• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bastianini: Δεν θεωρώ τον εαυτό μου διεκδικητή του τίτλου
Ο στόχος μου αυτή την στιγμή είναι οι αγώνες, όχι το Πρωτάθλημα
Νέα 19/09/2022 - 15:39

Ο Enea Bastianini κέρδισε τον μελλοντικό ομόσταυλό του στην εργοστασιακή Ducati, Francesco Bagnaia, με 0,042 δευτερόλεπτα διαφορά σε ένα συναρπαστικό Grand Prix της Αραγονίας την Κυριακή.

Η τέταρτη νίκη του στη σεζόν κλείδωσε για την Ducati το τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα κατασκευαστών, αλλά έβαλε επίσης τον Ιταλό σε θέση διεκδικητή του τίτλου καθώς, μετά από μια πτώση του επικεφαλής της βαθμολογίας, Fabio Quartararo, η διαφορά του Bastianini από την κορυφή μειώθηκε στους 48 βαθμούς με πέντε αγώνες να απομένουν.

Αλλά ο Bastianini πιστεύει ότι αυτή η διαφορά είναι «πολύ μεγάλη» για να κλείσει στους υπόλοιπους αγώνες και αντ' αυτού απλώς επικεντρώνεται στο να διασφαλίσει ότι θα αγωνίζεται για τις πρώτες θέσεις σε κάθε αγώνα τώρα.

"Η ομάδα μου είπε ότι ο Quartararo έπεσε μετά τον αγώνα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν το ήξερα αυτό", είπε ο Bastianini όταν ρωτήθηκε αν θεωρούσε τον εαυτό του διεκδικητή του τίτλου τώρα. "48 βαθμοί για μένα είναι πάρα πολλοί για να κλείσω αυτή τη διαφορά, αλλά θέλω να συνεχίσω σε αυτή την κατεύθυνση για να είμαι ανταγωνιστικός στο τελευταίο μέρος του πρωταθλήματος".

"Θέλω να το πάω αγώνα με αγώνα. Έχω ένα καλό στήσιμο για το μέλλον μου και νομίζω ότι αυτό είναι θετικό. Το πρωτάθλημα είναι σημαντικό και τώρα είμαι πιο κοντά στον Fabio, στον Pecco, στον Aleix".

"Αλλά αυτό για μένα δεν είναι πίεση προς το παρόν γιατί πρέπει να ανακτήσω πολλούς βαθμούς και αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να δω τι συμβαίνει αγώνα με τον αγώνα. Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι να ξεκινήσω από την κορυφή όπως στους τρεις τελευταίους αγώνες, την πρώτη ή τη δεύτερη σειρά, γιατί αν είσαι πίσω, είναι δύσκολο να κάνεις καλή δουλειά στον αγώνα. Και ο στόχος μου αυτή τη στιγμή είναι οι αγώνες, όχι το Πρωτάθλημα".

 

Ο Μπαστιανίνι έκανε την αποφασιστική του κίνηση στον Bagnaia στον τελευταίο γύρο στην έβδομη στροφή.

Έχοντας φτάσει κοντά στο να κάνει κίνηση στους προηγούμενους γύρους, ο Bastianini παραδέχτηκε ότι κατάλαβε ότι θα έκανε την προσπάθειά του στην έβδομη στροφή μόλις 2 στροφές πριν.

"Δεν σκέφτηκα σε ποια στροφή να προσπαθήσω να κάνω αυτή την προσπέραση. Αλλά όταν είδα τον Pecco να πλησιάζει πραγματικά στη στροφή 5, σκέφτηκα «Εντάξει, τώρα είναι η ώρα να δοκιμάσω την προσπέραση». Και στην έβδομη στροφή ήμουν πολύ δυνατός σε αυτόν τον αγώνα".

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Στον πρώτο γύρο σκεφτόμουν "Γιατί επέστρεψα σε αυτό;"

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro: Πολύ σημαντική η τρίτη θέση για τον Πρωτάθλημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα