• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pole position για τον Marc Marquez!
1071 μέρες μετά την τελευταία του το 2019!
Νέα 24/09/2022 - 11:25

Ο Marc Marquez επέστρεψε στη δράση πριν από δύο εβδομάδες στην Aragon, έχοντας απουσιάσει για τρεις μήνες μετά από μια τέταρτη μεγάλη επέμβαση στο δεξί χέρι που έσπασε άσχημα το 2020.
Όντας ο ταχύτερος στις βρεγμένες ΕΔ2 το πρωί, ο Marquez έφερε αυτή τη φόρμα και στις κατατακτήριες (που καθυστέρησαν πάνω από μια ώρα λόγω βροχής) για να πάρει την πρώτη του pole position μετά το Grand Prix της Ιαπωνίας το 2019 – πριν από 1071 ημέρες.

Αν και κατά τις ΚΑΤ1 οι βροχοπτώσεις συνεχίζονταν (λιγότερο έντονες από πριν), οι ουρανοί είχαν ηρεμήσει όταν ξεκίνησαν οι ΚΑΤ2.
Στην διαδικασία των πρώτων κατατακτηρίων (ΚΑΤ1) ήταν οι δύο αναβάτες της Prima Pramac Ducati (Johann Zarco και Jorge Martin) που αντάλλαξαν θέσεις μεταξύ τους στην κορυφή και τελικά κατάφεραν να προκριθούν στις δεύτερες κατατακτήριες (ΚΑΤ2) και να παλέψουν για την pole position. 

Σε αυτό το πρώτο τέταρτο των κατατακτηρίων σημειώθηκαν και αρκετές πτώσεις, καθώς οι συνθήκες της πίστας απείχαν πολύ από το να είναι ιδανικές. Πτώσεις είχαν οι Takaaki Nakagami, Darryn Binder και, ίσως το πιο σημαντικό, ένας εκ των διεκδικητών του Πρωταθλήματος ο Enea Bastianini, ο οποίος θα αναγκαστεί να ξεκινήσει αύριο τον αγώνα από την 15η θέση. 

Ο Marquez έθεσε τον νωρίτερο ρυθμό με 1m56.955s, αλλά νικήθηκε αμέσως από τον Jack Miller της Ducati και στη συνέχεια τον ηγέτη του πρωταθλήματος Fabio Quartararo στην εργοστασιακή Yamaha.

Στις ΚΑΤ2, ο Marquez βρέθηκε στην κορυφή με 1:55.810 με περίπου οκτώ λεπτά να απομένουν, και βελτίωσε τον χρόνο του σε 1:55.698 στιγμές αφού ο Johann Zarco είχε ανέβει για λίγο στην πρώτη θέση. 

Αν και αρκετοί αναβάτες θα απειλούσαν την pole position του Marquez, εκείνος θα την εδραίωνε με 1:55.214 στα τελευταία τρία λεπτά για να πάρει την 63η του pole position στην μεγάλη κατηγορία, 0,208 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Zarco.

Ο Brad Binder θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης στα MotoGP με το 1:55.537 που πέτυχε στον τελευταίο του γύρο, εκθρονίζοντας από τις τρεις πρώτες θέσεις τον Maverick Vinales.

Ο αναβάτης της Aprilia θα είναι επικεφαλής της δεύτερης σειράς της εκκίνησης, μπροστά από τον Jorge Martin και τον Αleix Espargaro, o οποίος ξεκινώντας από την έκτη θέση θα είναι ο πρωτοπόρος εκ των διεκδικητών του τίτλου.

Ένα γλίστρημα στο πίσω μέρος στο τέλος των ΚΑΤ2 θα εμπόδιζε έναν θυμωμένο Quartararo από το να βελτιώσει τον χρόνο του και θα έπαιρνε την ένατη θέση, ενώ ο πλησιέστερος αντίπαλός του στην μάχη του Πρωταθλήματος, ο Francesco Bagnaia, ήταν 2,1 δευτερόλεπτα πίσω από τον ρυθμό, στη 12η θέση.

Στην τρίτη σειρά, μπροστά από τον Quartararo θα πραταχθούν οι Jack Miller και Miguel Oliveira (ο οποίος είχε πτώση στα τελευταία στάδια), ενώ ανάμεσα στον Γάλλο αναβάτη και τον Bagnaia, στην τέταρτη σειρά της εκκίνησης, θα είναι οι Luca Marini και Pol Espargaro. 

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK Catalunya: Πρώτος Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: Moto2 ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα