09/2022 - 09:53

Στην πίστα Magny-Cours της Γαλλία έγινε ο 9ος & 10ος Αγώνας για την κατηγορία WSSP300 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WSBK. O 17χρονος Γιάννης Περιστεράς που συμμετέχει με την Yamaha R3 της ομάδας ProGP Racing Team, εντυπωσίασε την πρώτη ημέρα του αγωνιστικού τριημέρου, όταν στη διάρκεια των Ελεύθερων Δοκιμών στη βρεγμένη πίστα για 15' λεπτά κρατούσε την πρώτη θέση, δείχνοντας την ικανότητά του σε αυτές τις συνθήκες, αφού και πέρυσι πήρε το βάθρο στην Βαρκελώνη σε ανάλογες συνθήκες στο Yamaha R3 Cup.

Όταν η πίστα στέγνωσε έχασε κάποιες θέσεις και τελικά στις Κατατακτήριες για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να πάρει το καλύτερο από τα μαλακά ελαστικά της Pirelli και βρέθηκε να ξεκινά στην 29η θέση.

Στον πρώτο Αγώνα του Σαββάτου δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό του πρώτου γκρουπ και έχασε για λίγο τη μάχη για την 21η θέση από τον περσινό του αντίπαλο στο R3 Cup, Garcia Abella, τερματίζοντας 22ος.

Στον Αγώνα της Κυριακής ο Περιστεράς έχασε την επαφή με τα δύο γκρουπ μπροστά του και έκανε ένα μοναχικό αγώνα για την 25η θέση.

Ο οδηγός της ProGP υποστηρίχτηκε από την ομάδα του, που αναλύοντας την τηλεμετρία του βλέπει ότι είναι το ίδιο γρήγορος με το πρώτο γκρουπ, αλλά του λείπει η αυτοπεποίθηση και η αυτοσυγκέντρωση για να μετατρέψει την ταχύτητά του σε καλά αποτελέσματα. Η ομάδα και ο προπονητής του Γιάννης Μπούστας δουλεύουν πάω σε αυτό και περιμένουν τον επόμενο Αγώνα που θα γίνει στην Βαρκελώνη στις 23-25 Σεπτεμβρίου.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός Yamaha R3

 

“Δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος με τις θέσεις τερματισμού και τη διαφορά από τους πρώτους, αλλά όπως μου εξήγησε η ομάδα, φαίνεται από την τηλεμετρία ότι δεν υστερώ σε πολλά σημεία. Θα δουλέψω στη βελτίωση αυτών των σημείων, ενώ μπορώ να πω ότι συνεχίζουμε να κάνουμε σκληρή προπόνηση και προσεκτική διατροφή και ήδη βλέπουμε μια διαφορά στη φυσική μου κατάσταση. Περιμένω με αγωνία την πίστα της Βαρκελώνης, που μου αρέσει πολύ και έχω την ευχάριστη εμπειρία της περσινής 2ης θέσης. ”

 

Εδώ να πούμε ότι μπορεί κάποιες φορές τα αποτελέσματα να μην έρχονται, όμως αυτό συμβαίνει σε επίπεδο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων συχνά και η επιμονή και η συνεχής προσπάθεια είναι που φέρνει τα αποτελέσματα. Να θυμηθούμε ότι ο Σάντρο Κορτέζε Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Μοtο 3 το 2012 την πρώτη του χρονιά ήταν 26ος με μόλις 8 βαθμούς σε 16 Αγώνες, αλλά συνέχισε και τελικά το πήρε! O τωρινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP, o Φάμπιο Κουαρταράρο έχει τερματίσει 23ος στην Γερμανία το 2016 και έχει ακόμη 4 τερματισμούς εκτός των 20 πρώτων στην καριέρα του!

Αντί λοιπόν να κατακρίνουμε το μόνο Έλληνα οδηγό που μετά το 1996 αγωνίζεται σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θεωρούμε ότι είναι καλύτερο να τον υποστηρίζουμε.

 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Visit Greece ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού), Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, KARASSULIS International Transport, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres. 

#racing4greece #visitgreece


 


 

Επόμενο άρθρο »

Επιβεβαιώθηκε η παραμονή του Luca Marini στην Mooney VR46

« Προηγούμενο άρθρο

Alonso Lopez: "Aν μου λέγατε πριν πέντε μήνες ότι θα συνέβαινε αυτό δεν θα το πίστευα"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα