• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: MotoGP ΕΔ2
Στην κορυφή ο Μarc Marquez στις δύσκολες συνθήκες
Νέα 24/09/2022 - 06:21

Ο Marc Marquez έκανε τον ταχύτερο γύρο στις βρεγμένες ΕΔ2 των MotoGP στο Motul Grand Prix της Ιαπωνίας, στον δεύτερο γύρο του μετά την επιστροφή του από την χειρουργική επέμβαση βραχίονα τον Ιούνιο. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει μια θέση στις ΚΑΤ2 χάρη στον χρόνο του από τις ΕΔ1, ο Marquez απέδειξε ότι θα είναι μια πραγματική απειλή για την pole position σημειώνοντας 1:55.232 στο Mobility Resort Motegi το πρωί του Σαββάτου. Ο Jorge Martin πήρε την δεύτερη θέση, ενώ τρίτος ήταν ο ταχύτερος της Παρασκευής, Jack Miller. Με τη βροχή να πέφτει καθόλη την διάρκεια των ΕΔ2, η κατάταξη για την είσοδο στις δεύτερες κατατακτήριες παραμένει αμετάβλητη. 

Όντας 6ος ταχύτερος την Παρασκευή, ο Marc Marquez είχε ρυθμό σχεδόν αμέσως στις βρόχινες ΕΔ2. Ο ταχύτερος γύρος του θα ερχόταν στο 20ο λεπτό της περιόδου δοκιμών, προτού ο ομόσταυλός του, Pol Espargaro υποστεί ένα highside στην S Curve. Ενώ ο Espargaro έδειξε σημάδια πόνου στον δεξιό καρπό του, μια κόκκινη σημαία σταμάτησε την αγωνιστική δράση για να καθαριστεί η πίστα. 

Ο Martin θα πρέπει να περάσει από τις ΚΑΤ1 σήμερα το απόγευμα στο Motegi, αλλά τα σημάδια είναι καλά αφού έκανε 1:55.376 στα μέσα των ΕΔ2. Ο Jack Miller έδειξε την ικανότητά του στο βρεγμένο με 1:55.387, με την πρώτη πεντάδα να συμπληρώνεται από τον Miguel Oliveira με 1:55.428 και τον Johann Zarco με 1:55.630. Περιέργως, ο Zarco και οι υπόλοιποι κορυφαίοι οκτώ του ΕΔ2 – Franco Morbidelli, Enea Bastianini και Alex Marquez – θα πρέπει να περάσουν επίσης από τις ΚΑΤ1, υποδηλώνοντας ότι θα έχουμε μια σκληρή μάχη για τις δύο πρώτες θέσεις εκεί. 

Την δεκάδα των ΕΔ2 ολοκλήρωσαν ο Luca Marini και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo. Οι άλλοι διεκδικητές του τίτλου, Aleix Espargaro και Francesco Bagnaia κατατάχθηκαν στην 11η και 15η θέση αντίστοιχα.

Η τρίτη στροφή δυσκόλεψε πολύ τους αναβάτες, ιδιαίτερα στα πρώτα λεπτά, με τις περισσότερες εξόδους να σημειώνονται τότε. Ο Quartararo και ο Aleix Espargaro είχαν από δύο εξόδους ο καθένας, ο Bagnaia και ο Marc Marquez από μια και στη συνέχεια ο Zarco είχε επίσης μια έξοδο εκεί. Έμειναν όλοι όρθιοι, αν και ο Brad Binder είχε μια πτώση εκεί λίγο πριν από τη λήξη της μισής ώρας, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς. 

Επόμενο άρθρο »

Θετικό ξεκίνημα για τον Περιστερά στην Βαρκελώνη

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: Moto2 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα